Έξι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να αγνοούνται οι προληπτικοί έλεγχοι υγείας

Γνωρίζατε ότι οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία αντιστοιχούν στο 4,1% του εθνικού ΑΕΠ; Επιπλέον, οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη (που σημαίνει κόστος που δεν θα αναλάβει η κυβέρνηση) αυξάνουν έως και το 70,8% του συνόλου των δαπανών για την υγεία της χώρας, σύμφωνα με τον Guardian. Η εναλλακτική λύση για τους απλούς ανθρώπους είναι πολύ απλή – να επενδύσετε σε ένα μικρό ποσό προληπτικών εξετάσεων υγείας (που θα μπορούσαν να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την ασφάλισή σας) από το να πληρώσετε μεγάλα ποσά κατά τη διάρκεια κρίσεων υγείας.

Ένας προληπτικός έλεγχος υγείας μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο γλιτώνετε τον εαυτό σας από τον κόπο να υποφέρετε από τα συμπτώματα της νόσου, αλλά εξοικονομείτε επίσης χρήματα που διαφορετικά θα ξοδεύατε για νοσοκομειακά έξοδα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί αξίζει τον κόπο ένας προληπτικός έλεγχος υγείας.

Γιατί προληπτικοί έλεγχοι υγείας;

Οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να προσέχετε την υγεία σας είναι οι ετήσιοι έλεγχοι υγείας. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι που υποστηρίζουν το γεγονός γιατί αυτό είναι σημαντικό:

Ακόμη και το αυτοκίνητό σας συντηρείται δύο φορές το χρόνο. Κανείς δεν ρωτά γιατί ξοδεύεται χρόνος, κόπος και χρήματα για να διασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητό του συντηρείται με όλους τους απαραίτητους ελέγχους, σε τακτική βάση. Το σώμα μας πρέπει επίσης να συντηρείται τακτικά και να ελέγχεται για καλύτερη λειτουργία. Εκτιμάτε την υγεία σας όσο και του οχήματός σας;

Ζείτε έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα οι άνθρωποι είναι τόσο συνδεδεμένοι με τα ψηφιακά gadget και τους υπολογιστές που ακόμα και όταν δεν είσαι στη δουλειά, σερφάρεις στο διαδίκτυο και βασικά περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου και τις ώρες εργασίας σου καθισμένος μπροστά σε κάποιο είδος οθόνης. Έπειτα, υπάρχουν εκείνοι που πίνουν, καπνίζουν και τρέμουν στη σκέψη της καθημερινής άσκησης.

Ακόμη και υγιείς άνθρωποι μπορούν να αρρωστήσουν. Όσο είμαστε νέοι νιώθουμε ανίκητοι. Αλλά καθώς γερνάμε, όλα ξεκινούν με τυχαίους πόνους, πόνους και εξελίσσονται σε αύξηση της χοληστερόλης, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και έμφραγμα, για να απαριθμήσουμε τις πολύ λίγες σοβαρές διαταραχές. Εάν αρχίσαμε σύντομα να νοιαζόμαστε για την υγεία μας, οι περισσότερες ασθένειες μπορούν να προληφθούν πριν καν εμφανιστούν.

Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση. Υπάρχουν πολλές ασθένειες και ασθένειες που έχουν καλύτερη πρόγνωση όταν διαγνωστούν έγκαιρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για χρόνιες και τελικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και η καρδιακή προσβολή. Οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι υγείας σάς βοηθούν να βρείτε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις θεραπείας το συντομότερο δυνατό, αλλά και να σας δίνουν καλύτερες πιθανότητες γρήγορης αποκατάστασης της υγείας σας.

Το οικογενειακό ιστορικό λέει περισσότερα για τη μελλοντική σας υγεία. Το οικογενειακό ιστορικό σημαίνει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταλήξετε να υποφέρετε από μια ασθένεια όπως η άμεση οικογένειά σας. Για παράδειγμα, εάν ο πατέρας σας έχει ιστορικό καρδιακών προβλημάτων ή η γιαγιά σας έχει υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε τις ίδιες καταστάσεις αργά ή γρήγορα.

Παίρνετε φορολογικά οφέλη. Λαμβάνετε επίσης φορολογικά οφέλη για τέτοιους ελέγχους υγείας σύμφωνα με την Ενότητα 80-Δ του νόμου περί φόρου εισοδήματος. Εκτός από όλα τα άλλα πλεονεκτήματα, μπορεί να λάβετε φορολογικές εκπτώσεις έως και 5.000 Rs για εξετάσεις υγείας για εσάς και την οικογένειά σας.

Περιττό να πούμε ότι σήμερα η ζωή είναι χαοτική και αγχωτική, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα διαταραχών του τρόπου ζωής.

Παρά την απαραίτητη φροντίδα που προσέχουμε για την καλύτερη υγεία μας, οι αβεβαιότητες αυξάνονται με την ηλικία, τον τρόπο ζωής μας και για να μην αναφέρουμε τη συνήθεια να θεωρούμε την υγεία μας δεδομένη. Οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι υγείας μπορούν να καθορίσουν μια κατευθυντήρια γραμμή για την υγεία μας και να μας βοηθήσουν να παρακολουθούμε πώς εξελίσσεται ο χρόνος. Για όσους έχουν σοβαρές ασθένειες στην οικογένειά τους, οι έλεγχοι υγείας καθίστανται κρίσιμοι για να έχουν τον έλεγχο ή να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου και να προετοιμάσουν μια ολιστική προσέγγιση για να εξασφαλίσουν ένα υγιές μέλλον.

Σχολιάστε