Έξι μυστικά οι ασφαλιστικές εταιρείες που δεν θέλουν να γνωρίζουν τα θύματα ατυχημάτων

Ένα μυστικό: Τα άκαμπτα νομικά χρονοδιαγράμματα μπορούν να εμποδίσουν ένα θύμα να προσφύγει στο δικαστήριο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν σε αυτές τις προθεσμίες, γνωστές ως παραγραφή. Η αποτυχία να ενεργήσετε έγκαιρα μπορεί να αποτελέσει πλήρη εμπόδιο στο δικαίωμά σας να ανακτήσετε αποζημίωση για τραυματισμούς που υπέστησαν ως αποτέλεσμα των αμελών ενεργειών άλλου. Στην Καλιφόρνια, οι αξιώσεις για αμέλεια κατά ιδιωτικών οντοτήτων πρέπει να κατατεθούν στο δικαστήριο εντός 2 ετών από την ημερομηνία ανακάλυψης του τραυματισμού.

Πρέπει να υποβληθεί ειδική αξίωση κατά κρατικών φορέων εντός 180 ημερών, διαφορετικά το θύμα μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και από την υποβολή μήνυσης. Υπάρχουν πολλές οντότητες, όπως νοσοκομεία και εγκαταστάσεις αναψυχής που μπορεί να μην φαίνεται να συνδέονται με την κυβέρνηση. Ωστόσο, εάν ανήκουν ή λειτουργούν από μια κρατική οντότητα, το θύμα έχει μόνο 180 ημέρες από την ημερομηνία του τραυματισμού για να υποβάλει αξίωση.

Μυστικό δύο: Αμέσως μετά την επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία σχετικά με ένα ατύχημα, θα αναθέσει σε έναν έμπειρο ρυθμιστή να διερευνήσει το ατύχημα και να συγκεντρώσει στοιχεία που θα παρέχουν στην ασφαλιστική εταιρεία λόγους αμφισβήτησης της απαίτησής σας και ελαχιστοποίησης των χρηματικών σας ζημιών.

Μυστικό Τρίτο: Εάν τραυματιστείτε από έναν ανασφάλιστο αυτοκινητιστή, η δική σας ασφαλιστική εταιρεία θα είναι ο αντίπαλός σας, παρόλο που το συμβόλαιό σας απαιτεί να συνεργαστείτε με την ασφαλιστική εταιρεία.

Μυστικό Τέσσερα: Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν πλέον το πρόγραμμα υπολογιστή Colossus για να αξιολογήσουν τις αξιώσεις των θυμάτων ατυχημάτων. Το Colossus είναι λογισμικό που χρησιμοποιείται από ασφαλιστικές εταιρείες για να βοηθήσει στην πρόβλεψη της αξίας διακανονισμού των απαιτήσεων ζημίας. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του προγράμματος, Computer Science Corporation, χρησιμοποιείται από περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ρυθμιστών αποζημίωσης της χώρας και από περισσότερες από 300 ασφαλιστικές εταιρείες. Από τις 20 κορυφαίες εταιρείες ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων των ΗΠΑ, οι 13 χρησιμοποιούν το Colossus. Το Colossus κρατιέται μυστικό από τις ασφαλιστικές εταιρείες που το χρησιμοποιούν. ο προσαρμογέας δεν θα σας πει εάν η εταιρεία χρησιμοποιεί το λογισμικό.

Ο ασφαλιστικός κλάδος υποστηρίζει ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Οι δικηγόροι προσωπικών τραυματισμών γνωρίζουν ότι το λογισμικό ευνοεί τις ασφαλιστικές εταιρείες. Πρώτον, οι τιμές που λαμβάνει κάποιος είναι εξ ορισμού συνάρτηση της εισαγωγής δεδομένων. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι δεδομένα έχει εισάγει ο ρυθμιστής. Επίσης, το πρόγραμμα δεν εξετάζει υποκειμενικά στοιχεία της υπόθεσης που είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθούν, όπως η παρέμβαση σε κανονικές δραστηριότητες ζωής που προκύπτει από τραυματισμό. Στη δίκη αυτές οι ενδείξεις πόνου και ταλαιπωρίας αποδεικνύονται μέσω των καταθέσεων των τραυματιών και των μαρτύρων. Ένα πρόγραμμα υπολογιστή δεν μπορεί να ποσοτικοποιήσει τη συναισθηματική δυσφορία ή την απώλεια της απόλαυσης της ζωής; Μια αποτίμηση Colossus είναι μια ανακριβής αποτίμηση, επειδή επιχειρεί να μειώσει τον τραυματισμό ενός θύματος σε μια αξία σε δολάρια με βάση μόνο ορισμένα γεγονότα, τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο της κατάστασης του θύματος ή τα γεγονότα του ατυχήματος.

Σε μια δίκη, μια κριτική επιτροπή καθορίζει την αξία μιας αξίωσης και οι ενόρκοι ακούν και εξετάζουν πολλούς από τους παράγοντες που αγνοεί ο Colossus. Το Colossus δεν έχει τρόπο να αξιολογήσει κανένα από τα υποκειμενικά στοιχεία που μπορεί να αυξήσουν το βραβείο της κριτικής επιτροπής. Κάθε θύμα είναι απλώς μια συλλογή αριθμών στο πρόγραμμα Colossus. Σχεδόν διαφορετικό από χιλιάδες άλλους διεκδικητές.

Οι έμπειροι δικηγόροι σωματικών βλαβών γνωρίζουν πώς λειτουργεί το Colossus και πώς να επιτυγχάνουν τους καλύτερους διακανονισμούς όταν εργάζονται ενάντια σε ασφαλιστικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Το κλειδί είναι να διασφαλίσετε ότι οι ρυθμιστές κατανοούν ότι εσείς, το θύμα, είστε άτομο, όχι αριθμός, και ότι το ατύχημα σας είναι μοναδικό, όχι ένα από τα χιλιάδες πανομοιότυπα γεγονότα. Οι προσαρμογείς πρέπει να πιστέψουν ότι ο δικηγόρος σας θα παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη εάν χρειαστεί. Η ένθερμη προετοιμασία για τη δοκιμή είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε κορυφαίους διακανονισμούς.

Μυστικό Πέντε: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν τεράστια νομικά πλεονεκτήματα έναντι του μέσου ανθρώπου: μεγάλη περιουσία, χιλιάδες εκπαιδευμένους ρυθμιστές, οξυδερκείς δικηγόρους και εμπειρογνώμονες και περισσότερες από 20 νομικές άμυνες που χρησιμοποιούν για να ελαχιστοποιήσουν ή να αρνηθούν την αποζημίωση του θύματος. Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι εταιρείες με γνώμονα τα κέρδη. Ο στόχος είναι να βγάλεις χρήματα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν τις πληρωμές αποζημίωσης.

Μυστικό Έξι: Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θέλουν να προσλάβετε δικηγόρο. Ο λόγος είναι απλός. Εκτός από μικρές υποθέσεις, τα θύματα λαμβάνουν σταθερά μεγαλύτερη αποζημίωση όταν εκπροσωπούνται από συνήγορο. Τα έγγραφα του γίγαντα ασφάλισης αυτοκινήτων Allstate δείχνουν ότι τα θύματα ατυχημάτων που διατήρησαν δικηγόρους έλαβαν 2 έως 3 φορές περισσότερα από τα θύματα που δεν εκπροσωπήθηκαν.

Σχολιάστε