Απαιτήσεις ασφάλισης αναπηρίας – Βασικές αρχές για την υποβολή αξίωσης

Πριν υποβάλετε αξίωση, βρείτε το αρχικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο αναπηρίας. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ρωτήστε το τμήμα HR εάν είναι ένα αντίγραφο που λάβατε ως υπάλληλος. Αυτό το έγγραφο εξηγεί τα νόμιμα δικαιώματά σας με την ασφαλιστική εταιρεία. Είναι ο οδικός χάρτης για μια διεκδίκηση. Μην αποδέχεστε μια ενημερωμένη ή τροποποιημένη έκδοση.

Να είστε προετοιμασμένοι για μια χιονοστιβάδα χαρτιών. Λάβετε ένα αντίγραφο όλων των όσων λαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία: εξετάσεις, αρχεία, αναφορές, σημειώσεις γιατρού, κ.λπ. Ελέγξτε και δημιουργήστε ένα αντίγραφο όλων όσων αποστέλλονται στην ασφαλιστική εταιρεία. Εάν έχετε ερωτήσεις, ρωτήστε. Εάν δεν λαμβάνετε σαφείς απαντήσεις, συνεχίστε να ρωτάτε ή ζητήστε από έναν φίλο ή έναν επαγγελματία να ασχοληθεί εκ μέρους σας.

Ενημερώστε τον κύριο θεράποντα ιατρό σας ότι πρόκειται να υποβάλετε αξίωση. Ένας γιατρός που δεν έχει εμπειρία με αιτήματα αναπηρίας μπορεί να καταστρέψει τον ισχυρισμό σας. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός κατανοεί ότι η επιτυχία ή η αποτυχία του αιτήματος αναπηρίας σας εξαρτάται από τη συνεργασία τους.

Τα ιατρικά αρχεία πρέπει να αποδεικνύουν περισσότερα από συμπτώματα και διάγνωση. Οι περιορισμοί και οι περιορισμοί των επαγγελματικών καθηκόντων που είναι άμεσο αποτέλεσμα της αναπηρίας πρέπει να τεκμηριώνονται. Για παράδειγμα, μια αναφορά δεν μπορεί απλώς να πει ότι ένας οδοντίατρος δεν μπορεί πλέον να κάνει οδοντιατρική λόγω ινομυαλγίας. Η έκθεση πρέπει να εξηγεί τα καθήκοντα που απαιτούνται για την εκτέλεση της εργασίας: όρθια για μεγάλες χρονικές περιόδους, σκύψιμο πάνω από ασθενείς, εργασία με τα χέρια κρατώντας το κεφάλι και τον λαιμό σε μια συγκεκριμένη θέση, διατήρηση της εστίασης και των επιπέδων ενέργειας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Δεν είναι η διάγνωση -αλλά οι περιορισμοί και οι περιορισμοί που προκαλεί η πάθηση που δημιουργεί μια αναπηρία.

Οι γιατροί δεν είναι επαγγελματίες ασφάλισης και, εκτός εάν έχουν εμπειρία με τη διαδικασία αξιώσεων ασφάλισης αναπηρίας, δεν είναι πιθανό να γνωρίζουν πώς να τεκμηριώνουν σωστά τη διάγνωση με τρόπο που να υποστηρίζει μια αξίωση.

Το αρχείο που χρησιμοποιεί μια ασφαλιστική εταιρεία για τον έλεγχο των αξιώσεων είναι τα αρχεία που χρησιμοποιούνται για την απόρριψη αξιώσεων και για την καταπολέμηση αξιώσεων σε διοικητικές ακροάσεις – επομένως θεωρήστε κάθε κομμάτι χαρτί κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Κάθε ιατρική έκθεση, κάθε έντυπο και κάθε έγγραφο πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αποδεικτικά στοιχεία στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Αλλά, να θυμάστε ότι κάθε έντυπο είναι μια ευκαιρία να αποδείξετε μια νόμιμη αξίωση. Να είστε ειλικρινείς και ειλικρινείς. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας που απλά δεν μπορείτε να λειτουργήσετε, πείτε το. Να είστε συγκεκριμένοι για το πόσες ημέρες την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε καθημερινές δραστηριότητες και πόσες όχι. Εάν οι φόρμες δεν είναι αρκετά μεγάλες ή αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, σημειώστε στη σελίδα ότι επισυνάπτετε σελίδες που περιέχουν περισσότερες πληροφορίες.

Παρακολουθήστε κάθε επαφή με την ασφαλιστική εταιρεία. Καταγράψτε τις ημερομηνίες των συνομιλιών, το όνομα των εκπροσώπων και τις λεπτομέρειες των συνομιλιών. Στείλτε επακόλουθες επιστολές για να επιβεβαιώσετε τις συνομιλίες και κρατήστε αντίγραφο όλων όσων στέλνετε στην ασφαλιστική εταιρεία. Στείλτε όλες τις επιστολές και τυχόν αρχεία με συστημένη επιστολή ή υπηρεσία ταχείας αλληλογραφίας που απαιτεί υπογραφή. Εάν λάβετε μια επιστολή παρακολούθησης από την ασφαλιστική εταιρεία για να τεκμηριώσετε τις συνομιλίες, διαβάστε την και εάν δεν είναι ακριβείς, γράψτε πίσω για να τις διορθώσετε.

Λάβετε όποια βοήθεια χρειάζεστε. Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές κλήσεις, ρωτήστε έναν έμπιστο φίλο ή προσλάβετε έναν επαγγελματία να σας βοηθήσει. Ενημερώστε τον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής εταιρείας εάν άλλο άτομο θα είναι σε τηλεφωνική κλήση και βεβαιωθείτε ότι τυχόν επιστολές παρακολούθησης περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες.

Σχολιάστε