Απορρίφθηκε για ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης; 2 Βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε

Η ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης δεν κοστίζει μόνο πολλά χρήματα, αλλά η διαδικασία έγκρισης για την απόκτησή της μπορεί επίσης να μοιάζει με ολυμπιακή διαδρομή με εμπόδια – ειδικά όταν υπάρχουν προϋπάρχουσες συνθήκες ή άλλες καταστάσεις.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, σε τελική ανάλυση, διατηρούν μια επιχείρηση, επομένως εφαρμόζουν αυστηρά πρότυπα στις εφαρμογές ασφάλισης μακροχρόνιας περίθαλψης για τον έλεγχο των ατόμων που παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι έχουν τον αντίχειρα κάτω όλη την ώρα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του κλάδου, το ένα τρίτο όλων των ανθρώπων που είναι μόλις στην ηλικία των εξήντα όταν υποβάλλουν αίτηση για ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης λένε ΟΧΙ!

Αν σας συμβεί αυτό, μην πανικοβληθείτε. Υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ακολουθούν οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον αντιπρόσωπό σας:

• Έχει η εταιρεία διαδικασία προσφυγών;

Οι περισσότεροι το κάνουν. Εάν ναι, πάρτε ένα αντίγραφο της επιστολής απόρριψης της εταιρείας στον γιατρό σας. Η επιστολή θα διευκρινίζει γιατί απορρίφθηκες (ή χτύπησε με ένα ασφάλιστρο πολύ υψηλότερο από αυτό που περίμενες).

Η απάντηση του γιατρού στους λόγους για τους οποίους η εταιρεία σας απορρίπτει είναι καθοριστική – και καλύπτεται από μυστήριο. Αν δεν είστε στον ιατρικό τομέα, δεν θα καταλάβετε το ένα δέκατο από αυτό που λέει το γράμμα. Άρα, απλά πρέπει να πιστεύεις ότι ο γιατρός έχει φτιάξει μια αλεξίσφαιρη θήκη για να σε δεχτεί η εταιρεία.

Απλώς να θυμάστε, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να τραβήξουν μερικά πραγματικά, πολύ μεγάλα αποθέματα. Σε μια κατάσταση που γνωρίζω, η εταιρεία είπε ότι μέρος της απόρριψης βασίστηκε σε ορισμένες ιατρικές καταστάσεις που ο γιατρός δεν είχε δει ποτέ στον ασθενή. Μέρος της τάρτας απάντησης του γιατρού: “Σίγουρα εκτιμώ την προσοχή μου σε αυτά τα ιατρικά ζητήματα. Σε περισσότερα από 20 χρόνια που είμαι ο γιατρός αυτού του ασθενούς, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ αυτές τις καταστάσεις σε αυτόν τον ασθενή”.

Παρά τον αναιδή τόνο της επιστολής, ο γιατρός έκανε μια τόσο συναρπαστική υπόθεση που τελικά η ασφαλιστική εταιρεία εξέδωσε συμβόλαιο.

Προειδοποιήστε, ωστόσο, ότι οι εκκλήσεις δεν πετυχαίνουν πολύ συχνά. Αλλά συμβαίνει. Γνωρίζω ο ίδιος δύο περιπτώσεις όπου το γράμμα ενός γιατρού κέρδισε τη μέρα.

Να γνωρίζετε, επίσης, ότι οι γιατροί είναι πολύ απασχολημένοι. Ίσως χρειαστεί να δώσετε στον γιατρό μερικές ωθήσεις προτού πραγματοποιηθεί το γράμμα.

• Έχετε άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή εταιρεία της οποίας η κάλυψη δεν είναι τόσο καλή, αλλά πιθανότατα να πληροί τις προϋποθέσεις;

Οι πράκτορες θέλουν να λάβουν προμήθεια από τη συνεργασία μαζί σας, επομένως θα έχουν συνήθως μερικές εναλλακτικές εταιρείες ή πολιτικές για να σας δείξουν εάν η πρώτη σας επιλογή δεν λειτουργεί. Και αν εργάζεστε με έναν πράκτορα που έχει εμπειρία σε πολιτικές μακροχρόνιας φροντίδας, (με τα δάχτυλά σας σταυρωμένα δάχτυλα που κάνατε το σωστό να επιλέξετε έναν τέτοιο πράκτορα εξαρχής) μπορεί ακόμη και να είναι σε θέση να σας εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με κορυφαία εταιρεία σε τυπικές τιμές.

Εν ολίγοις, η απόρριψη από μια ασφαλιστική εταιρεία δεν είναι το τέλος του δρόμου. Απλώς μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε μια παράκαμψη ή δύο για να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε.

Σχολιάστε