Αριθμός NPI – Μπορεί ένας ξένος γιατρός να υποβάλει αίτηση για αριθμό NPI

Ο αριθμός NPI ή ο αριθμός αναγνώρισης εθνικού παρόχου είναι ένας αριθμός αναγνώρισης που απαιτείται πλέον από όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Καθιερώθηκε για να παρέχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό για κάθε μεμονωμένο πάροχο.

Αυτός ο αριθμός θα απαιτείται από τις 23 Μαΐου 2007 για να καταχωρηθεί σε τυχόν έντυπα αξίωσης ιατρικής ασφάλισης για την πληρωμή. Επομένως, εάν περιμένετε να αποζημιωθείτε από τις ασφαλιστικές εταιρείες για υπηρεσίες, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν αριθμό NPI.

Αλλά, μπορεί ένας ξένος Δρ. να υποβάλει αίτηση για αριθμό NPI; Ναί. Ένας αλλοδαπός Dr. μπορεί να υποβάλει αίτηση για NPI με ταχυδρομική διεύθυνση και τοποθεσία ιατρείου που έχουν διεύθυνση στο εξωτερικό. Η αίτηση δεν θα απορριφθεί για διεύθυνση εξωτερικού.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεται να λάβετε την αίτησή σας για NPI, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση ηλεκτρονικά σε περίπου 15 λεπτά ή μπορείτε να ζητήσετε μια γραπτή φόρμα και να την υποβάλετε στο NPI Enumerator

Τ.Θ. 6059

Fargo, ΝΔ 58108-6059

Η επεξεργασία των αιτήσεων μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες ή αρκετές ημέρες. Καθώς πλησιάζουμε στην προθεσμία της 23ης Μαΐου 2007, ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία, εάν πολλοί πάροχοι έχουν καθυστερήσει να υποβάλουν αίτηση για τα NPI τους.

Οι αριθμοί NPI θα αντικαταστήσουν τελικά τον αριθμό παρόχου Medicare, τον αριθμό παρόχου Medicaid, τον αριθμό παρόχου Champus, τον αριθμό UPIN και όλους τους μοναδικούς αριθμούς παρόχου άλλων πληρωτών (όπως το Blue Cross Blue Shield).

Μόλις εκχωρηθεί ένας αριθμός NPI σε έναν καλυμμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, δεν θα αλλάξει. Οι αριθμοί NPI θα ταξιδεύουν με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν μετακινούνται από τη μια γεωγραφική τοποθεσία στην άλλη. Οι αριθμοί NPI μπορούν να απενεργοποιηθούν εάν ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης έχει πεθάνει ή παύει να λειτουργεί. Οι αριθμοί NPI δεν θα επανεκδοθούν σε διαφορετικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης αφού απενεργοποιηθούν.

Πνευματικά δικαιώματα 2007 Alice Scott

Σχολιάστε