Ασφάλεια κενού σπιτιού

Όταν το σπίτι σας μένει άδειο για οποιονδήποτε λόγο – είναι σημαντικό να έχετε τη σωστή ασφάλιση κτιρίων.

Η Συμβατική Ασφάλιση Κτιρίων δεν θα καλύψει ένα άδειο σπίτι – γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ακυρώσετε το συνηθισμένο συμβόλαιό σας και να το αντικαταστήσετε με Ασφάλιση Κενής Περιουσίας / Ασφάλιση Ακατοίκητης Περιουσίας.

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα κάλυψης που μπορείτε να επιλέξετε για το άδειο σπίτι σας, και το πιο συνηθισμένο είναι το FLEEA.

Η πολιτική αυτή θα περιλαμβάνει:

•Φωτιά

•Ελάφρυνση

•Έκρηξη

•Σεισμός

• Σύγκρουση αεροσκαφών

Φυσικά, οι νομικές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ακινήτου θα συμπεριληφθούν επίσης ως στάνταρ.

Θα παρατηρήσετε ότι η πλημμύρα και η καθίζηση λείπουν από αυτή τη βασική ασφάλιση, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι εάν η περιουσία σας δεν κινδυνεύει γενικά από πλημμύρες, τότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε για αυτό, και είναι επίσης απίθανο το άδειο σπίτι σας να υποχωρήσει ξαφνικά κατά τη διάρκεια αυτής της βραχυπρόθεσμης ασφάλισης – και ως εκ τούτου ένα περιττό κόστος επίσης.

Το μεσαίο επίπεδο κάλυψης θα περιλαμβάνει την κάλυψη πλημμύρας και το συνολικό επίπεδο κάλυψης θα περιλαμβάνει επίσης την καθίζηση.

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο – μερικοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν ολοκληρωμένα επίπεδα κάλυψης – ειδικά εάν το ακίνητο θα είναι άδειο για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτές οι πολιτικές θα είναι συνήθως πολιτικές 9 ή 12 μηνών.

Η κάλυψη FLEEA θα συνιστάται για βραχυπρόθεσμη ασφάλιση κενών σπιτιών – ίσως ενώ ένα ακίνητο ολοκληρώνεται σε μια πώληση ή διακοσμείται / ενημερώνεται. Η βραχυπρόθεσμη ασφάλιση θα είναι συμβόλαια 3 ή 6 μηνών.

Η Ασφάλιση Κενού Σπιτιού έχει κλιμακωτή κοστολόγηση ώστε να ταιριάζει με το επίπεδο κάλυψης που επιλέγετε και τη διάρκεια της ασφάλισης. Το FLEEA με το πολύ βραχυπρόθεσμο των 3 μηνών, θα έχει τα χαμηλότερα ασφάλιστρα. Η πλήρης κάλυψη σε περίοδο 12 μηνών θα έχει τα υψηλότερα ασφάλιστρα – αλλά αυτό θα είναι μερικές φορές απαραίτητο, εξαρτάται από τις συνθήκες του μεμονωμένου άδειου σπιτιού.

Μπορεί να χρειαστείτε ασφάλιση κενού σπιτιού λόγω:

  • Αναμονή για την ολοκλήρωση μιας πώλησης

  • Εργασίες ανακαίνισης

  • Εκ νέου διακόσμηση και ενημέρωση

  • Κληρονομική διαδοχή

  • Ενώ εσείς αποφασίζετε τι θα κάνετε με μια ακατοίκητη/κενή ιδιοκτησία για την οποία έχετε γίνει υπεύθυνοι.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης, η ασφάλιση κενού σπιτιού θα ήταν πιο εξατομικευμένη και θα γραφόταν ξεχωριστά ανάλογα με τις εργασίες που εκτελούνται. Οποιεσδήποτε εργασίες κατεδάφισης, για παράδειγμα, θα φέρουν ορισμένα κριτήρια που καθορίζονται από τον ασφαλιστή, τα οποία θα εφαρμοστούν σε ατομική βάση – μόλις αναθεωρηθεί ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα εργασιών από τον ασφαλιστή (εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εργασιών – είναι καλύτερο να το υποβάλετε με αίτημα προσφοράς, καθώς αυτό θα μπορούσε να μειώσει το ασφάλιστρο σας δείχνοντας στον ασφαλιστή ακριβώς τι θα συμβεί στο ακίνητο).

Εάν η ανακαίνιση είναι χαμηλού κινδύνου – αυτό θα αντικατοπτρίζεται στο ασφάλιστρο που πρέπει να πληρώσετε.

Σχολιάστε