Ασφάλιση αυτοκινήτου – Κατανόηση των διαφορετικών τύπων ασφάλισης σύγκρουσης

Όταν επιλέγετε ασφάλιση αυτοκινήτου, υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Όλοι γνωρίζουν ότι σχεδόν σε όλες τις πολιτείες, για να οδηγήσετε ένα όχημα νόμιμα, πρέπει να έχετε τουλάχιστον κάλυψη αστικής ευθύνης στο αυτοκίνητό σας – αλλά τι γίνεται με άλλους τύπους ασφάλισης; Λοιπόν, μια από τις πιο σημαντικές επιλογές είναι η κάλυψη σύγκρουσης.

Εάν χρηματοδοτείτε ένα όχημα για αγορά ή μίσθωση, ο δανειστής σας θα επιμείνει ότι έχετε κάλυψη σύγκρουσης και όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, εάν επρόκειτο να μισθώσετε μια Cadillac, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη μίσθωση πιθανότατα θα επιμείνει να αγοράσετε τη μέγιστη διαθέσιμη κάλυψη σύγκρουσης. Υπάρχουν επίπεδα κάλυψης σύγκρουσης με τα οποία πρέπει να εξοικειωθείτε για να κάνετε τη σωστή επιλογή για την περίπτωσή σας.

Η ελάχιστη προσφερόμενη σύγκρουση θα ονομάζεται επιλογή “Περιορισμένη”. Εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή και βάλετε πίσω ένα άλλο αυτοκίνητο, κάτι που θα ήταν δικό σας λάθος, το συμβόλαιό σας Limited δεν θα πλήρωνε τίποτα. Αν κάνατε πίσω, καθιστώντας το λάθος του άλλου ατόμου, θα πληρώνατε την έκπτωση που επιλέξατε και μετά η ασφαλιστική εταιρεία θα πλήρωνε τα υπόλοιπα. Έτσι, εάν είστε περισσότερο υπεύθυνοι από το 50 τοις εκατό για μια σύγκρουση και έχετε περιορισμένη κάλυψη σύγκρουσης, πληρώνετε το λογαριασμό.

Το μέσο της επιλογής οδικής σύγκρουσης ονομάζεται επιλογή “Standard”. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ανοίξετε ένα άλλο αυτοκίνητο ή σας σύρουν στο πλάι, θα είστε υπεύθυνοι για την έκπτωση που επιλέξατε, που κυμαίνεται από 250 $ έως και 1000 $. Βασικά, με την επιλογή Standard, αυτό που πληρώνετε είναι το ίδιο ανεξάρτητα από το ποιος φταίει το ατύχημα. Ορισμένες πολιτείες προσφέρουν μηδενική εκπτωτική επιλογή, αλλά τα ποσοστά πριμοδότησης θα ήταν σημαντικά υψηλότερα. Η επιλογή Τυπική σύγκρουση επιλέγεται συνήθως από τον μέσο οδηγό.

Η υψηλότερη και ακριβότερη επιλογή σύγκρουσης ονομάζεται επιλογή «Ευρεία διάρκεια». Σε αυτήν την περίπτωση, εάν είστε υπεύθυνοι για τη σύγκρουση – ή τουλάχιστον περισσότερο από 50% για υπαιτιότητα, θα είστε υπεύθυνοι για την έκπτωση σας και η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει τα υπόλοιπα. Αν είστε δεν φταίτε για τη σύγκρουση και έχετε κάλυψη ευρείας διάρκειας σύγκρουσης, δεν πληρώνετε τίποτα. Η ασφαλιστική εταιρεία θα πλήρωνε τα πάντα για εσάς στο 100%.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι η ασφαλιστική εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο για την κάλυψη ζημιών μέχρι την αξία του αυτοκινήτου. Έτσι, εάν πραγματικά μπείτε σε μια τεράστια στοίβα και το αυτοκίνητό σας συνθλιβεί και η επισκευή του κοστίζει περισσότερο από την πραγματική του αξία, θα δηλωθεί συνολικά – απλώς τροφή για σκέψη.

Επομένως, ψωνίστε προσεκτικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου σας, επιλέξτε τις επιλογές σας με σύνεση, γίνετε ασφαλής οδηγός και βεβαιωθείτε ότι καλύπτεστε όσο καλύτερα το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.

Σχολιάστε