Ασφάλιση αυτοκινήτου με πλήρη κάλυψη σε φτηνές τιμές:

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να χαρακτηρίζονται ως πάροχοι πολύ φθηνής ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς κατάθεση ή φθηνής ασφάλισης αυτοκινήτου για πλήρη κάλυψη. Όμως, αυτό που κάνουν εδώ είναι ότι παρέχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει μόνο τις ελάχιστες ανάγκες που μπορούν απλώς να βοηθήσουν κάποιον να χαρακτηριστεί ως νόμιμος οδηγός, δηλαδή τα συστήματά τους παρέχουν μόνο τη βασική κάλυψη ευθύνης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές σε φτηνές τιμές.

Ως εκ τούτου, αντί να αναζητάτε μια φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, πρέπει να αναζητήσετε πολιτικές που παρέχουν ποιοτικά σχέδια κάλυψης μαζί με προσιτές τιμές που μπορούν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.

Είναι δυνατόν να μειωθούν τα ασφάλιστρα;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ένα μεγάλο «ναι». Η απόκτηση ποιοτικής κάλυψης δεν σημαίνει πραγματικά ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει ασφάλιστρα που είναι εκτός των δυνατοτήτων του να κερδίσει. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να μειώσει τα ασφάλιστρα και να απολαύσει φθηνή πλήρη κάλυψη αυτοκινήτου. Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι για να πληρώσετε χαμηλά ασφάλιστρα για ποιοτική κάλυψη:

• Επιλέξτε ένα σοφό πρόγραμμα χρέωσης: Θα πρέπει να αναζητήσετε ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν βολικά προγράμματα τιμολόγησης, όπως μηνιαία, τριμηνιαία, ετήσια ή εξαμηνιαία, έτσι ώστε ο αγοραστής να μπορεί να επιλέξει ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες του/της και τελικά να πληρώσει τη στιγμή που θα /αυτή είναι άνετη.

• Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ενός προγράμματος κάλυψης: Κάποιος μπορεί να πληρώσει χαμηλά ασφάλιστρα αφαιρώντας τον ένα ή τον άλλο τύπο κάλυψης από το συμβόλαιό του ανάλογα με τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, εάν κάποιος οδηγεί ένα παλιό αυτοκίνητο με μεγάλα χιλιόμετρα, τότε μπορεί να προτιμήσει να αφαιρέσει την πλήρη κάλυψη ή την κάλυψη σύγκρουσης από το συμβόλαιό του και να μειώσει τα ασφάλιστρα που πρέπει να πληρωθούν.

• Ο τύπος του αυτοκινήτου: Ο τύπος αυτοκινήτου που επιλέγει κάποιος να οδηγεί έχει άμεσο αντίκτυπο στα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου. Η ασφάλιση των ακριβών αυτοκινήτων είναι δαπανηρή και ως εκ τούτου τα ασφάλιστρά τους θα είναι περισσότερα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ηλικία του αυτοκινήτου μπορεί επίσης να επηρεάσει τα ασφάλιστρα. Όσο πιο παλιό είναι το αυτοκίνητο που οδηγεί κανείς, λιγότερα ασφάλιστρα πρέπει να πληρώσει.

• Καθαρό ιστορικό οδήγησης: Εάν το αρχείο οδήγησης είναι καθαρό, δηλαδή χωρίς εισιτήρια ή ατυχήματα, τότε ο οδηγός μπορεί να επωφεληθεί από εκπτώσεις στα ασφάλιστρα και να απολαύσει φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου με πλήρη κάλυψη.

• Αποφύγετε κοινά συμβόλαια: Εάν ο οδηγός επιλέξει ένα κοινό πακέτο συμβολαίου, τότε το ποσοστό ασφάλισης αυτοκινήτου θα αυξηθεί αυτόματα, ειδικά εάν το άλλο άτομο είναι έφηβος. Οι έφηβοι οδηγοί είναι επιρρεπείς σε περισσότερα ατυχήματα και ως εκ τούτου, είναι υπεύθυνοι να πληρώσουν τα υψηλότερα ασφάλιστρα. Επομένως, καλό είναι να αποφύγετε αυτού του είδους την πολιτική για να μειώσετε τα ασφάλιστρα.

• Εκπίπτουσα τιμή: Μπορεί κανείς να απολαύσει σημαντικά χαμηλότερα ασφάλιστρα εάν επιλέξει υψηλότερες εκπτώσεις. Αν και αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να πληρώσει κανείς από την τσέπη του σε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά το ασφάλιστρο που θα καταβληθεί συνολικά θα μειωθεί σίγουρα.

Φροντίζοντας όλους τους παραπάνω βασικούς παράγοντες, μπορεί κανείς να εξοικονομήσει εύκολα τα ασφάλιστρά του και να απολαύσει τα οφέλη της φθηνής ασφάλισης αυτοκινήτου για πλήρη κάλυψη.

Με όλα αυτά που λέγονται, πολλοί οδηγοί που διαθέτουν κλασικά αυτοκίνητα μπορεί να έχουν ακόμα ακάλυπτες τις αμφιβολίες τους. Η κατοχή ενός κλασικού αυτοκινήτου δεν μοιάζει με αυτή άλλων αυτοκινητιστών. Ακολουθεί μια λεπτομερής περιγραφή του είδους των παροχών, οι ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων μπορούν να επωφεληθούν και ταυτόχρονα να απολαύσουν φθηνή πλήρη κάλυψη αυτοκινήτου, όπως και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Φτηνές τιμές ασφάλισης για κλασικά αυτοκίνητα:

Όταν η εταιρεία μιλά για κάλυψη για κλασικά αυτοκίνητα, εδώ είναι μια λίστα με αυτοκίνητα για τα οποία πιθανώς μιλάει η ασφαλιστική εταιρεία:

• Morris Marina

• MGB

• Αυτοκίνητα Alfa-Romeo

• Ford Cortina

• Vauxhall VX220

• Hillman Imp

• Austin Seven

• Μαντά

• Θρίαμβος

• Jaguar

• MX5

• Opel

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν μπορούν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν οικονομικά προσιτή κάλυψη για όλα τα παραπάνω κλασικά αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολύ λίγες ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν κάλυψη για όλα τα κλασικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων που είναι μόλις 5 ετών περίπου.

Αν κάποιος αποφασίσει να επιλέξει την ποιότητα έναντι της ποσότητας για να ασφαλίσει τέτοια κλασικά αυτοκίνητα, τα ακόλουθα είναι τα οφέλη που μπορεί να απολαύσει:

• Κάλυψη για πραγματική αξία: Ενώ ψάχνετε για φθηνή ασφάλιση αυτοκινήτου κοντά μου, θα πρέπει να επιλέξετε μια ασφαλιστική εταιρεία που θα παρέχει συμφωνημένη κάλυψη αξίας για την πραγματική αξία του αυτοκινήτου αντί να πληρώνει απλώς την αγοραία αξία.

• Εκπτώσεις σε αυτοκίνητα με περιορισμένα χιλιόμετρα: Οι ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν ποιοτική κάλυψη όχι μόνο θα προσφέρουν εκπτώσεις σε διαδρομές περιορισμένων χιλιομέτρων αλλά και θα ασφαλίσουν κλασικά αυτοκίνητα που οδηγούνται συχνότερα.

• Προγραμματισμένη πολιτική: Προτιμάτε πάντα ασφαλιστικές εταιρείες που θα παρέχουν πλήρη κάλυψη και θα αποδέχονται αξιώσεις τόσο για κινδύνους ατυχήματος όσο και κλοπής για κλασικά αυτοκίνητα.

• Εκπτώσεις σε συνδρομές κλαμπ: Κατά την ασφάλιση κλασικών αυτοκινήτων, μπορεί κανείς να επωφεληθεί από εκπτώσεις έως και 15% σε συνδρομές σε διαφορετικά κλαμπ ιδιοκτητών κλασικών αυτοκινήτων ή σε άλλες συγκεκριμένες συνδρομές, όπως το κλαμπ λάτρεις της τζάγκουαρ.

• Ασφάλιση κιτ αυτοκινήτου: Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν ασφάλειες για κιτ αυτοκινήτου.

• Κάλυψη για τροποποιήσεις: Η ασφάλιση κλασικού αυτοκινήτου θα πρέπει επίσης να καλύπτει τις χρεώσεις για τροποποιήσεις που γίνονται στο αυτοκίνητο.

• Άλλες ειδικές καλύψεις: Τα σχέδια κάλυψης ποιότητας μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν ειδικές καλύψεις όπως κάλυψη για ενοικίαση γάμου ή κάλυψη πίστας/ράλι. Αυτά δεν είναι πολύ συνηθισμένα, αλλά μπορούν να συμπεριληφθούν κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Εάν κάποιος επιλέγει να αγοράσει φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου μέσω Διαδικτύου, τότε όλοι οι παραπάνω παράγοντες ή οφέλη πρέπει να ληφθούν υπόψη για να επωφεληθούν από την καλύτερη δυνατή πολιτική. Κάποιος μπορεί, ωστόσο? να αφήσει ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω οφέλη αποκλειστικά ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες κάποιου. Αλλά συνιστάται ιδιαίτερα και συμφέρει επίσης, να έχετε όλα τα παραπάνω οφέλη ενώ επιλέγετε την κλασική ασφάλιση αυτοκινήτου.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να κατανοήσει κανείς το γεγονός ότι είναι σίγουρα δυνατό να απολαύσει τα οφέλη της φθηνής ασφάλισης αυτοκινήτου για πλήρη κάλυψη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πρέπει να διακυβεύεται η ποιότητα, ώστε να είναι ασφαλής από απροσδόκητες χρεώσεις μακροπρόθεσμα.

Σχολιάστε