Ασφάλιση κατά των πλημμυρών, ακόμα και σε μη πλημμυρική ζώνη; Βάζεις στοίχημα

Ρεκόρ πλημμύρας έχουν εμφανιστεί μετά από έναν από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν γνωρίσει οι ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, στις νοτιοανατολικές περιοχές της μοναχικής πολιτείας των αστέρων, η πλειονότητα των ιδιοκτητών κατοικιών δεν διαθέτουν καν ασφάλιση πλημμύρας. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Δεν υπήρξε ποτέ προηγούμενο στην περιοχή. Αν και το χαλάζι και οι ανεμοθύελλες αποτελούν διαρκή ανησυχία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεων, κανείς δεν φανταζόταν ότι τα νερά της βροχής θα συνέβαλαν σε τεράστιες ζημιές, όπως αυτές που υπέστησαν και μεταδόθηκαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Σίγουρα όχι οι εταιρείες στεγαστικών δανείων, γιατί δεν το απαιτούν καν από τους δανειολήπτες!

Αλλά τώρα που ο απολογισμός έχει αυξηθεί μεταξύ των νεκρών και εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας καταφύγιο, ένα πράγμα παραμένει σαφές. Όταν τελικά τα πράγματα τακτοποιηθούν, οι ιδιοκτήτες κατοικιών και οι άνθρωποι στον εμπορικό τομέα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επικές απώλειες και ζημιές μόνοι τους λόγω έλλειψης σχετικής κάλυψης.

Για τους ιδιοκτήτες κατοικιών χωρίς κάλυψη από πλημμύρες, τα γεγονότα είναι δυσάρεστα, καθώς είναι επώδυνα: ένα τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας δεν προστατεύει από τις πλημμύρες και τις ζημιές που σχετίζονται με αυτές. Ο ασφαλιστικός κλάδος τονίζει χωρίς αβεβαιότητα ότι αποζημίωση παρέχεται μόνο σε όσους είχαν την προνοητικότητα να αποκτήσουν ασφάλιση πλημμύρας σε περίπτωση ζημιάς από το νερό που προέρχεται από ατμοσφαιρικές συνθήκες όπως τυφώνας, τροπική καταιγίδα ή άλλες κακές καιρικές συνθήκες.

Μια μικρή ιστορία για την ασφάλιση πλημμύρας:

Ήταν το 1968 όταν το Κογκρέσο των ΗΠΑ χαρτογράφησε το πρόγραμμα των πλημμυρών. Σχεδιασμένο για να βοηθά τους ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων από τις οικονομικές καταστροφές μιας καταστροφικής πλημμύρας, οι πολιτικές του προσφέρονται σε όλες τις κοινότητες που εμπλέκονται στους κανόνες συμμετοχής.

Η κάλυψη από πλημμύρες προστατεύει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ή τους ενοικιαστές από ζημιές κτιρίων και ζημιές στο περιεχόμενο.

Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

• Η κατασκευή, καθώς και η θεμελίωση του κτιρίου

• Ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα

• Κεντρικό κλιματιστικό, φούρνος, θερμοσίφωνας

• Ψυγείο, σόμπες και τυχόν εγκατεστημένες συσκευές, όπως πλυντήριο πιάτων

• Μοκέτα που έχει τοποθετηθεί πάνω από γυμνό δάπεδο

• Προσωπική ένδυση και ηλεκτρονικά είδη

• Κουρτίνα

• Μεταφερόμενες θερμάστρες και κλιματιστικά

• Μοκέτα εκτός από αυτά που περιλαμβάνονται στην κάλυψη του ακινήτου

• Πλυντήρια και στεγνωτήρια

Συνήθως, οι αξιώσεις αποζημίωσης για πλημμύρες περιλαμβάνουν:

• Αξία κόστους αντικατάστασης: έως και ογδόντα τοις εκατό του ποσού που απαιτείται για την αντικατάσταση ζημιών ιδιοκτησίας σε μονοκατοικία, κύρια κατοικία

και

• Πραγματική Αξία Κόστους – κόστος αντικατάστασης κατά τη στιγμή της απώλειας μειωμένο με φυσική απόσβεση

Σημείωση: Το πρόγραμμα πλημμύρας χρησιμοποιεί πάντα την πραγματική αξία κόστους για να καθορίσει την επιστροφή των δαπανών προσωπικής περιουσίας.

Σχολιάστε