Ασφάλιση κατοικίδιων ζώων – Είναι κατάλληλη για εσάς;

Η ύπαρξη επιλογών ασφάλισης υγείας για κατοικίδια είναι μια σχετικά νέα τάση. Ίσως πριν από δέκα χρόνια, οι άνθρωποι θα γελούσαν αν τους λέγατε ότι αγοράσατε ασφάλεια για κατοικίδια, αλλά σήμερα, είναι μεγάλη υπόθεση. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, πιθανότατα γνωρίζετε πόσο ακριβή μπορεί να είναι μια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Αν είστε τυχεροί, δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να κάνετε ένα τσεκ-απ στον Rusty και τις τακτικές του βολές. Πιθανότατα όμως, ο Ράστι είχε κάποια πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι γενετικές και σωματικές διαταραχές μπορεί να είναι ένα δαπανηρό ζήτημα.

Τι παρέχει η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων;

Δεν είναι τόσο διαφορετικό από την ασφάλιση ανθρώπινης υγείας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες κατοικίδιων ζώων γενικά προσφέρουν διαφορετικά προγράμματα. Έχουν εκπτώσεις, ασφάλιστρα, αντικαταβολές, όρια και εξαιρέσεις. Οι προσφορές είναι πολύ μεταβλητές, όπως και με την ανθρώπινη ασφάλιση, οπότε αν σκέφτεστε να αγοράσετε, φροντίστε να ψωνίσετε. Κατανοήστε ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τον Rusty, ειδικά αν είναι καθαρόαιμος. Γνωρίστε σε τι έχει γενετική προδιάθεση και διαβάστε πολύ προσεκτικά τις πολιτικές πριν αγοράσετε, ώστε να ξέρετε τι θα εξαιρεθεί.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αγοράς ασφάλισης για κατοικίδια;

Σύμφωνα με το US News and World Report, οι Αμερικανοί ξόδεψαν 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες υγείας των ζώων συντροφιάς το 2006 και το κόστος αυξάνεται. Με το αυξανόμενο κόστος αυξάνεται και ο αριθμός των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αξίζει όμως τον κόπο; Υπάρχουν ορισμένα οφέλη από την αγορά ενός συμβολαίου για τον καλύτερο φίλο σας.

Ενώ η αγορά ασφάλισης για οτιδήποτε ενέχει κάποιο κίνδυνο, το σίγουρο είναι ότι τυχόν προβλήματα υγείας από τα οποία μπορεί να υποστεί ο Rusty πέρα ​​από τα συνηθισμένα προληπτικά μέτρα θα είναι ακριβά. Η απλή διάγνωση μιας ασθένειας, για παράδειγμα με μαγνητική τομογραφία, μπορεί να κοστίσει έως και 5.000 $. Το να κολλήσει με έναν λογαριασμό όπως αυτό, για να μην αναφέρουμε το κόστος της θεραπείας για την πάθησή του μπορεί να είναι καταστροφικό. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων και γατών έχουν αντιμετωπίσει τη φρικτή απόφαση για το αν έχουν ή όχι την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψουν το κατοικίδιό τους. Με την ασφάλιση, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσετε αυτή τη συντριπτική επιλογή.

Πιθανώς το μεγαλύτερο όφελος από την κατοχή ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου για κατοικίδια, εκτός από την πιθανή εξοικονόμηση χρημάτων, είναι να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Εάν έχετε σκεφτεί ποτέ εάν θα μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά ή όχι να φροντίζετε τον Rusty εάν ​​εμφάνιζε καρκίνο ή χτυπιόταν από αυτοκίνητο, μπορεί να είστε υποψήφιος για ασφάλιση. Θα μπορούσε να χαλαρώσει το μυαλό σας γνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να διαλέξετε ανάμεσα στη ζωή και την ευημερία του Ράστι και να έχετε χρήματα στην τράπεζα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της αγοράς ασφάλισης για κατοικίδια;

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα όταν πρόκειται για την αγορά ασφάλισης για το Rusty είναι ότι μπορεί να καταλήξει να σας κοστίσει περισσότερο από ό,τι σας σώζει. Ίσως περισσότερο από ό,τι με άλλους τύπους ασφάλισης, η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων είναι επικίνδυνη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το χρειαστείτε ποτέ ή να το χρειαστείτε μία ή δύο φορές για μικρά περιστατικά. Τα ασφάλιστρα για ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να κοστίζουν μεταξύ 2.000 και 5.000 $ κατά τη διάρκεια της μέσης διάρκειας ζωής του κατοικίδιου και οι εκπτώσεις μπορεί να είναι έως και 100 $ ανά περίπτωση. Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, πρέπει να αισθάνεστε άνετα με το γεγονός ότι αυτό το κομμάτι χρημάτων μπορεί να καταλήξει να είναι απώλεια. Ειδικά για σκύλους μικτής φυλής, η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων συχνά αντιπροσωπεύει απώλεια για τον ιδιοκτήτη επειδή τείνουν να είναι πολύ πιο υγιείς από τις καθαρές ράτσες.

Υπάρχουν πιο οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις;

Ελέγξτε με τον εργοδότη σας. Αν και εξακολουθεί να είναι ασυνήθιστο, περισσότερες εταιρείες προσφέρουν ασφάλιση κατοικίδιων ζώων ως μέρος ενός πακέτου παροχών. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου μόνο για το Rusty. Θα ήταν ουσιαστικά μια έκτακτη εξοικονόμηση που έχετε δεσμεύσει για τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν. Εάν βρεθείτε σε κακή κατάσταση, ορισμένες τράπεζες μπορεί να προσφέρουν βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για έκτακτες ανάγκες για κατοικίδια.

Σχολιάστε