Ασφάλιση Μακροχρόνιας Φροντίδας Βόρειας Βιρτζίνια – Γιατί τη χρειάζεστε τώρα

Η ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης της Βιρτζίνια είναι ένα αρκετά πρόσφατο φαινόμενο, εν μέρει λόγω του ταχέως γηράσκοντος αλλά μακροβιότερου πληθυσμού, του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού των «baby boomers» και της ταχείας κλιμάκωσης μακροπρόθεσμων δαπανών υγείας και υγείας που συνήθως δεν καλύπτονται με παραδοσιακή ασφάλιση υγείας ή Medicare. Αυτό το είδος ασφάλισης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους αναπτύσσουν αναπηρίες ή χρόνιες (μακροχρόνιες) ασθένειες αργότερα στη ζωή τους. Οι υπηρεσίες μακροχρόνιας περίθαλψης κυμαίνονται από υπηρεσίες στο σπίτι και στην κοινότητα έως υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις υποβοηθούμενης διαβίωσης, συνταξιοδότησης ή νοσηλευτικής. Όλες οι υπηρεσίες συνήθως σχεδιάζονται και προορίζονται για τη βελτίωση ή τη διατήρηση της υγείας ενός ατόμου στο λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του. Επίσης, οι υπηρεσίες που διευκολύνονται από τους παρόχους ασφάλισης μακροχρόνιας περίθαλψης περιλαμβάνουν βοήθεια με τις καθημερινές δραστηριότητες μεταξύ της μεγάλης ποικιλίας οικιακών, εγκαταστάσεων και κοινοτήτων.

Ειδικά η Βόρεια Βιρτζίνια είναι μια περιοχή που παρουσιάζει μια πολύ ταχεία αύξηση της ανάγκης για αυτού του είδους την ασφάλιση, ειδικά στους ταχέως αναπτυσσόμενους και εξαιρετικά μεταβατικούς πληθυσμούς της Μητροπολιτικής Ουάσιγκτον DC στις κομητείες Arlington, Fairfax και Loudoun. Η ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τύπους κάλυψης που σχετίζεται με την υγεία όσον αφορά τους ασφαλισμένους, λόγω του πολύ υψηλού περιφερειακού κόστους διαβίωσης και ιατρικής περίθαλψης, της έλλειψης εύλογων επιλογών δημόσιας μεταφοράς και του μεγάλου αριθμός ομοσπονδιακών και στρατιωτικών συνταξιούχων που παραμένουν μετά την υπηρεσία στην περιοχή.

Επιπλέον, η ταχεία ανάπτυξη των προγραμματισμένων εξελίξεων (όπως οι κοινότητες Dulles South του South Riding ή Brambleton, στην κομητεία Loudoun) και των ακινήτων πλήρωσης τα τελευταία δέκα χρόνια, χωρίς συνεπή περιφερειακό ή κοινοτικό σχεδιασμό για τις εγκαταστάσεις συνταξιοδότησης, αρχίζει να συμπιέζει τη χωρητικότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Οι περιφερειακές εθελοντικές και κοινοτικές υπηρεσίες αξιοποιούνται με σταθερά υψηλά ποσοστά, όπως το Πρόγραμμα Μακροχρόνιας Φροντίδας Διαμεσολαβητή της Βόρειας Βιρτζίνια στο Fairfax, VA. Αυτό το πρόγραμμα ιδρύθηκε το 1985 για να συνηγορήσει υπέρ των ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας για τη διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας ζωής και φροντίδας. Εξυπηρετεί την πόλη της Αλεξάνδρειας και τις κομητείες του Άρλινγκτον, του Φέρφαξ, του Λουντούν και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ μέσω των Αντιπροσωπειών τους για τη Γήρανση.

Υπάρχουν πολλές επιλογές και ευελιξία στα ασφαλιστήρια συμβόλαια μακροχρόνιας περίθαλψης. Τα περισσότερα άτομα μπορούν να επιλέξουν μια σειρά επιλογών φροντίδας και παροχών που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται στις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις. Το κόστος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων μακροχρόνιας περίθαλψης βασίζεται στον τύπο και το ποσό των υπηρεσιών που καλύπτονται, την ηλικία αγοράς του συμβολαίου και τυχόν προαιρετικά οφέλη, όπως η προστασία από τον πληθωρισμό. Ορισμένοι αιτούντες που μπορεί να έχουν ήδη κακή υγεία ή λαμβάνουν υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης.

Στη Βιρτζίνια, υπάρχουν πολλά πολύ μοναδικά και αξιόλογα συμπληρωματικά προγράμματα που βοηθούν με τις ανάγκες και τις καταστάσεις Ασφάλισης Μακροχρόνιας Φροντίδας. Για παράδειγμα, The Virginia Long-Term Care (LTC) Partnership (http://valtcpartnership.org/va-ltc-insurance/) έχει σχεδιαστεί για να επιβραβεύει τους κατοίκους της Βιρτζίνια που σχεδιάζουν εκ των προτέρων για μελλοντικές ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας. Με την Προστασία περιουσιακών στοιχείων Dollar-for-Dollar της Συνεργασίας, οι κάτοικοι της Βιρτζίνια μπορούν να προστατεύσουν προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εάν υπάρχει ανάγκη να υποβάλουν αίτηση για Medicaid. Αυτή η καινοτόμος συμμαχία μεταξύ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και της πολιτειακής κυβέρνησης προστατεύει τους κατοίκους της Βιρτζίνια από την εξάντληση όλων των αποταμιεύσεων και των περιουσιακών στοιχείων τους για να πληρώσουν για τη μακροχρόνια περίθαλψη, ενώ εξακολουθεί να παρέχει τα προσόντα για κάλυψη Medicaid. Η Medicaid συνήθως πληρώνει για μακροχρόνια φροντίδα μόνο αφού εξαντληθούν οι υπάρχουσες αποταμιεύσεις ή περιουσιακά στοιχεία.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια μακροχρόνιας περίθαλψης έχουν μια περίοδο παροχών ή ένα μέγιστο όφελος εφ’ όρου ζωής, το οποίο είναι το συνολικό χρονικό διάστημα ή το συνολικό ποσό των δολαρίων μέχρι το οποίο θα καταβληθούν οι παροχές. Οι κοινές περίοδοι παροχών για τις πολιτικές μακροχρόνιας φροντίδας είναι δύο έως πέντε χρόνια και κάλυψη εφ’ όρου ζωής ή απεριόριστη. Άλλες επιλογές μεταξύ πέντε ετών και διάρκειας ζωής/απεριόριστης κάλυψης είναι επίσης διαθέσιμες. Τα περισσότερα συμβόλαια μεταφράζουν αυτές τις χρονικές περιόδους σε ποσά σε δολάρια με συγκεκριμένα όρια και στην πραγματικότητα δεν περιορίζουν τον αριθμό των ημερών για τις οποίες θα πληρώσουν για τη φροντίδα.

Η ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης συνήθως καλύπτει το κόστος:

  • Υπηρεσίες υποβοηθούμενης διαβίωσης που παρέχονται σε ειδικό οικιστικό περιβάλλον εκτός από το δικό σας σπίτι. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνουν γεύματα, παρακολούθηση της υγείας και βοήθεια σε καθημερινές δραστηριότητες τόσο για σκοπούς σωματικής όσο και ψυχικής υγείας.
  • Πιστοποιημένοι νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας στο σπίτι.
  • Βοηθήστε στο σπίτι σας με καθημερινές δραστηριότητες όπως μπάνιο, ντύσιμο, φαγητό και καθάρισμα.
  • Κοινοτικά προγράμματα, όπως η ημερήσια φροντίδα ενηλίκων και οι σχετικές μεταφορές.
  • Φροντίδα σε οίκο ευγηρίας ή άλλη υποβοηθούμενη εγκατάσταση διαβίωσης.
  • Hospice και Υπηρεσίες στο τέλος της ζωής.
  • Νοσηλευτική Ιδιωτικού Καθήκοντος
  • Φροντίδα ανάπαυσης

Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται τη μακροχρόνια φροντίδα έως ότου φτάσουν στα 70 και 80 ή/και όταν η υγεία τους αρχίσει να αποτυγχάνει. Σε αυτές τις ηλικίες, οι ασφαλιστές είναι λιγότερο πιθανό να παρέχουν κάλυψη λόγω των υπολογισμών του προφίλ κινδύνου ή εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, τα ασφάλιστρα μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλά. Πολλές πολιτικές μακροχρόνιας φροντίδας έχουν περιορισμούς στην ηλικία και την κατάσταση της υγείας.

Η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης είναι όταν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και πριν τη χρειαστείτε, μεταξύ 40 και 55 ετών, και γενικά τη στιγμή που κάποιος έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πληροί τις προϋποθέσεις για ένα συμβόλαιο με το πιο λογικό ασφάλιστρο δικαστικά έξοδα. Η μακροχρόνια ασφάλιση φροντίδας μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Ένα άτομο που είναι 65 ετών και έχει καλή υγεία μπορεί να αναμένει να πληρώνει τουλάχιστον μεταξύ 2.000 και 3.000 $ ετησίως για μια πολιτική που καλύπτει την κατ’ οίκον νοσηλεία και την κατ’ οίκον φροντίδα, με ασφάλιστρα προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό.

Σχολιάστε