Ασφάλιση πλημμύρας – Προστασία του σπιτιού σας από πλημμύρες

7 γρήγορα γεγονότα σχετικά με τις ζημιές από τις πλημμύρες και πώς να προστατέψετε καλύτερα το σπίτι και την επιχείρησή σας.

Οι τεράστιες ζημιές από τις πλημμύρες γύρω από την περιοχή του μετρό του Μπέρμιγχαμ στις 7 Απριλίου 2014 αιφνιδίασαν πολλούς κατοίκους. Με βάση την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μετρήθηκαν περισσότερες από 7 ίντσες βροχής στο Vestavia Hills, ενώ άλλες τοποθεσίες στην περιοχή ανέφεραν βροχή 5 – 6 ίντσες.

Το Εθνικό Αεροπλάνο Ασφάλισης Πλημμύρας (NFIP) δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να βοηθήσει με το υψηλό κόστος των ζημιών που σχετίζονται με τις πλημμύρες τόσο σε κτίρια όσο και σε ακίνητα.

Επτά σημαντικά στοιχεία για την ασφάλιση πλημμύρας:

1. Κανείς δεν είναι ασφαλής. – Άτομα εκτός περιοχών υψηλού κινδύνου υποβάλλουν σχεδόν το 25% των απαιτήσεων της Εθνικής Ασφάλισης Πλημμύρας. Σε περιοχές υψηλού κινδύνου, υπάρχει τουλάχιστον 1 στις 4 πιθανότητες πλημμύρας κατά τη διάρκεια μιας υποθήκης 30 ετών. Τα κακά συστήματα αποχέτευσης, η ταχεία συσσώρευση βροχοπτώσεων και τα σπασμένα δίκτυα ύδρευσης μπορούν όλα να οδηγήσουν σε πλημμύρα. Οι ιδιοκτησίες στην πλαγιά ενός λόφου μπορεί να καταστραφούν από τη ροή λάσπης, ένας καλυμμένος κίνδυνος σύμφωνα με το Πρότυπο Ασφάλισης Πλημμύρας.

2. Έχω ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτήτη σπιτιού/ενοικιαστή. – Οι ζημιές από πλημμύρες δεν αποτελούν συνήθως καλύπτεται κίνδυνο από τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτητών/ενοικιαστών σπιτιού που πωλούνται στις ΗΠΑ

3. Μπορώ να αγοράσω Flood Policy στο Μπέρμιγχαμ; – Εάν ζείτε σε κοινότητα που συμμετέχει στο NFIP, μπορείτε να λάβετε ασφάλιση πλημμύρας. Οι Birmingham, Hoover, Vestavia, Homewood, Mountain Brook, Alabaster, Chelsea και πολλοί άλλοι δήμοι συμμετέχουν στο NFIP.

4. Πόση κάλυψη επιτρέπεται από το NFIP; – Το όριο δομής κατοικιών είναι 250.000 $ και το περιεχόμενο περιορίζεται σε 100.000 $. Το όριο επιχειρηματικής δομής είναι 500.000 $ και όριο 500.000 $ για επιχειρηματικό περιεχόμενο. Το όριο περιεχομένου ενοικιαστών είναι 100.000 $.

5. Η ασφάλιση πλημμύρας καλύπτει ζημιές από πλημμύρες που προκαλούνται από καταιγίδες, ποτάμια ή παλιρροϊκά νερά;

Ναι, υπό τον όρο ότι, εάν περιοριστεί στην ιδιοκτησία σας, το νερό της πλημμύρας καλύπτει τουλάχιστον δύο στρέμματα. Γενική κατάσταση πλημμύρας υπάρχει επίσης εάν επηρεαστούν δύο ακίνητα, εκ των οποίων το ένα είναι δικό σας.

6. Τι είναι οι Πλημμυρικές Ζώνες; – Οι ζώνες πλημμύρας είναι χερσαίες περιοχές που προσδιορίζονται από τη FEMA. Κάθε ζώνη πλημμύρας περιγράφει τη συγκεκριμένη χερσαία περιοχή ως προς τον κίνδυνο πλημμύρας. Όλοι ζουν σε μια ζώνη πλημμύρας – είναι απλώς ένα ζήτημα αν ζείτε σε μια περιοχή χαμηλού, μέτριου ή υψηλού κινδύνου.

7. Τι καλύπτεται στο υπόγειό μου; – Η ασφάλιση πλημμύρας καλύπτει τα θεμέλια του σπιτιού σας και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την υποστήριξη της κατασκευής (π.χ. HVAC, Θερμοσίφωνας κ.λπ.). Η πολιτική πλημμύρας δεν καλύπτει βελτιώσεις υπογείου, όπως τελειωμένους τοίχους, δάπεδα, οροφές ή προσωπικά αντικείμενα που μπορεί να φυλάσσονται σε υπόγειο.

Σχολιάστε