Ασφάλιση υγείας για κατοικίδια: Είναι κατάλληλη για εσάς και το κατοικίδιό σας;

Μόλις επέστρεψα από μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για να κάνω τα τρία σκυλιά μου να κάνουν τις προγραμματισμένες αναμνηστικές βολές και τις εξετάσεις τους. Είδα μια πινακίδα στον κτηνίατρο για ένα πρόγραμμα ασφάλισης ευεξίας για ηλικιωμένα κατοικίδια, το οποίο θα κάλυπτε έναν έλεγχο μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις και κάποια προληπτική φροντίδα. Δεν πίστευα ότι χρειαζόμουν αυτήν την ασφάλιση, αλλά με έκανε να σκεφτώ τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να είχα εξοικονομήσει χρήματα στους λογαριασμούς του κτηνιάτρου μου. Δεν ήταν ένα ζήτημα οικονομικής τιμής, αλλά με όλη τη συζήτηση για την ασφάλιση υγείας με έκανε να σκεφτώ τη φροντίδα των κατοικίδιων μου καθώς μεγαλώνουν και μπορεί να αντιμετωπίσουν πιθανά μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Η φροντίδα της υγείας του κατοικίδιου ζώου σας είναι ευθύνη όπως και η φροντίδα της δικής σας υγείας. Όπως και με εσάς, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για το κατοικίδιό σας. Υπάρχουν τόσες πολλές καλές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης κατοικίδιων ζώων για να διαλέξετε. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε μια εταιρεία που προσφέρει ένα πρόγραμμα ασφάλισης ευεξίας που θα βοηθούσε με ορισμένες από τις δαπάνες που σχετίζονται με τη διατήρηση της υγείας του κατοικίδιου ζώου σας μέσω τακτικών ελέγχων ευεξίας. Αυτά τα σχέδια μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν επισκέπτεστε τον κτηνίατρό σας σε τακτική βάση και έχετε το κατοικίδιό σας σε πρόγραμμα συντήρησης.

Στη συνέχεια, υπάρχει η απρόβλεπτη κατάσταση όπου το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να είχε ένα ατύχημα ή ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που θα έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσετε έναν μεγάλο λογαριασμό κτηνιάτρου. Μπορείτε σίγουρα να πληρώσετε αυτούς τους λογαριασμούς κτηνιάτρων με τον κανονικό τρόπο με την πιστωτική σας κάρτα ή ακόμα και με τη λήψη ενός δανείου. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλιση υγείας για καταστροφή θα ήταν πιο ωφέλιμη. Μπορείτε να δείτε την ασφάλιση κατοικίδιων σαν την ασφάλεια αυτοκινήτου – υπάρχει αν τη χρειάζεστε, αλλά πιθανότατα δεν θα καλύψει όλα τα έξοδα εάν συμβεί κάτι στο κατοικίδιό σας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας κατοικίδιων ζώων εκεί έξω και αυτές που θα συνιστούσε ο κτηνίατρός σας. Θα πρέπει επίσης να ερευνήσετε αυτές τις εταιρείες για να δείτε τι προσφέρουν και πώς διαφέρουν. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε μια απόφαση για το εάν θα κάνετε ή όχι διαδικασίες για το κατοικίδιο ζώο σας, εάν αυτό είναι μειωμένο στο κόστος. Μερικές φορές ο κτηνίατρός σας θα μειώσει το κόστος σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, αλλά αυτό δεν πρέπει να αναμένεται. Η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων είναι εκεί αν τη χρειάζεστε και θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας.

Σχολιάστε