Ασφάλιση υγείας για κατοικίδια – Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ιατρική ασφάλιση για κατοικίδια;

Η ασφάλιση υγείας για κατοικίδια δεν είναι μια νέα ιδέα. Είναι διαθέσιμο για περισσότερα από 20 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που βρίσκουν ότι η ασφάλιση υγείας για κατοικίδια είναι ακόμα σχετικά νέα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές επιλογές. Ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι αμφίβολοι, ορισμένοι φοβούνται ότι η προσθήκη ασφάλισης στην κτηνιατρική θα ακολουθήσει την πορεία της ασφαλιστικής γραφειοκρατίας και των προβλημάτων που εντοπίζονται στους τομείς της ανθρώπινης υγείας.

Τα συμβόλαια υγειονομικής περίθαλψης για κατοικίδια είναι κατά κάποιο τρόπο παρόμοια με τα συμβόλαια ανθρώπινης ασφάλισης. Υπάρχουν ετήσια ασφάλιστρα, εκπτώσεις και διαφορετικά σχέδια κάλυψης με βάση το τι επιλέγει ο ιδιοκτήτης. Τα σχέδια βασίζονται στο είδος, την ηλικία, τις προϋπάρχουσες συνθήκες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και στον τρόπο ζωής του κατοικίδιου ζώου.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ασφάλεια για κατοικίδια είναι όταν το ζώο είναι ακόμα μικρό. Πολλά προγράμματα ασφάλισης υγείας για κατοικίδια δεν καλύπτουν προϋπάρχουσες συνθήκες. Η έγκαιρη ασφάλιση μπορεί επίσης να παρέχει κάλυψη για ορισμένες αρχικές κτηνιατρικές διαδικασίες, όπως εμβολιασμοί και στείρωση.

Όταν ψάχνετε για ασφάλιση υγείας για κατοικίδια, λάβετε υπόψη τη σταθερότητα της εταιρείας. Ακόμα κι αν η ασφάλιση υγείας για κατοικίδια είναι διαθέσιμη για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή βιομηχανία, υπάρχουν λίγες εταιρείες που κυκλοφορούν στην αγορά για λίγο. Έτσι, όταν ψωνίζετε για ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, κάντε την έρευνά σας σχετικά με την ασφαλιστική εταιρεία. Μάθετε πόσο καιρό λειτουργεί και αν είναι οικονομικά σταθερή.

Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία έχει σε βάθος κτηνιατρική γνώση. Ένας ποιοτικός πάροχος ασφάλισης υγείας κατοικίδιων ζώων πρέπει να έχει γνώση της κτηνιατρικής και ασφαλιστικής βιομηχανίας. Θα πρέπει να έχει εκπαιδευμένους επαγγελματίες κτηνιάτρους στο προσωπικό τους. Πληρώνει εάν ο κτηνίατρός σας συστήσει πραγματικά την ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων.

Όταν ψάχνετε για ασφάλιση υγείας για κατοικίδια, ελέγξτε για την κάλυψη ευεξίας. Η προληπτική φροντίδα είναι σημαντική για τη μακροπρόθεσμη υγεία του κατοικίδιου ζώου. Προκειμένου να ενθαρρύνονται και να υπενθυμίζονται στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να πηγαίνουν το κατοικίδιό τους στον κτηνίατρο σε τακτική βάση, υπάρχουν προγράμματα ασφάλισης κατοικίδιων που προσφέρουν κάλυψη για κοινές προληπτικές θεραπείες και διαδικασίες όπως εξετάσεις ευεξίας, εμβολιασμοί, προστασία από διροφιλαρίωση, στείρωση, καθαρισμός δοντιών, έλεγχος ψύλλων με συνταγή και πολλά άλλα.

Εκτός από την κάλυψη ευεξίας, ελέγξτε επίσης την ευρεία κάλυψη για ασθένειες. Οι πολιτικές θα πρέπει να περιλαμβάνουν κάλυψη για συνταγογραφούμενα φάρμακα, οδοντιατρικές ασθένειες, αλλεργίες και διαβήτη. Ελέγξτε επίσης εάν το κατοικίδιό σας έχει ασφαλιστική κάλυψη ακόμα κι αν είναι μακριά από το σπίτι. Μια καλή ασφάλεια κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να καλύπτει το κατοικίδιο ζώο σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Ελέγξτε επίσης εάν είναι δυνατόν να έχετε δικό σας κτηνίατρο. Ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα προτιμούσαν να έχουν τον δικό τους κτηνίατρο, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κτηνιάτρων, όπως ογκολόγους, νευρολόγους και αλλεργιολόγους.

Εάν η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων δεν είναι για εσάς και το κατοικίδιό σας, υπάρχουν άλλες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε για να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας υγιές.

Μπορείτε να ελέγξετε με τον κτηνίατρό σας. Υπάρχουν κάποια νοσοκομεία που προσφέρουν πακέτα ευεξίας. Προσφέρουν εκπτωτικές τιμές σε εμβολιασμούς, στειρώσεις και παρόμοια ιατρική φροντίδα. Μερικοί έχουν ακόμη και πακέτα γηριατρικού ελέγχου υγείας που μπορείτε να ελέγξετε.

Εκπτωτικά προγράμματα όπως το Pet Assure είναι μια άλλη επιλογή. Αυτό το εθνικό πρόγραμμα προσφέρει εξοικονόμηση 25 τοις εκατό στις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Μερικές φορές μπορούν να προσφέρουν έως και 50 τοις εκατό σε προμήθειες για κατοικίδια. Έχουν ένα δίκτυο από συμμετέχοντες κτηνιάτρους και πωλητές κατοικίδιων, όπου μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες και τις εκπτώσεις τους.

Ορισμένες ανθρώπινες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Ορισμένα κτηνιατρικά γραφεία διατηρούν ακόμη και ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για τα κατοικίδια ζώα σε περίπτωση που έχουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει μια τέτοια επιλογή, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα πρέπει να παρέχουν ή να καλύπτουν κατά κύριο λόγο το οικονομικό κόστος που προκαλείται από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα κατοικίδια ζώα τους σε ώρα ανάγκης.

Ωστόσο, η ασφάλιση υγείας δεν είναι η μόνη επιλογή που έχουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Ακόμα το πιο σημαντικό πράγμα είναι η τρυφερή στοργική φροντίδα.

Σχολιάστε