Ασφάλιση χαμηλού κόστους – Ασφάλιση Υγείας με COBRA

Η ασφάλιση υγείας δεν είναι το καλύτερο θέμα για να σκεφτείς. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαμε να μην σκεφτόμαστε καθόλου αυτό το θέμα! Δεν έφτιαξα αυτό το κομμάτι των στατιστικών. Σε μια μελέτη που έγινε από το Insurance Information Institute, διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο όλων των αμερικανικών οικογενειών με ένα νέο μωρό δεν αφιερώνουν χρόνο για να ενημερώσουν την ασφαλιστική κάλυψη ζωής τους!

Τι σας δείχνουν αυτές οι πληροφορίες; Απλό – λίγοι Αμερικανοί ασχολούνται πραγματικά με την ασφάλιση υγείας ακόμα κι αν έχουν ήδη ένα συμβόλαιο. Τι γίνεται όμως αν σκοπεύετε να αφήσετε τη δουλειά; Δεν είναι καιρός να σκεφτείτε το κόστος υγειονομικής περίθαλψης, την ασφαλιστική κάλυψη υγείας και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από το COBRA;

Ξεχάστε το φίδι. Η COBRA για την οποία μιλάμε εδώ δεν είναι αυτή. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι διασφαλίζουν ότι μπορείτε να διατηρήσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη υγείας με τον πρώην εργοδότη σας υπό την COBRA.

Εδώ είναι τρεις λόγοι που κάνουν το COBRA μια πολύ καλή επιλογή:

1. Κόστος. Η ασφάλιση, η υγεία και τα οικονομικά απειλούνται όταν αφήνετε τον εργοδότη σας. Είτε η απόφαση είναι εθελοντική είτε όχι, η COBRA σάς δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη υγείας από τον εργοδότη που αποχωρείτε για έως και 18 μήνες. Εδώ είναι το βασικό: πρέπει να πληρώσετε το 102% των ασφαλίστρων. Και πάλι, λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορείτε να διατηρήσετε το όφελος της κάλυψης υγείας, αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Απλώς σκεφτείτε τον κίνδυνο να πάτε χωρίς πολιτική, ενώ ψωνίζετε για έναν λιγότερο ακριβό πάροχο ή βρίσκετε μια νέα δουλειά με οφέλη για την υγεία.

2. Προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις. Η COBRA εξαλείφει ή μειώνει αποτελεσματικά τον κίνδυνο από έναν νέο ασφαλιστή να θέσει την προϋπάρχουσα ιατρική σας κατάσταση στη ρήτρα αποκλεισμού του συμβολαίου σας. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί με τους παρόχους, εάν έχετε ήδη μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, κανένας ιδιωτικός ασφαλιστής δεν θα ήθελε να σας αγγίξει. Η COBRA σας παρέχει έναν τρόπο να διατηρήσετε την κάλυψη ακόμα και τότε.

3. Ευελιξία. Όταν αλλάζετε δουλειά ή αλλάζετε καριέρα, το κύριο μέλημά σας για την υγεία είναι το κόστος. Η ασφάλιση, η υγεία και τα οικονομικά είναι πολλά που πρέπει να χειριστείτε ταυτόχρονα, ειδικά χωρίς τακτικούς μισθούς. Τουλάχιστον με την COBRA, έχετε 105 ημέρες για να συγκεντρώσετε τα χρήματα για την πρώτη πληρωμή ασφαλίστρου. Ακόμα κι έτσι, η κάλυψη ξεκινά τη στιγμή που χάνεται η ομαδική σας ασφαλιστική κάλυψη.

Είτε το παραδέχεστε είτε όχι, το COBRA σας προσφέρει ανακούφιση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στιγμή που το χρειάζεστε περισσότερο. Το COBRA έχει σκοπό να σας προστατεύσει από περαιτέρω απώλειες σε ένα ήδη δύσκολο σημείο. Οπότε, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να μην μένεις ποτέ χωρίς κάλυψη.

Σχολιάστε