Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να υιοθετήσετε μια γάτα

Όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να αποκτήσουν μια γάτα κατοικίδιο, έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα να υιοθετήσουν ή να αγοράσουν μια γάτα. Μπορούν πάντα να αγοράσουν ένα γατάκι από έναν γνωστό εκτροφέα γατών, που είναι η καλύτερη επιλογή αν πρόκειται για καθαρόαιμο αιλουροειδές. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα γατάκι ή μια γάτα από ένα καταφύγιο ή πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς. Υπάρχουν έξι λόγοι για τους οποίους είναι καλύτερο να υιοθετήσετε μια γάτα.

Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων.

Οι γάτες, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται, μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία στην ανθρώπινη οικογένειά τους.

Μπορούν να ανακουφίσουν τους ανθρώπους που είναι καταθλιπτικοί και μοναχικοί και να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών. Το να χαϊδεύετε μια γάτα που γουργουρίζει έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με μια κατοικίδιο γάτα, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Γενικά, οι γάτες μπορούν να ανακουφίσουν τη μοναξιά και να αποκρούσουν τα προβλήματα υγείας, ενώ οικοδομούν τη ρουτίνα και τη δομή της ζωής των ανθρώπινων συντρόφων τους.

Οι άνθρωποι σώζουν τη ζωή μιας γάτας.

Οι γάτες που διασώθηκαν ή ζουν σε καταφύγια είναι εκεί για κάποιο λόγο. Είτε κακοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους είτε βρέθηκαν στο δρόμο, οπότε χρειάζονται κάποιο νέο μέρος για να ζήσουν. Όταν οι άνθρωποι υιοθετούν μια γάτα, αυτό θα την αποτρέψει από το να περάσει από ευθανασία όταν το καταφύγιο δεν μπορεί πλέον να τους φιλοξενήσει λόγω του υπερπληθυσμού.

Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ένα τέλειο κατοικίδιο σε αυτά.

Ένας καλός λόγος για την υιοθεσία μιας γάτας είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα γατών όταν υιοθετούν μια από ένα πρόγραμμα διάσωσης ή καταφύγιο. Έρχονται είναι μια μεγάλη ποικιλία φυλών, ηλικιών, μεγεθών, χρωμάτων και τύπων τριχώματος, οπότε σίγουρα θα υπάρχει ένα που θα είναι καλύτερο για το σπίτι και την οικογένειά τους. Επιπλέον, οι υπάλληλοι των καταφυγίων και των ομάδων διάσωσης μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την προσωπικότητα και τις συνήθειες μιας γάτας.

Οι άνθρωποι μπορούν να εξοικονομήσουν έξοδα.

Η πλειονότητα των γατών που προέρχονται από πρόγραμμα καταφυγίου/διάσωσης είναι ενημερωμένες όσον αφορά τον εμβολιασμό, τον έλεγχο, τη στείρωση και τον ψεκασμό. Οι άνθρωποι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα σε τέτοια έξοδα και πρέπει απλώς να πληρώσουν το τέλος υιοθεσίας, το φαγητό και άλλα απαραίτητα για τη ζωή στο σπίτι.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά την περιποίηση.

Οι γάτες είναι γνωστό ότι περιποιούνται τον εαυτό τους, επομένως οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν πολύ ή να καταβάλλουν προσπάθεια από αυτή την άποψη. Σίγουρα, οι γάτες με μακριά μαλλιά χρειάζονται περιποίηση τριχώματος σε τακτική βάση, αλλά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα με τα γατάκια με κοντή επίστρωση.

Οι άνθρωποι θα έχουν ένα νέο μέλος της οικογένειας, το οποίο έχει χαμηλή συντήρηση.

Οι γάτες δεν είναι τόσο εντάσεως εργασίας όσο οι σκύλοι. Υπάρχουν μερικοί ιδιοκτήτες γατών που τους αρέσει να βγάζουν τις γάτες τους βόλτες, αλλά στις περισσότερες γάτες αρέσει να κοιμούνται 16 έως 20 ώρες την ημέρα και δεν τους πειράζει αν μένουν σπίτι όλη μέρα. Σε περίπτωση που οι άνθρωποι φύγουν για αρκετές ημέρες, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα με τη γάτα τους, καθώς οι αιλουροειδείς είναι αυτάρκεις και μπορούν να καταφέρουν να μείνουν μόνες εφόσον έχουν πολλά τρόφιμα και φρέσκο ​​νερό, οπότε δεν χρειάζεται για pet sitter.

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί η κατάλληλη γάτα για ένα σπίτι, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να είναι σίγουροι ότι αυτή που θα επιλέξουν θα είναι πηγή χαράς και άνεσης για αυτούς. Όταν μια γάτα είναι χαρούμενη, το σπίτι θα είναι επίσης χαρούμενο. Ένα αιλουροειδές που εγκαταλείπει ένα πρόγραμμα καταφυγίου/διάσωσης θα είναι ικανοποιημένο να ζήσει με μια στοργική οικογένεια.

Σχολιάστε