Βρείτε φθηνή ασφάλιση αυτοκινήτου: Οδηγός για προσφορές ασφάλισης αυτοκινήτου και τι επηρεάζει τις τιμές

Η φθηνότερη προκαταβολή για ασφάλιση αυτοκινήτου δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για πολλούς οδηγούς, καθώς θα μπορούσαν να καταλήξουν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. Ακόμα κι αν ακολουθείτε τις κατευθυντήριες γραμμές για την ελάχιστη ασφάλιση στην πολιτεία σας, θα μπορούσατε και πάλι να χρειαστεί να πληρώσετε πολλά χρήματα από την τσέπη σας, εάν βρεθείτε ότι «φταίτε» σε ένα ατύχημα. Όταν προσπαθείτε να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν περισσότερα ζητήματα από το ίδιο το ποσοστό.

Υπάρχουν επίσης προσωπικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πόσο θα είναι το ποσοστό ασφάλισης του αυτοκινήτου σας. Για παράδειγμα, εάν είστε νεότερος οδηγός κάτω των 25 ετών ή μεγαλύτερος από 65 ετών, πιθανότατα θα πρέπει να καταλήξετε να πληρώσετε λίγο περισσότερα χρήματα, καθώς θεωρείστε περισσότερο “σε κίνδυνο”. Το φύλο μερικές φορές παίζει επίσης ρόλο, καθώς οι γυναίκες γενικά πιστεύεται ότι είναι πιο προσεκτικοί οδηγοί και, ως εκ τούτου, θα είναι επιλέξιμες για χαμηλότερα ποσοστά.

Ωστόσο, ακόμα κι αν είστε μεταξύ 25-65 ετών και θεωρείτε τον εαυτό σας προσεκτικό οδηγό, υπάρχουν ορισμένοι άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν αύξηση των τιμών σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε κακή πίστωση, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να πιστεύουν ότι η οικονομική σας κατάσταση είναι κακή και ότι είστε επικίνδυνο άτομο για ασφάλιση. Κατά συνέπεια, θα είναι πιο δύσκολο να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου. Ένας άλλος παράγοντας είναι το ίδιο το όχημα. Η μάρκα, το μοντέλο, η ηλικία και η τρέχουσα κατάσταση επηρεάζουν τις ασφαλιστικές προσφορές που λαμβάνετε.

Πώς να βρείτε φθηνή ασφάλιση αυτοκινήτου που λαμβάνει υπόψη την περιοχή διαβίωσής σας

Υπάρχουν επίσης παράγοντες όπως το πού ζείτε και εργάζεστε. Η διαβίωση σε μια αγροτική περιοχή πιθανότατα θα είναι λιγότερο δαπανηρή για τους οδηγούς από ό,τι η ζωή σε μια αστική περιοχή, καθώς λιγότερα άτομα στο δρόμο σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερος κίνδυνος ατυχήματος. Επαγγέλματα που περιλαμβάνουν πολλά “οδήγηση στη δουλειά”, όπως τροφοδότης, υπηρεσία παράδοσης, δημοσιογράφος κ.λπ., μερικές φορές αναφέρονται σε υψηλότερο ποσοστό από κάποιον που μένει στο ίδιο γραφείο ή κατάστημα όλη μέρα και απλώς έχει λίγο μετακίνηση προς / από το σπίτι.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα είδη των προσφορών που λαμβάνετε, ίσως θελήσετε να ελέγξετε και να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για τυχόν εκπτώσεις. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων και ιστότοποι προσφορών προσφέρουν πραγματικά μια τεράστια γκάμα εκπτώσεων και κουπονιών.

Κατά τη σύγκριση των τιμών, για άλλη μια φορά, είναι σημαντικό να μην επιλέγετε απλώς αυτό με τις χαμηλότερες μηνιαίες χρεώσεις. Σκεφτείτε τον τύπο του αυτοκινήτου σας και πόσα χρήματα θα χρειαστεί να πληρώσετε για επισκευές ή αντικατάσταση σε περίπτωση που υποστεί μεγάλη ζημιά. Θα μπορέσετε να αντέξετε οικονομικά τις τεράστιες εκπτώσεις; Ίσως είναι καλύτερα να πληρώνετε λίγο περισσότερο για μηνιαίες πληρωμές.

Ένα καλό μέρος για να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η ασφάλεια. Διατίθενται εκπτώσεις όλων των ειδών (“Πληρωμή πλήρως”, “Γρήγορη 5”, “Χωρίς αξίωση” κ.λπ. Υπάρχει ακόμη και ένα κουίζ που μπορείτε να κάνετε στον ιστότοπο Esurance για μια εξατομικευμένη προσφορά.

Σχολιάστε