Γερμανικός κοντότριχος δείκτης – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ιδιοκτησίας αυτού του ευέλικτου κατοικίδιου

Τα συν και τα μειονεκτήματα της κατοχής ενός γερμανικού κοντότριχου δείκτη

Το γερμανικό κοντότριχο πόιντερ θα είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο καθώς και καλός κυνηγετικός φίλος. Είναι ιδιαίτερα καλός κυνηγετικός σκύλος καθώς θα το ανασύρουν τόσο στη στεριά όσο και στο νερό. Αυτός ο καλά ισορροπημένος σκύλος είναι τέλειος για κάποιον που ψάχνει για έναν εξωτερικό σύντροφο καθώς και για ένα οικογενειακό κατοικίδιο. Λάβετε υπόψη τις παρακάτω πληροφορίες όταν επιλέγετε εάν ένα από αυτά τα ευέλικτα σκυλιά θα είναι ή όχι το κατάλληλο κατοικίδιο για εσάς και την οικογένειά σας.

Πλεονεκτήματα:

Εάν έχετε μια πολύ δραστήρια, ευτυχισμένη οικογένεια, το German Shorthair μπορεί να είναι απλώς το οικογενειακό κατοικίδιο που ψάχνετε. Αυτή η ράτσα σκύλου είναι αυτή που της αρέσει να είναι δραστήρια και πρόκειται να έχει υψηλή ποσότητα ενέργειας σε καθημερινή βάση. Θα χρειαστεί να έχετε χώρο για το κατοικίδιό σας να τρέχει ελεύθερο και να καίει λίγη από την ενέργειά του κάθε μέρα. Εάν δεν έχετε αυτόν τον τύπο χώρου, μια άλλη φυλή πιθανότατα θα είναι περισσότερο στον τρόπο ζωής σας. Χωρίς πολλή άσκηση, αυτό το κατοικίδιο θα βαρεθεί, κάτι που οδηγεί σε καταστροφικότητα ή απόδραση. Μπορούν να καθαρίσουν έναν φράχτη 6 ποδιών, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχουν άφθονο χώρο για να τρέξουν ή αν μπορείτε να τα πηγαίνετε συχνά όπου μπορούν.

Το GSP είναι ένας έξυπνος σκύλος με εξαιρετικά καλό ταμπεραμέντο. Αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή ως κατοικίδιο που θα τα πάει καλά με τα παιδιά και άλλα κατοικίδια. Τους αρέσει να βρίσκονται γύρω από ανθρώπους και είναι πρόθυμοι να ευχαριστήσουν. Αν θέλετε ένα σκυλί που θα μάθει κόλπα, αυτό θα γεμίσει τον λογαριασμό.

Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο οικογενειακό κατοικίδιο που λειτουργεί ως καλός σκύλος φύλακας, μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Γερμανικό Κοντότριχο. Προσαρμόζονται στις συνθήκες διαβίωσής τους εύκολα και με ελάχιστη εκπαίδευση, θα προσαρμοστούν στις ανάγκες που έχετε. Αν και αυτά τα σκυλιά έχουν πάρα πολλή ενέργεια για να είναι καλά σκυλιά στο σπίτι, θα χαρούν κάπως να είναι μέσα αν μπορούν να ασκηθούν αρκετή τρέχοντας μαζί σας ή με το ποδήλατό σας. Είναι πιο χαρούμενοι όταν μπορούν να τρέξουν όταν θέλουν, γι’ αυτό προσπαθήστε να έχετε μια μεγάλη αυλή για να τα βάλετε.

Η περιποίηση του GSP είναι ελάχιστη, καθώς πέφτει περιστασιακά, κάτι που σας εμποδίζει να ασχοληθείτε πολύ με το βούρτσισμα ενός μακρυμάλλης σκύλου. Το καλύτερο πράγμα για το τρίχωμα του σκύλου σας είναι να το πλένετε κάθε λίγους μήνες, ώστε να μην χρειάζεται συνεχές μπάνιο. Τους αρέσει το νερό, έτσι μια βουτιά περιστασιακά θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ανάγκης για μπάνιο.

Μειονεκτήματα:

Το πρόβλημα με την κατοχή ενός γερμανικού κοντότριχου είναι ότι χρειάζεστε συνεχή άσκηση για τον σκύλο σας. Εάν είστε κάποιος που ζει μόνος του και είναι στη δουλειά τον περισσότερο χρόνο, θα διαπιστώσετε ότι έχετε έναν δυστυχισμένο σκύλο που δεν είναι ικανοποιημένος με το να μένει κλεισμένος σε ένα σπίτι μόνος του όλη μέρα. Αν ψάχνετε για έναν σκύλο που απολαμβάνει να είναι μέσα και δεν είναι πολύ ενεργητικός, κοιτάξτε να πάρετε μια άλλη ράτσα σκύλου.

Εάν δεν έχετε μεγάλη αυλή, θα κάνετε αυτό το κατοικίδιο ζώο πολύ κακό, καθώς τους αρέσει να είναι σχεδόν σε συνεχή κίνηση. Αν τα αφήσετε στο σπίτι να είστε βέβαιοι ότι έχετε ένα αρκετά μεγάλο καθώς είναι αρκετά καλού μεγέθους. Τους αρέσει να παίζουν και συχνά ξεχνούν ότι είναι μέσα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Το GSP δεν είναι ένα κατοικίδιο που μπορείτε να αφήσετε μόνο του στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς βαριούνται και μπορεί να είναι αρκετά καταστροφικό. Εάν πρέπει να το αφήσετε σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να το μάθετε να μένει σε ένα κλουβί ή καλύτερα να το βάλετε στο γκαράζ. Αν του αρέσει να παίζει με παιχνίδια, φροντίστε να τα βάζετε μαζί με άφθονο νερό. Ωστόσο, ο σκύλος το αποδεικνύει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα German Shorthairs είναι συνήθως ανθεκτικά σκυλιά, αλλά μερικά είναι επιρρεπή σε πολλά προβλήματα όπως η επιληψία και η δυσπλασία του ισχίου μαζί με μερικά άλλα δευτερεύοντα προβλήματα που μπορεί να σας ενημερώσει ο κτηνίατρός σας και να τα παρακολουθείτε.

Αν ψάχνετε για ένα έξυπνο, ενεργό οικογενειακό κατοικίδιο που του αρέσει να κυνηγάει και να περιπλανάται στην ύπαιθρο, δεν θα κάνετε λάθος με ένα γερμανικό κοντότριχο πόιντερ. Έχουν πολύ υψηλή ενέργεια, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τους παρέχετε διεξόδους για αυτό διαφορετικά δεν θα είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Σχολιάστε