Γιατί απορρίπτονται οι αξιώσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Ο σκοπός της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να διασφαλίσει ότι θα λάβετε κάτι από τα ατυχή γεγονότα ή έκτακτες ανάγκες που έχουν συμβεί πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αν κάτι έχει πάει στραβά κατά τη διάρκεια των διακοπών και θέλετε να αποκτήσετε αξιώσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης, είναι ιδανικό να έχετε μια ομαλή και απλή διαδικασία. Θέλετε να αποφύγετε την περιττή ταλαιπωρία και τις πιθανότητες να απορριφθούν οι αξιώσεις σας.

Θα είναι καλό να λαμβάνουμε εύκολα ασφαλιστικές αξιώσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Δεν αποζημιώνονται όλες οι αξιώσεις, παρόλο που οι ασφαλιστικοί πάροχοι ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήματα ετησίως για να πληρώσουν για ασφαλιστικές απαιτήσεις. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουν 345 εκατομμύρια £ κάθε χρόνο για τις πληρωμές αποζημιώσεων των πελατών τους. Γιατί όμως απορρίπτονται οι ταξιδιωτικές αξιώσεις; Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι.

Ανεπαρκή Δικαιολογητικά

Ας ξεκινήσουμε με τον πιο χαρακτηριστικό λόγο για τον οποίο απορρίπτονται οι ασφαλιστικές αξιώσεις – έχετε ελλιπή δικαιολογητικά. Όταν κάνετε μια αξίωση, πρέπει να προσκομίσετε ή να παρέχετε ουσιαστικά στοιχεία για να υποστηρίξετε τα γεγονότα που σας προκάλεσαν στενοχώρια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αυτές οι αποδείξεις μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες καθυστέρησης του μεταφορέα, αναφορές της αστυνομίας για ατυχήματα ή παράνομες πράξεις, ιατρικά πιστοποιητικά ή αποδείξεις αγοράς.

Αντικείμενα χωρίς επίβλεψη

Τα αντικείμενα χωρίς επίβλεψη είναι πράγματα που έχετε χάσει ή αφήσετε στον προορισμό σας, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, κάμερες, τσάντες, ρολόγια και πορτοφόλια. Εάν τα αντικείμενα δεν είναι κλειδωμένα με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο ή στο χρηματοκιβώτιο, δεν μπορείτε να υποβάλετε ασφαλιστικές αξιώσεις για τα πράγματα που χάσατε κατά λάθος ή απρόσεκτα. Οι ασφαλιστικοί πάροχοι έχουν πολιτικές σχετικά με αυτό το θέμα, επομένως βεβαιωθείτε ότι τις γνωρίζετε. Και για να αποφύγετε την απόρριψη, να προσέχετε ή να φροντίζετε πάντα τα υπάρχοντά σας όταν είστε διακοπές.

Γεγονότα πριν από την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης

Φυσικά, γεγονότα που συμβαίνουν πριν αγοράσετε την ταξιδιωτική σας ασφάλεια δεν περιλαμβάνονται στην κάλυψη. Η προσπάθεια υποβολής αξιώσεων για τέτοιες καταστάσεις όχι μόνο θα οδηγήσει σε απόρριψη, αλλά θεωρείται επίσης δόλια πράξη και μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος γι’ αυτήν. Η ιδανική στιγμή για να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μόλις κλείσετε το ταξίδι σας. Θα είναι χρήσιμο για μελλοντικές καταστάσεις.

Απερίσκεπτος Ταξίδια

Εάν αντιταχθείτε στην ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο ασφαλιστικός σας πάροχος δεν θα αποζημιώσει για τις απαιτήσεις σας. Εάν ταξιδεύετε σε ένα μέρος που ο ΠΟΥ έχει συμβουλεύσει όλους να μην πάνε, είναι δική σας απόφαση και θα είστε υπεύθυνοι για αυτό. Για να διασφαλίσετε ότι έχετε ασφαλή ταξίδια, ελέγχετε πάντα τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές συμβουλές του ΠΟΥ.

Παράνομες, επικίνδυνες και απερίσκεπτες δραστηριότητες

Εάν κάνετε οτιδήποτε παράνομο, όπως απάτη, κλοπή, ανέντιμη συμπεριφορά, χρήση ναρκωτικών, μεταξύ άλλων, ο ασφαλιστικός σας πάροχος δεν θα πληρώσει για τις αξιώσεις σας. Μια αξίωση θα απορριφθεί επίσης εάν πάθεις ατύχημα ή χάσεις μια πτήση λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Είναι δική σας ευθύνη να πίνετε με μέτρο, επομένως δεν μπορείτε να περιμένετε να καλύπτεστε από την ταξιδιωτική σας ασφάλεια για την ανευθυνότητά σας.

Όσον αφορά τις επικίνδυνες δραστηριότητες, οι όροι εξαρτώνται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ορισμένες εταιρείες δεν καλύπτουν ακραία αθλήματα και δραστηριότητες. Ωστόσο, εάν πληρώσετε ένα επιπλέον ασφάλιστρο, ενδέχεται να υπάρχει κάλυψη για αλεξίπτωτο, bungee jumping, πεζοπορία και ορειβασία, για να αναφέρουμε μερικά. Είναι καλύτερο να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου ταξιδιωτικής ασφάλισης που έχετε επιλέξει.

Αδήλωτες συνθήκες υγείας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλιση είναι η ασφάλεια υγείας. Γνωρίζοντας το γεγονός ότι οι ιατρικές υπηρεσίες είναι ακριβές, είναι χρήσιμο να έχετε έτοιμη ασφάλεια, ειδικά αν ταξιδεύετε. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε να δηλώσετε τις προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις σας με τα δικαιολογητικά ιατρικά έγγραφα όταν αγοράζετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Θα διασφαλίσει ότι τα ιατρικά έξοδα που πραγματοποιήσατε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα καλυφθούν και δεν θα χρειαστεί να ρίξετε μεγάλα ποσά.

Εάν δεν δηλώσετε την κατάσταση της υγείας σας, δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από την ταξιδιωτική ασφάλιση. Καλό είναι επίσης να μην ταξιδεύετε εάν το έχει συμβουλεύσει ο γιατρός σας.

Σχολιάστε