Γιατί η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη για ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Οι διακοπές επίβλεψης είναι μια περίοδος μεγάλης απόλαυσης και είναι κρίμα να σκέφτεστε τα πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά, αλλά μόνο και μόνο επειδή βρίσκεστε σε άλλη χώρα, δεν υπάρχει λόγος να υποθέσετε ότι είναι λιγότερο πιθανό να παραβιάσετε κάποιο από τα κινδύνους της καθημερινής ζωής. Οι κλοπές, οι απώλειες και τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά είναι τουλάχιστον εξίσου πιθανό να σας επηρεάσουν όταν βρίσκεστε σε διακοπές και η εμπειρία θα είναι ακόμη πιο τραυματική εάν δεν είστε καλυμμένοι και πρέπει να επωμιστείτε όλο το βάρος τυχόν οικονομικών απωλειών. Αντί να βλέπετε την ταξιδιωτική ασφάλιση ως ανεπιθύμητη δαπάνη, να θυμάστε ότι αυτό για το οποίο πληρώνετε είναι η ηρεμία που θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας, χωρίς να ανησυχείτε πώς θα τα βγάλετε πέρα ​​αν κάτι πάει στραβά. Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ζωτικής σημασίας μέρος οποιωνδήποτε διακοπών στο εξωτερικό, είτε είστε ικανός νεαρός ταξιδιώτης με σακίδιο, ηλικιωμένος ταξιδιώτης που συμμετέχει σε ομαδική περιοδεία ή νεαρή οικογένεια σε διακοπές σε θέρετρο.

Εάν ακόμα δεν είστε πεπεισμένοι, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους λόγους για τους οποίους μπορεί να χρειαστείτε ταξιδιωτική ασφάλιση.

1) Ιατρικό

Οι στατιστικές της αυστραλιανής κυβέρνησης μας λένε ότι κάθε χρόνο τα προξενεία της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν 900 θανάτους και 1200 περιπτώσεις νοσηλευόμενων ταξιδιωτών στο εξωτερικό. Τα νοσοκομεία στη Νοτιοανατολική Ασία μπορεί να κοστίζουν έως και 1000 $ την ημέρα και εάν ο ταξιδιώτης δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, τότε είναι πιθανό να είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για το κόστος. Οι ίδιες κυβερνητικές στατιστικές αναφέρουν περίπου 50 ιατρικές εκκενώσεις ετησίως. Αν σκεφτείτε ότι ίσως χρειαστεί να πληρώσετε 100.000 $ για να εκκενωθείτε από τις ΗΠΑ, μπορείτε να δείτε πόσο σημαντικό είναι να είστε ασφαλισμένοι.

2) Απώλεια

Τα πράγματα χάνονται όταν ταξιδεύετε. Οι αποσκευές χάνονται στα αεροδρόμια και τα πορτοφόλια κλέβονται όταν επισκέπτεστε αξιοθέατα σε άγνωστες πόλεις όπου δεν βρίσκεστε τόσο στο δρόμο όσο στο σπίτι. Εφόσον έχετε ασφαλιστική κάλυψη, ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε παρανοϊκοί. Η απώλεια της περιουσίας σας είναι πάντα απογοητευτική, αλλά η ασφάλιση είναι η διαφορά μεταξύ μιας προσωρινής ταλαιπωρίας και μιας ακριβής καταστροφής που θα μπορούσε να καταστρέψει όλες τις διακοπές σας.

3) Ακύρωση πτήσης

Οι ακυρώσεις πτήσεων είναι αρκετά συχνές και εξαιρετικά αγχωτικές. Τουλάχιστον μπορείτε να βρεθείτε να τριγυρνάτε σε ένα αεροδρόμιο για ώρες. Εάν έχετε πτήσεις ή μεταφορές με ανταπόκριση, η επίδραση μπορεί να είναι πολύ χειρότερη — και πολύ ακριβή. Ακόμα κι αν δεν το κάνετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξαφνικά πρέπει να κανονίσετε επιπλέον διαμονή την τελευταία στιγμή ή μπορεί να χάσετε μία ή περισσότερες διανυκτερεύσεις που έχετε ήδη πληρώσει στον προορισμό σας. Συνάψτε βασική ταξιδιωτική ασφάλιση και θα καλύπτεστε για καθένα από αυτά τα προβλήματα.

4) Πράξεις της Φύσης

Εάν εγκλωβιστείτε στο εξωτερικό ως αποτέλεσμα μιας φυσικής πράξης, όπως ένας τυφώνας ή ένας τυφώνας, μπορεί να καλύπτεστε από την ασφάλειά σας. Εάν πρόκειται να πάτε σε μια περιοχή με υψηλό κίνδυνο τέτοιων φαινομένων, καλό είναι να το θέσετε ως προτεραιότητα κατά την επιλογή του συμβολαίου σας, καθώς δεν καλύπτεται πάντα.

5) Προσωπικές Περιστάσεις

Απρόβλεπτες καταστάσεις στην προσωπική σας ζωή μπορεί να σημαίνουν ότι πρέπει να συντομεύσετε το ταξίδι σας ή ακόμα και να το αναβάλετε εντελώς. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αρρωστήσεις ή θα υποφέρεις από ένα οικογενειακό πένθος. Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε μέρος του κόστους των αναβληθέντων ή περιορισμένων διακοπών σας.

Μακριά από το να είναι αναγκαίο κακό, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα δίχτυ ασφαλείας που διασφαλίζει ότι δεν θα βρεθείτε άσκοπα από την τσέπη σας ως αποτέλεσμα των διακοπών σας στο εξωτερικό. Δεν χρειάζεται να είναι και ακριβό. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες προσφορές φθηνής ταξιδιωτικής ασφάλισης, επομένως δεν υπάρχει λόγος να φύγετε από το σπίτι χωρίς αυτήν.

Σχολιάστε