Γιατί να μην είστε η δική σας ασφαλιστική εταιρεία για κατοικίδια;

Είναι μεσάνυχτα και βρίσκεστε στο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης για κατοικίδια με τον σκύλο σας. Αποδεικνύεται ότι έσπασε το πίσω πόδι του και απαιτεί ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση θα κοστίσει 2.500 δολάρια με εκατοντάδες δολάρια μετά από φροντίδα και φυσικοθεραπεία. Ακούγεται οικείο ή τρομακτικό; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιχείρηση ασφάλισης κατοικίδιων ζώων είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους που σχετίζονται με τα κατοικίδια.

Πώς λειτουργεί η ασφάλεια κατοικίδιων ζώων

Οι εταιρείες ασφάλισης κατοικίδιων ζώων δεν είναι φιλανθρωπικές ομάδες που επιδιώκουν να σας βοηθήσουν σε περιόδους οικονομικής ανάγκης. Είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ο λόγος που είναι κερδοφόροι είναι ότι γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος πληρωμής στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι μικρότερος από τα χρήματα που λαμβάνουν στο σύνολο των μηνιαίων ασφαλίστρων. Γνωρίζουν επίσης ότι οι πιθανότητες το κατοικίδιο ζώο σας να χρειάζεται εκτεταμένη φροντίδα όταν είναι νέο είναι τόσο χαμηλές που θα έχετε πληρώσει περισσότερα από αρκετά σε μηνιαία ασφάλιστρα μέχρι τη στιγμή που θα χρειαστεί να πληρώσουν τα τελευταία χρόνια του κατοικίδιου. Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τα ίδια γεγονότα; Γίνετε η δική σας ασφαλιστική εταιρεία και κρατήστε τυχόν αδιάθετα χρήματα.

Λογαριασμοί ταμιευτηρίου κατοικίδιων ζώων

Τα ποιοτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίδιων ζώων κυμαίνονται από 35-75 $ ανά μήνα ανάλογα με την κάλυψη και τις εκπτώσεις. Γιατί να μην βάλετε το ίδιο ποσό σε λογαριασμό ταμιευτηρίου για το/τα κατοικίδιό σας; Σε ένα χρόνο ο λογαριασμός θα άξιζε $420-900. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης για την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, το μέσο νοικοκυριό ξοδεύει μόνο 378 $ ετησίως για σκύλους και 191 $ ετησίως για γάτες σε κτηνιατρική φροντίδα. Ο λογαριασμός σας θα κάλυπτε εύκολα αυτά τα έξοδα.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του σκύλου σας, ο λογαριασμός θα αυξανόταν για να διασφαλιστεί η φροντίδα του κατοικίδιου στα επόμενα χρόνια. Εάν θεωρούσατε τις ετήσιες εξετάσεις και τα εμβόλια ως “εκπίπτουν” και τα πληρώνατε από την τσέπη αντί για λογαριασμό, ειδικά κατά τα πρώτα, υγιή χρόνια του κατοικίδιου ζώου σας, ο λογαριασμός θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος τα επόμενα χρόνια.

Ένας άλλος τρόπος για να προστατεύσετε τον αποταμιευτικό λογαριασμό σας για κατοικίδια τα πρώτα χρόνια είναι να σκεφτείτε την προσθήκη ενός «καταστροφικού» ασφαλιστηρίου συμβολαίου για κατοικίδια. Αυτά είναι λιγότερο ακριβά από τα μεγάλα συμβόλαια και προστατεύουν από σοβαρό τραυματισμό ή ασθένεια. Τελικά, η πολιτική μπορεί να απορριφθεί καθώς ο λογαριασμός εξοικονόμησης αυξάνεται.

Η ανάλυση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατοικίδιων ζώων στο Consumer Reports συμφωνεί ότι τα προγράμματα αυτοασφάλισης κατοικίδιων είναι ανώτερα. Οι πιθανότητες είναι υπέρ σας ότι στον λογαριασμό ταμιευτηρίου κατοικίδιων ζώων σας θα απομένουν χρήματα μετά τον θάνατο του κατοικίδιου ζώου σας. Διατηρείτε τα χρήματα που θα είχαν δαπανηθεί ως μηνιαία ασφάλιστρα και κέρδη για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η διατροφή μιας ποιοτικής διατροφής και η μεγιστοποίηση της υγείας του κατοικίδιου ζώου σας θα ελαχιστοποιήσει επίσης τους κτηνιατρικούς λογαριασμούς και θα αυξήσει την αξία του αποταμιευτικού λογαριασμού σας για κατοικίδια.

Σχολιάστε