Γιατί οι ασθενείς μερικές φορές επιλέγουν ένα ιδιωτικό νοσοκομείο έναντι του NHS

Από τη δεκαετία του 1940, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει υγειονομική περίθαλψη με κρατική χρηματοδότηση σε όλους τους πολίτες του. Από πολλές απόψεις, αυτή η υπηρεσία εξακολουθεί να είναι αρκετά μοναδική όσον αφορά το ποσό του κόστους που επιβαρύνει τον φορολογούμενο. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αρκετό, υπάρχουν κάποιοι που επιλέγουν την ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη – και σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τους λόγους που οι ασθενείς το κάνουν αυτό.

Καθώς τόσοι πολλοί άνθρωποι βασίζονται στο NHS, και παράλληλα με αυτό, υπάρχει πολύ λίγη ιατρική ασφάλιση – το NHS είναι πιθανό να παραμείνει ο πάροχος πρωτοβάθμιας περίθαλψης για πολύ καιρό ακόμη. Αλλά μερικοί άνθρωποι επιλέγουν ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη επειδή προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό άνεσης, αναμφισβήτητα, από ό,τι μπορεί να προσφέρει το NHS. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα είναι να έχετε το δικό σας ιδιωτικό δωμάτιο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα κρατικά νοσοκομεία που έχουν πολλά άτομα σε κάθε θάλαμο.

Αναμφισβήτητα, η θεραπεία χορηγείται πολύ πιο γρήγορα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο σε σύγκριση με ένα νοσοκομείο NHS. Αν και πρέπει να σημειωθεί ότι κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρέχει θεραπεία ατυχημάτων και έκτακτης ανάγκης – επομένως δεν υπάρχει ιδέα ότι αυτή η απειλητική για τη ζωή κατάσταση κινδυνεύει πραγματικά τη ζωή κάποιου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τη χρήση της ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης ως «συμπλήρωμα» για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας – η χρήση τέτοιων υπηρεσιών ως τρόπο για να απαλύνει κάθε ενόχληση που μπορεί μερικές φορές να προκύψει από τη χρήση του NHS. Για όσους έχουν το απαιτούμενο επιπλέον εισόδημα, μπορεί απλώς να κάνει τη θεραπεία παθήσεων πιο άνετη.

Είναι αμφισβητήσιμο ότι επειδή απλά δεν υπάρχει πίεση στην ιδιωτική ιατρική μονάδα, το προσωπικό έχει πολύ περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στην περίθαλψη των ασθενών – εστιάζοντας ιδιαίτερα στα μικρά επιπλέον στοιχεία που κάνουν τη διαμονή σε ένα νοσοκομείο να στραφεί προς μια εμπειρία σε ξενοδοχείο και μακριά από κλινική πρακτική.

Πολλές ιδιωτικές εταιρίες υγείας έχουν ασθενείς στους οποίους το κόστος θεραπείας καλύπτεται από ιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Αν και αυτός είναι ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους τρόπους απόκτησης ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης, πολλές ιδιωτικές νοσοκομειακές ομάδες προσφέρουν επίσης μια εφάπαξ επιλογή, όπου η θεραπεία μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα όπως τη χρειάζονται. Έτσι, κάποιος που χρησιμοποιεί συνήθως την υπηρεσία του NHS απλώς αποφασίζει να κάνει μια συγκεκριμένη επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο – για να αυξήσει την άνεσή του. Μπορεί επίσης κάποιος να επιθυμεί κάποιος από τους συγγενείς του να λάβει λίγη επιπλέον φροντίδα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν μια επίσκεψη σε ιδιωτικό νοσοκομείο και όχι σε δημόσιο.

Σχολιάστε