Γιατί τα κατοικίδια είναι προσκολλημένα στους ιδιοκτήτες τους

Μια φίλη έχασε κάποτε ένα από τα κατοικίδιά της και ήταν τόσο στενοχωρημένη που το θρήνησε για εβδομάδες. Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την προσκόλληση που είχε με το φτωχό κουτάβι. Ενώ η πλειονότητα των ανθρώπων δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ένας άνθρωπος πρέπει να αγαπά τα κατοικίδια ζώα του/της περισσότερο από τους ανθρώπους, οι λάτρεις των κατοικίδιων, από την άλλη πλευρά, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι τους παρεξηγούν.

Σήμερα θα δούμε το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Τα ζώα έχουν ψυχή όπως και οι άνθρωποι. Αλλά οι ψυχές των Ζώων είναι μάλλον ρευστές, και όχι ατομικιστικές όπως αυτή της ανθρώπινης ψυχής. Με τον ίδιο τρόπο, ακόμη και τα δέντρα και οι βράχοι έχουν τη δική τους ψυχή, αλλά οι ψυχές τους είναι μάλλον δυνάμεις των στοιχείων που κατοικούν στα δέντρα και ως τα σπίτια τους. Υπάρχουν ιστορίες με δέντρα που αρνούνται να πέσουν και τα οποία ακόμη και οι μπουλντόζες δεν μπορούν να κατεβάσουν. ή αν τραβήχτηκε κάτω, στέκεται ξανά. Τέτοιες ιστορίες δεν βρίσκονται μόνο στη δεισιδαιμονική Αφρική αλλά και στις Σκανδιναβικές χώρες, όπου ορισμένοι από τους ιθαγενείς εξακολουθούν να έχουν σχέσεις με τις δυνάμεις των στοιχείων. Ακόμη και οι βράχοι έχουν τα δικά τους όντα που τους κατοικούν, όπως τα ξωτικά λουλουδιών κατοικούν στα λουλούδια, όπου το λουλούδι είναι μακριά από την ανθρώπινη κατοικία και μπορεί να μην ενοχλείται από τους ανθρώπους.

Αλλά οι ψυχές των ζώων είναι διαφορετικές από αυτές, αφού είναι εμποτισμένες με ανεξάρτητη κίνηση. Όλοι οι ελέφαντες, για παράδειγμα, έχουν ψυχές που μετά το θάνατο ρέουν πίσω στην κοινή πισίνα σαν ποτάμι, μόνο για να ενσαρκωθούν ξανά από ένα μικρό μέρος της πισίνας που ρέει στο ζώο στη μέση της εγκυμοσύνης. Έτσι, καταρχήν, κανένα ζώο δεν προορίζεται να είναι μετενσάρκωση άλλου, εκτός από ειδικές περιστάσεις.

Αυτές οι ειδικές περιστάσεις μπορεί να είναι δύο ειδών. Το πρώτο είναι με την εφαρμογή της ισχυρότερης δύναμης στη γη, τη δύναμη της Αγάπης. Όταν ένας άντρας αγαπά το κατοικίδιο ζώο του, η ακτινοβολία αγάπης μπορεί να συγκρατήσει την ψυχή του κατοικίδιου ζώου, καθιστώντας την ατομικιστική και επομένως, εάν το κατοικίδιο ζώο περάσει, η ψυχή δεν επιτρέπεται να ρέει πίσω στην ομαδική ψυχή. Κάτω από αυτήν την κατάσταση, το ζώο μπορεί να μετενσαρκωθεί και μπορεί να αναζητήσει τον πρώην ιδιοκτήτη εάν είναι διαισθητικά σε εγρήγορση για να το αναγνωρίσει.

Το δεύτερο είναι πιο σπάνιο σε εφαρμογή. Υπάρχουν επίσης ζώα στα ανώτερα βασίλεια που δεν έχουν καμία σχέση με ζώα στο βασίλειο του ανιμισμού. Αυτά μερικές φορές μπορούν να ενσαρκωθούν στη γη για ειδικές εργασίες. Ωστόσο, αυτά δεν μπορούν να ενσαρκωθούν σε σώματα ζώων αλλά σε ΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ. Επομένως, δεν είναι κάθε άνθρωπος ένας κανονικός άνθρωπος.

Σχολιάστε