Γιατί το κατοικίδιό σας χρειάζεται ασφάλιση υγείας

Το ερώτημα είναι πραγματικά να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο. Χρειάζεστε ασφάλιση υγείας για κατοικίδια και ελπίζετε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να τη χρησιμοποιήσετε. Το να έχετε ασφάλιση υγείας για κατοικίδια και να μην το χρειάζεστε είναι πολύ καλύτερο από το να το χρειάζεστε και να μην το έχετε.

Η Molly Bee ήταν ένα πολύ χαριτωμένο, αξιαγάπητο και απολύτως υπέροχο West Highland Terrier. Μπαίνοντας στη ζωή μου όταν ήταν 12 εβδομάδων, υπέθεσα το καλύτερο για εκείνη από τότε που την έπαιρνα από έναν αξιόπιστο εκτροφέα AKC. Δεν είχα τρόπο να μάθω τι της επιφύλασσε. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για τα χιλιάδες δολάρια που θα ξόδευα μάταια προσπαθώντας να σώσω τη ζωή της.

Η Molly Bee ανέπτυξε μια κληρονομική πάθηση που έκλεισε το συκώτι της. Ήταν τόσο καταστροφικό που ο καλός μας κτηνίατρος μου είπε ότι οι αριθμοί των εξετάσεών της ήταν υψηλότεροι από ό,τι είχε δει ποτέ. Προσευχήθηκα (και πλήρωσα) μέχρι να μπορέσω να προσευχηθώ και να μην πληρώσω άλλο. Η Molly Bee έπρεπε να κοιμηθεί όταν ήταν μόλις 18 μηνών. Ήμουν συντετριμμένος και έβγαλα χιλιάδες δολάρια. Θυμόμενος το φυλλάδιο ασφάλισης υγείας για κατοικίδια που είχα διαβάσει ενώ ήμουν στο ιατρείο της, ορκίστηκα να μην πάω ποτέ ξανά χωρίς ασφάλιση υγείας για κατοικίδια.

Ακολουθούν έξι χρήσιμες συμβουλές για το τι μπορεί να χρειαστεί να γνωρίζετε σχετικά με αυτό το θέμα. Θυμάμαι: Το να έχετε ασφάλιση υγείας για κατοικίδια και να μην το χρειάζεστε είναι πολύ καλύτερο από το να το χρειάζεστε και να μην το έχετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη τη ράτσα του κατοικίδιου ζώου τους, τη διάθεσή του, είτε αυτή η φυλή ζει είτε όχι με έναν ενεργό ή καθιστικό τρόπο ζωής και πώς τα παιδιά της γειτονιάς ή άλλα ζώα, άγρια ​​και κατοικίδια, μπορούν να αλληλεπιδρούν με το κατοικίδιό τους. Τα μικρά παιδιά μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό κίνδυνο και το ροτβάιλερ που ζει στο δρόμο ή το κογιότ από το ανοιχτό διαστημικό πάρκο μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό κτηνιάτρου αξίας 1.000 $ με μια μπουκιά από το Τζακ Ράσελ Τεριέ σας.

1. Φροντίστε να διαβάσετε το φυλλάδιο!

Ακριβώς όπως η ασφάλιση υγείας για τους ανθρώπους, υπάρχουν όλα τα είδη σχεδίων που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας. Τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης υγείας κατοικίδιων ζώων προσφέρουν κάλυψη 80% (20% έκπτωση ή ίσως ένα όριο αρχικής θεραπείας 100 $), το οποίο μπορεί να αυξηθεί μαζί με τα μηνιαία ασφάλιστρά σας. Για περίπου 12,95 $ USD το μήνα, μπορείτε να ασφαλίσετε το κατοικίδιό σας για τα περισσότερα ατυχήματα και το κόστος που σχετίζεται με τη θεραπεία τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι πιθανό να είστε καλύτερα να πληρώνετε όσο πηγαίνετε, ή από την τσέπη σας, για τη συνήθη υγειονομική περίθαλψη των κατοικίδιων, τους εμβολιασμούς και τα παρόμοια.

2. Πότε ξεκινά η κάλυψη;

Συχνά θα υπάρχει μια περίοδος αναμονής, συνήθως 14 – 30 ημέρες, πριν ξεκινήσει η ασφαλιστική κάλυψη υγείας του κατοικίδιου ζώου σας. Βεβαιωθείτε ότι ο κτηνίατρός σας έχει τεκμηριώσει καλά την καλή υγεία του κατοικίδιου ζώου σας κατά την τελευταία του επίσκεψη, ώστε να μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπήρχαν προϋπάρχουσες συνθήκες (ή ότι αυτή η προϋπόθεση έχει παραιτηθεί ή έχει ασφαλιστεί). Μια καλή στιγμή για να αγοράσετε ασφάλεια υγείας κατοικίδιων ζώων είναι αμέσως μετά την επίσκεψη στον κτηνίατρο.

3. Μπορώ να επιλέξω τον κτηνίατρό μου;

Τα περισσότερα σχέδια σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τον δικό σας πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για κατοικίδια, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Προτείνω να συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας για το ποια ασφαλιστικά προγράμματα δέχεται για τη συνήθη ή συνήθη και έκτακτη φροντίδα υγείας κατοικίδιων ζώων.

4. 6 εκατομμύρια σκύλοι και 6 εκατομμύρια γάτες διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο. Η ασφάλειά μου θα καλύψει και αυτά τα έξοδα;

Φροντίστε να διαβάσετε το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας των κατοικίδιων ζώων σας για να δείτε τι καλύπτεται ή δεν καλύπτεται. Συχνά, το ασφαλιστήριό σας θα σας επιτρέψει να προσθέσετε ορισμένες καλύψεις για πρόσθετα ασφάλιστρα. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για περισσότερες πληροφορίες.

5. Υπάρχουν απαιτήσεις ηλικίας ή περιορισμοί για την ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων;

Ναι, τα περισσότερα σχέδια δεν καλύπτουν τις πρώτες οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες της ζωής του κατοικίδιου ζώου σας. Ορισμένα προγράμματα περιορίζονται σε κατοικίδια ηλικίας έως 12 ετών (διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του κατοικίδιου ζώου σας τη στιγμή που αγοράζεται η ασφάλεια) και έχουν άλλα όρια με βάση τη φυλή του κατοικίδιου ζώου σας. Οι Μεγάλοι Δανοί, για παράδειγμα, συνήθως δεν ζουν μετά την ηλικία των 8 ετών. Και, είχα γάτες που έζησαν μέχρι 20 ετών! Οι περισσότερες πολιτικές θέτουν περιορισμούς ηλικίας ή/και φυλής στην κάλυψή τους.

6. Αλλά έχω περισσότερα από ένα κατοικίδια! Μπορώ να κάνω οικονομία ασφαλίζοντάς τα όλα;

Ναι, τα περισσότερα προγράμματα προσφέρουν έκπτωση (συχνά 10% ανά κατοικίδιο) όταν ασφαλίζετε ολόκληρη την «οικογένειά» σας.

Κλείνοντας, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά όλες τις επιλογές για ασφάλιση υγείας για τα κατοικίδια ζώα σας. Το να μην έχεις καθόλου ασφάλεια είναι απλά ανεύθυνο. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας χρειάζεται επείγουσα φροντίδα και δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά αυτή τη φροντίδα, επικοινωνήστε με την τοπική ανθρώπινη κοινωνία ή την ASPCA για τη βοήθειά τους.

Να θυμάστε ότι η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων δεν χρειάζεται να είναι ακριβή, δεν περιορίζεται σε έναν μόνο κτηνίατρο, δεν είναι περίπλοκη στη χρήση, μπορεί να παρέχει κάλυψη για γενική φροντίδα ή εξετάσεις και μπορεί να υποβληθεί αίτηση για online!

Σε κάθε περίπτωση, θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας σχετικά με αυτή τη σημαντική απόφαση. Στείλτε μας ένα email ή σχόλιο σε αυτό το άρθρο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Σχολιάστε