Γιατί Χρειάζεστε Ασφάλιση Πλημμύρας;

Ως πλημμύρα ορίζεται η υπερχείλιση εσωτερικών ή παλιρροϊκών υδάτων, η ταχεία συσσώρευση ή απορροή επιφανειακών υδάτων από οποιαδήποτε πηγή και η κατάρρευση ενός εδάφους λόγω υπερβολικής διάβρωσης λόγω πλημμύρας, λάσπης που προκαλείται από συσσωρεύσεις νερού στο έδαφος ή υπόγεια. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σπιτιού ή ενοικιαστής θα πρέπει να προστατεύσει την περιουσία του και να αγοράσει ασφάλιση πλημμύρας.

Ανάλογα με το αίτημά σας, μια πολιτική πλημμύρας μπορεί να καλύψει την κατοικία με το περιεχόμενο ή μόνο με το περιεχόμενο. Εάν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού, θα πρέπει να αγοράσετε και τα δύο. Εάν νοικιάσετε το διαμέρισμα ή ένα σπίτι, μπορείτε να αγοράσετε μόνο την κάλυψη προσωπικών ακινήτων. Μια πολιτική πλημμύρας καλύπτει το ακίνητο στην περιγραφή του συμβολαίου έναντι άμεσης απώλειας από ή από πλημμύρα.

Η ασφάλιση πλημμύρας είναι ένα από εκείνα τα πρόσθετα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οποία κανείς δεν θέλει να σπαταλήσει χρήματα, ειδικά εάν το ακίνητο δεν βρίσκεται στη ζώνη της πλημμύρας. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες μένουν με απλήρωτες απαιτήσεις από την ασφάλιση του ιδιοκτήτη του σπιτιού τους, μόνο και μόνο για να μάθουν ότι οι πλημμύρες δεν καλύπτονται από το συμβόλαιο του ιδιοκτήτη του σπιτιού τους.

Η αγορά ασφάλισης πλημμύρας σάς προσφέρει ηρεμία όπως κάθε άλλη ασφάλεια και πρέπει να την αγοράσετε έγκαιρα. Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν δρόμο να πλημμυρίζει στη γειτονιά σου όταν δεν έχει πλημμυρίσει τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η πλημμύρα βλάπτει την προσωπική σας περιουσία ενώ βρίσκεστε σε ξηρασία.

Οι πλημμύρες είναι πολύ συχνές στις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε τροπικές βροχές και τυφώνες και σε περιοχές όπου τα ποτάμια απορροφούν το λιώσιμο του χιονιού την άνοιξη. Οι αστραπιαίες βροχές μετά την ξηρασία προκαλούν πλημμύρες κυρίως επειδή η ξηρά γη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απορροφήσει τη βροχή. Παλιές υποδιαιρέσεις με βουλωμένες αποχετεύσεις ομβρίων είναι πιο επιρρεπείς σε πλημμύρες. Οι νέες υποδιαιρέσεις μπορεί επίσης να έχουν βουλωμένη αποχέτευση νερού λόγω των οικοδομικών υπολειμμάτων στο δρόμο. Μια νέα υποδιαίρεση στην περιοχή θα αυξήσει την πιθανότητα πλημμύρας. Ένα λιβάδι ή ένα δάσος απορροφά πολύ καλά το νερό. Αν χτίζαμε μια πόλη καλυμμένη με τσιμέντο με κτίρια και δρόμους, το νερό της βροχής δεν έχει πού να πάει και πλημμυρίζει τους δρόμους.

Όλοι σκεφτόμαστε να αγοράσουμε αυτό το είδος ασφάλισης όταν πέφτει η τροπική καταιγίδα ή όταν ο τοπικός ποταμός είναι φουσκωμένος κοντά στο σπίτι μας, αλλά δεν είναι ώρα να το αγοράσουμε και καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα σας πουλήσει ένα συμβόλαιο όταν τυφώνας στον Κόλπο του Μεξικού ή όταν εκκενώνεστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πολιτική για τις πλημμύρες τίθεται σε ισχύ μόνο 30 ημέρες μετά την αγορά. Η ασφάλιση παρέχει κάλυψη για απρόβλεπτα γεγονότα. Γνωρίζοντας ότι πλησιάζει μια μεγάλη καταιγίδα που θα προκαλέσει απώλειες και αυτό είναι προβλέψιμο.

Σχολιάστε