Γρήγορος οδηγός για την ασφάλιση κατοικίδιων σε απευθείας σύνδεση για τον σκύλο σας

Όλες οι ασφάλειες για κατοικίδια δεν είναι το ίδιο. Πράγματι, ακόμη και όταν αποφασίζουν για τον τύπο του σκύλου που θα ήθελαν, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν πόσο ακριβή θα μπορούσε να είναι η επιλογή τους. Για πολλές ράτσες είναι δύσκολο να λάβουν καμία απολύτως κάλυψη, ειδικά στον ανταγωνιστικό κόσμο της on-line ασφάλισης για κατοικίδια. Το «Ο υπολογιστής λέει όχι» σε μια τεράστια λίστα φυλών, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων που διασταυρώνονται με αυτές τις εξαιρούμενες ράτσες. Ένα «κουτάβι μιγάδας» θα μπορούσε πολύ εύκολα να μεγαλώσει και να είναι κάτι που μοιάζει με μια αποκλεισμένη ράτσα. Εάν κάποιος κτηνίατρος περιγράφει έναν σκύλο ως «σταυρό πιτ μπουλ» κάποια στιγμή, η ασφαλιστική εταιρεία θα αρνηθεί να ασφαλίσει το κατοικίδιο ή θα πλήρωνε μια απαίτηση εάν η κάλυψη ήταν ήδη σε ισχύ.

Αντί να εξετάσουμε κάθε διαδικτυακό πάροχο και πρόγραμμα, αυτός ο οδηγός είναι μια ανασκόπηση των πολιτικών που προσφέρονται από κορυφαίους διαδικτυακούς παρόχους που κυριαρχούν στην αγορά για την ασφάλιση κατοικίδιων ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καλύπτουν την πλειονότητα των τακτικών ιδιοκτητών σκύλων με ασφάλιση κατοικίδιων ζώων. Αυτός ο γρήγορος οδηγός εστιάζει στις ανάγκες του μέσου ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων, δεν προορίζεται να καλύψει τις απαιτήσεις των ανθρώπων που εκτρέφουν σκύλους επίδειξης, για παράδειγμα.

Το ασφάλιστρο που χρεώνεται για περίπου ισοδύναμα οφέλη ποικίλλει πάρα πολύ, αν και σκεφτείτε ότι οι 15 £ το μήνα είναι περίπου κατά μέσο όρο για το είδος των υπό εξέταση ανταγωνιστικών προϊόντων. Οτιδήποτε περισσότερο και υπάρχει πιθανώς ένας καλός λόγος, οτιδήποτε πολύ λιγότερο και θα μπορούσε να υπάρχει ένα ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι μπορεί να θέλουν να αποφύγουν! Ωστόσο, η οικονομικά αποδοτική κάλυψη μπορεί να αγοραστεί on-line με πολύ λογικό κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής γνωρίζει τις πιθανές παγίδες. Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε περιγράφονται σε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές.

Ασφάλιση κατοικίδιων για σκύλους – οκτώ κορυφαίες συμβουλές

1. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ένα ασφαλιστήριο είναι πολύ φθηνό επειδή καλύπτει λιγότερα, ας το ξεπεράσουμε από την αρχή. Για παράδειγμα, ορισμένες πολιτικές εξοικονόμησης χρημάτων έχουν σχεδιαστεί μόνο για να καλύπτουν έναν σκύλο για τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του. Αυτό το όριο ηλικίας μπορεί να κρύβεται αρκετά καλά στα μικρά γράμματα. Ο ανάδοχος γνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα υγείας με μεγαλύτερα ζώα. Οι λογαριασμοί των κτηνιάτρων είναι αναπόφευκτοι και ακριβοί, ειδικά στη διάγνωση και θεραπεία χρόνιων ή σοβαρών ασθενειών. Τα πολύ χαμηλά ασφάλιστρα που χρεώνονται για την ασφάλιση κατοικίδιων ζώων που λήγει όταν ένας σκύλος είναι 10 ετών (ή νεότερος για ορισμένες ράτσες) απλώς αντικατοπτρίζει ότι το συμβόλαιο δεν ισχύει όταν προκύπτουν οι περισσότερες αξιώσεις για το τέλος της ζωής.

2. Αμοιβές κτηνιάτρων, πόσο να ασφαλίσετε; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς πιστεύουν ότι 2500 £ για την κάλυψη των αμοιβών κτηνιάτρων είναι υπεραρκετές. Δυστυχώς αυτό είναι συχνά ανεπαρκές και είναι σίγουρα πιο πιθανό να είναι έτσι σε περισσότερα από 10 χρόνια όταν οι αξιώσεις είναι σχεδόν αναπόφευκτες. Ένας σημαντικός αριθμός έχει πλέον ένα όριο £4000 το οποίο έχει ληφθεί ως σημείο αναφοράς για αυτόν τον οδηγό.

3. Ορισμένοι πάροχοι διατηρούν τα ασφάλιστρά τους χαμηλά, αλλά αντισταθμίζουν αυτό αυξάνοντας δραματικά το πλεόνασμα για τις αμοιβές κτηνιάτρων καθώς ο ασφαλισμένος σκύλος μεγαλώνει. Αυτό συχνά λαμβάνει επίσης τη μορφή ποσοστιαίας συνεισφοράς στο κόστος της θεραπείας – συνήθως 20%, αλλά μερικά είναι υψηλότερα. Αυτό θα σήμαινε ότι ο λογαριασμός του κτηνιάτρου των 2000 λιρών θα μοιράζεται με τον ασφαλισμένο να πληρώνει 400 £ για την απαίτηση συν το πλεόνασμα του συμβολαίου του, ας πούμε άλλες 90 £. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει μόνο £1510. Για τους συνταξιούχους ή άλλους με σταθερό εισόδημα, οι 490 λίρες που θα έπρεπε ξαφνικά να βρουν μπορεί να είναι καταστροφή. Ως εκ τούτου, ορισμένοι αγοραστές μπορεί να προτιμούν να πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα για μια πολιτική που δεν αλλάζει και έχει πάντα την ίδια υπερβολή, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ζώου τους.

4. Εκτός από τα ασφάλιστρα που αυξάνονται, οι όροι και οι προϋποθέσεις του συμβολαίου μπορούν να αλλάξουν καθώς το ασφαλισμένο κατοικίδιο μεγαλώνει. Η υπέρβαση έχει ήδη αναφερθεί. Οι τυπικές μηνιαίες πληρωμένες πολιτικές συνήθως αποκλείουν οποιαδήποτε προϋπόθεση για την οποία έχει ήδη υποβληθεί αξίωση. Το έκζεμα είναι ένα καλό παράδειγμα μιας πάθησης που μπορεί να επηρεάσει έναν σκύλο για πολλά χρόνια, μόνο η Lifetime Cover θα επέτρεπε στον κάτοχο της ασφάλισης να συνεχίσει να το διεκδικεί, μετά την επόμενη ανανέωση του συμβολαίου του, μετά την αρχική απαίτηση. Οι περισσότεροι καλοί πάροχοι κατοικίδιων ζώων προσφέρουν μια επιλογή Lifetime Cover. Όλα χρεώνουν περίπου 35% περισσότερο για αυτό από την τυπική μηνιαία κάλυψη.

5. Τα ασφάλιστρα αυξάνονται αντανακλώντας το αυξημένο κόστος των απαιτήσεων καθώς και τη μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης μιας αξίωσης. Οι αμοιβές κτηνιάτρων έχουν αυξηθεί πολύ πάνω από το ποσοστό του πληθωρισμού, το οποίο απλώς αντανακλά το τεράστιο φάσμα των θεραπειών που είναι τώρα διαθέσιμες. Η ποιότητα που προσφέρεται μπορεί να είναι συγκρίσιμη με ένα ιδιωτικό νοσοκομείο με τις τιμές που ταιριάζουν. Επιπλέον, καθώς ο σκύλος μεγαλώνει, τα ασφάλιστρα θα αυξάνονται. Η One Provider, η E&L Insurance, ακολουθεί μια πιο διαφανή προσέγγιση, προσφέροντας μόνο Ασφάλιση «Senior Pet» για σκύλους άνω των 8 ετών, για παράδειγμα.

6. Να γνωρίζετε τις on-line εκπτώσεις και τα ειδικά χαμηλά ασφάλιστρα για κουτάβια. Αυτές οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο για το πρώτο έτος ασφάλισης, θα είναι η πλήρης τιμή το επόμενο έτος και τα επόμενα 12 χρόνια. Για να ελέγξετε την πραγματική αξία, συνιστάται να δοκιμάζονται πολλές on-line προσφορές χρησιμοποιώντας διαφορετικές ηλικίες κατοικίδιων ζώων, κάτι που θα προσδιορίζει οποιονδήποτε πάροχο προσπαθεί να προσελκύσει την επιχείρηση με εκπτώσεις με προκαταβολές. Το φθηνότερο δεν είναι πάντα η καλύτερη αξία με την πάροδο του χρόνου, επομένως μερικά λεπτά που αφιερώνετε στη σύγκριση των τιμών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα.

7. Πληρώνοντας για τη μάρκα. Πολλές μεγάλες μάρκες, ιδιαίτερα τα σούπερ μάρκετ και οι τράπεζες προσφέρουν ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, ωστόσο η κάλυψή τους ανατίθεται σε εξειδικευμένους παρόχους. Η επωνυμία θα πάρει ένα σημαντικό ποσοστό επειδή ξοδεύουν πολλά για το μάρκετινγκ του προϊόντος. Προσφέρουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο αριθμό πιστών πελατών και χρεώνουν για το προνόμιο. Ωστόσο, οι ίδιοι ειδικοί συχνά προσφέρουν τα ίδια προϊόντα άμεσα και λιγότερο.

8. Προσοχή στους ειδικούς περιορισμούς φυλής, τα γνωστά ζητήματα με ορισμένες ράτσες, όπως η μετατόπιση ισχίου με Γερμανούς Ποιμενικούς και η σύντομη ζωή πολλών μεγαλύτερων σκύλων, θα αντικατοπτρίζονται στους όρους και τις προϋποθέσεις της πολιτικής. Οι ανάδοχοι θα είναι εξαρχής πιο συγκεκριμένοι σχετικά με αυτούς τους περιορισμούς, είναι σημαντικό να τους κατανοήσουμε. Βασικά η ασφάλιση προσφέρεται μόνο για την κάλυψη απροσδόκητων δαπανών και όχι αναπόφευκτες πληρωμές για εγγενείς διαταραχές. Επίσης, τα περισσότερα συμβόλαια δεν καλύπτουν ασθένειες των δοντιών ή των ούλων, επομένως μην αφήνετε ποτέ έναν σκύλο να αναπτύξει γλυκό δόντι.

Κατά τη σύνταξη του παρακάτω πίνακα, ζητήθηκε από κάθε πάροχο να κάνει προσφορές on-line για ένα μεσαίου μεγέθους γενεαλογικό σκύλο – νέο κουτάβι ηλικίας 8 εβδομάδων. Η κάλυψη που ζητήθηκε ήταν για κάλυψη αμοιβής κτηνιάτρων £ 4000, αν και εμφανίζονται εναλλακτικές επιλογές όπου αυτό το ακριβές ποσό δεν ήταν διαθέσιμο. Αυτό το δείγμα ελήφθη στις 10 Οκτωβρίου 2010.

Πάροχος / Εξετάστε / Καλύπτεται το τέλος κτηνιάτρων / Premium

Άργος Χρυσό εξώφυλλο/ £65 υπέρβαση / £4000 / £15,77

E&L Ασημί (Μηνιαία) / 159 £ ή 49 £ επιπλέον διπλό για αξιώσεις άνω των 1000 £. Από την ηλικία των 8 ετών συνεισφορά 35% στις αμοιβές κτηνιάτρων / 4000 £ / 8,82 £

Τσόρτσιλ / 65 £ επιπλέον συν 20% συνεισφορά από την ηλικία των 7 ετών. Έκπτωση στο διαδίκτυο / 3000 £ / 10,98 £

LV= Λίβερπουλ Βικτόρια / 60 £ υπέρβαση. 10% έκπτωση on-line / 5000 £ / 10,96 £

pet-insurance.co.uk / 90 £ υπέρβαση. Τυπικό κάλυμμα. Έως 10 ετών. 20% έκπτωση on line / 4000 £ / 7,79 £

pet-insurance.co.uk / 90 £ υπέρβαση. Εξώφυλλο διάρκειας ζωής. Χωρίς όριο ηλικίας. Ο ιδιοκτήτης αναμένεται να πληρώσει 10% για το κόστος νοσηλείας κατοικίδιων τη νύχτα. Περιλαμβάνει 20% έκπτωση πρώτου έτους / 4000 £ / 11,47 £

Περισσότερο από / 70 £ επιπλέον συν 10% του κόστους της αξίωσης κάτω των 9 ετών, που αυξάνεται σε 20% για την ηλικία 9 ετών και άνω. / 20% έκπτωση on-line. / 3000 £ / 12,75 £

Petplan / 75 £ Επιπλέον συνεισφορά 20% για άνω των 8 ετών έκπτωση 1 μήνα δωρεάν. / 3000 £ / 15,25 £

Sainsburys / 100 £ επιπλέον Τρεις μήνες δωρεάν (προσφορά περιορισμένου χρόνου). Κερδίζει πόντους Νέκταρ / 3000 £ / 14,73 £

Tesco / 60 £ υπέρβαση. Οι όροι πολιτικής παραμένουν οι ίδιοι για τη ζωή του κατοικίδιου / 4000 £ / 17,68 £

Η καλύτερη ασφάλιση για κατοικίδια

Εξαρτάται ακριβώς πόση κάλυψη χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου. Μερικοί κτηνίατροι είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν το τυπικό κόστος θεραπειών, αυτό μπορεί να είναι μια απογοητευτική συζήτηση! Αναμφισβήτητα, ένα άτομο θα μπορούσε να ανοίξει έναν ξεχωριστό λογαριασμό ταμιευτηρίου και να πληρώσει ένα ποσό που ισοδυναμεί με ένα από τα συμβόλαια κορυφαίας τιμής κάθε μήνα και να γίνει η δική σας ασφαλιστική εταιρεία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την πειθαρχία να το κάνουν και αν συμβεί κάτι μετά από μόλις ένα χρόνο, το ποσό που εξοικονομήθηκε δεν θα κάλυπτε πολλά.

Δυστυχώς, ακόμη και ένας νεαρός υγιής σκύλος μπορεί να μπει σε όλα τα είδη γρατζουνιών. Απλώς ρωτήστε κάποιον που έχει πληρώσει 3000 £ για μια επέμβαση επειδή το κατοικίδιό του εμπλέκεται σε ατύχημα. Η ασφάλεια κατοικίδιων ζώων καλύπτει επίσης τη νομική ευθύνη, κάτι που οι άνθρωποι σκέφτονται πολύ έως ότου ο σκύλος τους σκάσει από μια ανοιχτή πύλη ή γλιστρήσει το κολάρο του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Απλώς ψάχνετε για τότε τη χαμηλότερη τιμή; Υπάρχει πάντα η επιλογή αγοράς ενός συμβολαίου με μεγάλη υπέρβαση ή συνεισφορά. Αυτή η κάλυψη θα πληρώσει τους περισσότερους από τους πραγματικά μεγάλους λογαριασμούς, εάν συμβεί το χειρότερο. Καλύτερα αυτό παρά καθόλου κάλυψη. Τα προϊόντα που προσφέρει η E&L Insurance, για παράδειγμα, ειδικά για ιδιοκτήτες σκύλων που ζουν εκτός Λονδίνου ή των Home Counties, ταιριάζουν σε αυτήν την κατηγορία.

Πολλά εξαρτώνται από τις προσωπικές σας συνθήκες. Πολλοί άνθρωποι με σταθερό εισόδημα, εκείνοι με υπάρχοντα χρέη που πληρώνουν, ή άτομα που είναι φυσικά επιφυλακτικά, προτιμούν συχνά να πληρώνουν για κάλυψη με το ελάχιστο πλεόνασμα ή εισφορά. Θα προτιμούσαν να αφήσουν την Ασφαλιστική τους Εταιρεία για να ανησυχούν για τη λήψη του λογαριασμού ενός μεγάλου κτηνιάτρου. Επομένως, παρόλο που είναι σχετικά ακριβό, μια πολιτική για κατοικίδια, όπως η προσφορά της Tesco, θα ταίριαζε.

Οι πολιτικές που τιμολογούνται κάπου στο ενδιάμεσο αντιπροσωπεύουν έναν συμβιβασμό. Ωστόσο, η ανησυχία είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατοικίδιων ζώων και απλώς προσελκύονται από τη χαμηλή αρχική τιμή μιας γνωστής μάρκας. Δυστυχώς, ορισμένοι ανακαλύπτουν μόνο όταν είναι πολύ αργά, ότι πρέπει να καταβάλουν σημαντική συνεισφορά σε οποιαδήποτε αξίωση, ειδικά όταν ο σκύλος τους μεγαλώσει.

Αυτός ο οδηγός έχει σκοπό να βοηθήσει τους αναγνώστες να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή σχετικά με το προϊόν Pet Insurance που επιλέγουν για τον σκύλο τους.

Σχολιάστε