Δείκτης Μάζας Σώματος – Σύνθημα για τη σημερινή γενιά;

Με τον χειμώνα να υποχωρεί γρήγορα για άλλη μια χρονιά, το καλοκαίρι που πλησιάζει φέρνει μαζί του την υπόσχεση για μεγαλύτερα βράδια, ζεστή ηλιοφάνεια και μια ευκαιρία για τα παιδιά να ξεφύγουν από τα όρια του σπιτιού και να βγουν να απολαύσουν το παιχνίδι έξω κατά τις μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες.

Ωστόσο, με την πρόοδο στην ψηφιακή ψυχαγωγία και σε συνδυασμό με τους φόβους που αντιμετωπίζουν οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να παίζουν έξω χωρίς επίβλεψη, πολλοί νέοι θα περνούν τα επόμενα βράδια μπροστά στην κονσόλα της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιχνιδιών αντί να τρέχουν έξω με τους φίλους τους. Αυτή η ανησυχητική απροθυμία να βγούμε έξω για να παίξουμε κρυφτό, καουμπόηδες και Ινδοί ή το τρέχον παιχνίδι επιλογής αποδίδεται ευρέως στην αυξανόμενη παλίρροια της παχυσαρκίας στους νέους μας.

Μέχρι στιγμής φέτος, τα μέσα ενημέρωσης έχουν επισημάνει αυτό το θέμα αναφέροντας τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το υπερβολικό βάρος – όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες. Τα άτομα που ταξινομούνται ως παχύσαρκα έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν ασθένειες που αλλάζουν τη ζωή τους, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η οστεοαρθρίτιδα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Επίσης, από το αντίθετο άκρο του εύρους, αυτές οι αναφορές παχυσαρκίας συνδυάζονται με την πρόσφατη κατακραυγή «μέγεθος μηδέν» που έχει κατακλύσει την κουλτούρα μας που έχει εμμονή με τις διασημότητες. Ωστόσο, και τα δύο άκρα εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την υγεία και το τρέχον τσιτάτο για να αξιολογήσετε εάν είστε «πολύ αδύνατοι» ή «πολύ χοντροί» είναι ο ΔΜΣ – Δείκτης Μάζας Σώματος.

Ο ΔΜΣ εξετάζει την αναλογία μεταξύ του βάρους και του ύψους σας για να εκτιμήσει ποιο θα πρέπει να είναι το σωματικό σας βάρος. Ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί εάν ένα άτομο έχει «κανονικό» βάρος ή όχι. αλλά έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με το εάν ο ΔΜΣ είναι μια ακριβής εκτίμηση της υγείας που σχετίζεται με το βάρος, καθώς δεν μπορούν όλοι να συμφωνήσουν στο σημείο πότε κάποιος γίνεται «υγιής» ή «ανθυγιεινός». Με σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να τρώτε ή πόσο πρέπει να ζυγίζετε, γινόμαστε μια κοινωνία εμμονική με την εικόνα ή την πιθανότητα μιας κρίσης υγείας όταν τελικά μας προλάβουν οι τέρψεις μας;

Για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, αυτές οι τάσεις στον τρόπο ζωής μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία. Εάν το NHS αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις ασθένειες μιας ενεργούς γενιάς, πώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της τρέχουσας καθιστικής γενιάς; Ορισμένοι ιδιωτικοί πάροχοι ιατρικής ασφάλισης έχουν προχωρήσει και ανταμείβουν τα μέλη που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ή έχουν «φυσιολογικό» ΔΜΣ, προσφέροντας έκπτωση στα ασφάλιστρά τους. Εναλλακτικά, μπορεί να εμφανιστούν φορτίσεις εάν ο τρόπος ζωής σας δεν είναι τόσο υγιής ή ο ΔΜΣ σας λίγο υψηλότερος από όσο χρειάζεται.

Αλλά αν οι ειδικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποιος θα πρέπει να είναι ο ΔΜΣ σας, πώς να το κάνετε ιδιωτική ιατρική ασφάλιση ο πάροχος είναι τόσο σίγουρος; Η Health-on-Line, για παράδειγμα, έχει αναγνωρίσει αυτή τη σύγχυση και έχει αφαιρέσει τις ερωτήσεις σχετικά με το ύψος και το βάρος από τη διαδικασία αίτησης. Απλώς πείτε τους την ηλικία σας και τι θέλετε να καλύπτεστε και θα λάβετε μια ανταγωνιστική προσφορά για το ίδιο ποσό είτε είστε μεγάλος είτε μικρός.

Σχολιάστε