Διατήρηση της υγείας της γάτας σας

Τα σκυλιά μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά πολλοί φιλόζωοι λατρεύουν να κρατούν τις γάτες ως κατοικίδια λόγω του ζεστού αλλά ανεξάρτητου πνεύματος του ζώου. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας υγιές και να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ή ανησυχίες. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό προϊόντων φροντίδας, πρόληψης και υγείας κατοικίδιων ζώων, μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συντροφιά της γάτας σας για τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχουν δύο σημαντικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την υγεία και την ευτυχία της γάτας σας. Ο προγραμματισμός ετήσιων κτηνιατρικών ελέγχων επιτρέπει σε έναν επαγγελματία να δώσει ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή στη γάτα σας. Αυτό επιτρέπει στον κτηνίατρο να είναι ενήμερος με τις βολές και τις τακτικές εξετάσεις που απαιτούν τα αιλουροειδή. Δίνοντας προσοχή σε τυχόν σωματικές αλλαγές στο κατοικίδιο σας θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Η επένδυση σε μερικά εξειδικευμένα, εγκεκριμένα προϊόντα υγείας για κατοικίδια μπορεί επίσης να κάνει σημαντική διαφορά.

Κάντε μια συνολική αξιολόγηση της γάτας σας όταν τη χαϊδεύετε ή κάθεστε μαζί της. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο ζώο από τη μύτη μέχρι την ουρά. Είναι έξυπνο να το κάνετε αυτό σε τακτική βάση και σε μια καθορισμένη ώρα, το κατοικίδιο ζώο σας θα το συνηθίσει και δεν θα ξεχάσετε τον καθημερινό του έλεγχο. Ενημερώστε τον κτηνίατρό σας εάν ανακαλύψετε πιθανές ανησυχίες. Ξεκινήστε με το κεφάλι της γάτας σας. Είναι τα μάτια του καθαρά και σε εγρήγορση; Είναι τα αυτιά του ροζ και καθαρά; Αναδίδουν τα αυτιά μια έντονη μυρωδιά που φαίνεται ανώμαλη; Έχουν εμφανιστεί ζωύφια ως σκοτεινός, παχύς σχηματισμός μέσα στα αυτιά της γάτας; Είναι τα ούλα του ροζ και τα δόντια του υγιή, καθαρά και δυνατά; Η πέτρα βρίσκεται κατά μήκος της γραμμής των ούλων; Η γάτα σας ανέπτυξε δυσάρεστη αναπνοή;

Νιώστε απαλά και επιθεωρήστε το σώμα του κατοικίδιου ζώου σας για πληγές, εξογκώματα, πρηξίματα, χτυπήματα, γρατσουνιές, παράσιτα ή ανωμαλίες. Προσέξτε τη βρωμιά από ψύλλους, η οποία είναι παρόμοια στην εμφάνιση με το μαύρο πιπέρι και εμφανίζεται κόκκινη όταν είναι βρεγμένη. Ελέγξτε τα πόδια, τα αυτιά και την ουρά της γάτας σας.

Μη διστάσετε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε. Μην φοβάστε να επαληθεύσετε τι είναι και τι δεν είναι φυσιολογικό.

Το τακτικό βούρτσισμα της γάτας σας τη διατηρεί τακτοποιημένη και τακτοποιημένη. Οι λαστιχένιες βούρτσες αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τις χαλαρές τρίχες. Οι χτένες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για μια γάτα βοηθούν στην αφαίρεση ψύλλων και μικρών ζωυφίων από τα μαλλιά της.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κόβετε τα νύχια της γάτας σας σε τακτική βάση. Όταν αυτό δεν γίνει, τα νύχια μιας γάτας μπορεί να αναπτυχθούν στα μαξιλάρια των ποδιών της, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και μόλυνση. Ένας κτηνίατρος θα χαρεί να σας δείξει πώς να κόβετε σωστά τα νύχια μιας γάτας με τρόπο που δεν θα βλάψει το ζώο. Ενώ πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αφαιρέσουν τις γάτες τους, δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλείψουν το ξύσιμο της. Μπορεί επίσης να είναι πολύ οδυνηρό για το κατοικίδιο. Τα αιλουροειδή μπορούν να εκπαιδευτούν στο ξύσιμο μόνο σε καθορισμένες περιοχές, όπως ένα καλά σχεδιασμένο στύλο.

Οι ιδιοκτήτες γατών θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερη έρευνα σχετικά με τη σωστή φροντίδα των γατών. Θα πρέπει επίσης να κατέχουν τουλάχιστον ένα βιβλίο ή φυλλάδιο για τις πρώτες βοήθειες έκτακτης ανάγκης. Με την εξοικείωση με τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσατε ενδεχομένως να σώσετε τη ζωή της γάτας σας. Μην επιχειρήσετε να θεραπεύσετε τη γάτα σας με φάρμακα, όπως ασπιρίνη, ιβουπροφαίνη ή σουφεδρίνη. Πολλά φάρμακα που προορίζονται για τον άνθρωπο μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τις γάτες.

Σχολιάστε