Διαταραχές των ματιών της γάτας – Να γνωρίζετε τα προβλήματα

Αγαπάμε τις γάτες μας και όταν έχουν προβλήματα, μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι μπορεί να έχουν προβλήματα υγείας, η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοικίδιων μας μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο από τέτοια πράγματα όπως μια διαταραχή των ματιών της γάτας.

Τα προβλήματα με τα μάτια της γάτας, όπως οι ασθένειες, δεν είναι πολύ συνηθισμένα επειδή συνήθως φροντίζουν πολύ καλά τον καθαρισμό τους, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες διαταραχές που δεν προκύπτουν από απεριποίηση και υπάρχουν επίσης αυτές που συμβαίνουν λόγω τραυματισμού.

Όταν τα αγαπημένα μας κατοικίδια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μάτια, μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό. Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στα μάτια της γάτας είναι η φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων. Και πάρτε για παράδειγμα το Γλαύκωμα. Αυτή η συγκεκριμένη διαταραχή των ματιών προωθεί τη συσσώρευση υγρού μέσα στο μάτι προκαλώντας αύξηση της πίεσης όσο περνάει ο χρόνος χωρίς φροντίδα.

Με το γλαύκωμα, μπορεί να είναι δύσκολο να το πιάσετε επειδή πρέπει να κοιτάξετε τις κόρες της γάτας σας και να εντοπίσετε μια μικρή απόκλιση μεγέθους μεταξύ των δύο. Επομένως, είναι σημαντικό να πάρετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει τους πιο πρόσφατους πόρους των κέντρων υγείας σε μια φροντίδα κτηνιάτρων.

Αυτό είναι πραγματικά πολύ είδος άρθρου για να εξηγούνται όλες οι διαταραχές – αλλά μερικές από τις πιο κοινές διαταραχές των ματιών της γάτας είναι ο εκφυλισμός του αμφιβληστροειδούς, η επιπεφυκίτιδα, τα θολά μάτια, το μελάνωμα της ίριδας, το υπερκινητικό σύστημα παροχέτευσης δακρύων και το γλαύκωμα. Μερικές φορές πράγματα όπως η αποστράγγιση των δακρυϊκών αγωγών είναι φυσιολογικά συμβάντα που απομακρύνουν τη σκόνη ή τα υπολείμματα ξένου σώματος που μπορεί να έχει η γάτα σας στην επιφάνεια των ματιών της ή κάποιου είδους αλλεργία. Αν όμως το υπερβολικό σκίσιμο είναι ένα μόνιμο θέμα, τότε οι υπηρεσίες κτηνιάτρου προτείνονται ιδιαίτερα.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ματιών για τη γάτα σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η χρήση φυσιολογικού ορού (διάλυμα θαλασσινού νερού) ή ζεστού νερού και ενός απλικατέρ με βαμβακερή άκρη για να πλύνετε την περιοχή γύρω από το μάτι και στη συνέχεια να τα παρακολουθήσετε για να δείτε εάν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή αυξανόμενα περιστατικά. Ή μπορεί να χρειαστείτε εβδομάδες εφαρμογής αντιβιοτικής οφθαλμικής αλοιφής ή άλλων σταγόνων φαρμάκων για τη φροντίδα των κατοικίδιων για να βοηθήσετε στην επίλυση του προβλήματος υγείας.

Σχολιάστε