Διαχείριση υψηλών εκπιπτόμενων προγραμμάτων υγείας

Ποιος παίρνει HDHP;

Τα προγράμματα υγείας με υψηλές εκπτώσεις μπορούν να αγοραστούν από οποιονδήποτε, αλλά εκείνοι που επιλέγουν πιο συχνά αυτά τα προγράμματα είναι άτομα που είναι γενικά υγιή. Επειδή βασίζονται στην υγεία τους και δεν σχεδιάζουν να συμπληρώσουν πολλές συνταγές ή πολλά ταξίδια στο γιατρό ή το νοσοκομείο, νιώθουν αρκετά άνετα με τους HDHPs επειδή πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ αρκετή φροντίδα για να πλησιάσουν την έκπτωση.

Τι γίνεται αν συμβεί κάτι;

Δεν είναι έξω από τη σφαίρα των πιθανοτήτων ότι θα μπορούσε να συμβεί μια επείγουσα ιατρική κατάσταση, ακόμη και στο πιο υγιές άτομο. Οι καρδιές μερικές φορές δεν λειτουργούν σωστά, συμβαίνουν ατυχήματα και δυστυχώς, ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος κανενός. Εάν ήσασταν γενικά υγιής διαφορετικά, και επομένως επιλέξατε HDHP, ένα από αυτά τα ατυχή σενάρια θα μπορούσε να εξαντλήσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή, χειρότερα, να σας βάλει σε σοβαρά χρέη.

Αυτό είναι όπου τα προγράμματα συμπληρωματικής ασφάλισης μπορούν πραγματικά να σώσουν την ημέρα. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σίγουροι για το σκοπό αυτών των σχεδίων, και άλλοι δεν έχουν καν ακούσει ποτέ για αυτά. Τα σχέδια ατυχημάτων και κρίσιμων ασθενειών μπορούν να προσφέρουν προστασία δεκάδων χιλιάδων δολαρίων σε περίπτωση που έχετε έναν απροσδόκητο τραυματισμό ή σοβαρή ασθένεια.

Ας υποθέσουμε ότι περπατάτε έξω και γλιστράτε σε λίγο πάγο στα σκαλιά σας το χειμώνα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει δεκάδες τραυματισμούς, αλλά ας πούμε ότι όταν γλιστράτε, σπάτε τον δεξιό σας αστράγαλο. Δεν μπορείτε να οδηγήσετε μόνοι σας στο νοσοκομείο επειδή (εκτός από το γεγονός ότι πονάτε βασανιστικά), δεν μπορείτε να πατήσετε το φρένο και τα πεντάλ γκαζιού λόγω του σπασμένου αστραγάλου σας. Εκτός από ένα ταξίδι στο νοσοκομείο, τις ακτινογραφίες και τις απαραίτητες διαδικασίες για να διορθωθεί το διάλειμμα, μια βόλτα με ασθενοφόρο σίγουρα δεν είναι φθηνή.

Πώς λειτουργούν τα σχέδια

Σε περίπτωση ατυχήματος, ένα σχέδιο ατυχήματος συνήθως σας αποζημιώνει για καλυμμένους τραυματισμούς. Εάν διαγνωστείτε με μια κρίσιμη ασθένεια, όπως καρδιακή προσβολή ή καρκίνο, ένα πρόγραμμα κρίσιμης ασθένειας θα πληρώσει συνήθως ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό. Τα ποσά και οι επιστροφές/πληρωμές θα ποικίλλουν για κάθε πολιτική και καθορίζονται με βάση την αξία που θα αποφασίσετε κατά την εγγραφή σας.

Με αυτές τις συμπληρωματικές πολιτικές, η ζωή σας μόλις απλοποιήθηκε και οι οικονομικές σας ανησυχίες έχουν χαλαρώσει. Εάν αντιμετωπίσετε μια καλυπτόμενη ασθένεια ή ατύχημα, η υψηλή έκπτωση δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, επειδή θα λάβετε χρήματα από τα σχέδιά σας για να χειριστείτε αυτά τα υψηλά ποσά σε δολάρια.

Μπορεί να σκέφτεστε “το νόημα ενός HDHP είναι να εξοικονομήσει χρήματα και θέλετε να αγοράσω περισσότερη ασφάλεια;” Λοιπόν τεχνικά, ναι. Τα HDHP σε συνδυασμό με συμπληρωματικά προγράμματα μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα, επειδή τα συμπληρωματικά προγράμματα είναι επίσης αρκετά φθηνά. Πιθανότατα θα εξακολουθείτε να πληρώνετε λιγότερα για να έχετε τρία προγράμματα έναντι ενός μεγάλου ιατρικού προγράμματος με χαμηλότερη έκπτωση.

Σχολιάστε