Δικαιολογίες για να μην έχεις ασφάλιση

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι περνάει από το μυαλό των ατόμων που έχουν αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν ασφάλεια αυτοκινήτου; Αφήνετε ποτέ κάποιον άλλο να οδηγεί το αυτοκίνητό σας; Αναρωτηθήκατε ποτέ ενώ οδηγείτε αν ο διπλανός σας έχει Ασφάλιση αυτοκινήτου; Το σκέφτομαι συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να μάθεις ποτέ ποιος έχει ασφάλιση και ποιος δεν έχει ασφάλεια μέχρι να συμβεί κάτι δραστικό. Θέλω να μιλήσω για μερικούς από τους μύθους που έχω ακούσει είτε αυτοπροσώπως, είτε στο ραδιόφωνο οδηγώντας είτε στο δικαστήριο. Ναι είπα δικαστήριο. Θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις που δίνει κάποιος σε έναν δικαστή σχετικά με τη μη ύπαρξη ασφάλισης αυτοκινήτου.

Μία από τις κορυφαίες δικαιολογίες για να μην έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η νοοτροπία να μην σας πιάσουν. Εάν ήσασταν στο αυτοκίνητο με κάποιον χωρίς ασφάλιση, μπορείτε κανονικά να το καταλάβετε από τον τρόπο που οδηγεί. Κοιτάζονται συνεχώς στους καθρέφτες, μειώνοντας ταχύτητα για να αποφύγουν την προσοχή όταν βλέπουν ένα περιπολικό. Ως ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες πολιτείες απαιτούν από τους οδηγούς να έχουν τις ελάχιστες πολιτείες για κάλυψη σωματικών βλαβών και ευθύνης για να οδηγούν νόμιμα.

Μια άλλη δικαιολογία είναι ότι το αυτοκίνητό τους είναι ένα κομμάτι σκουπίδια, οπότε δεν χρειάζεται ασφάλιση. Λοιπόν, μάλλον νομίζετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σκουπίδια ή δεν το αντιλαμβάνονται ή όχι το αυτοκίνητο σας μεταφέρει από το ένα μέρος στο άλλο. Επομένως, αξίζει τον κόπο να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας. Τελικά, η σκληρή δουλειά για την αγορά του αυτοκινήτου θα σας δώσει την επιθυμία να το διατηρήσετε; Απλά φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αυτό. Ταυτόχρονα όλα τα οχήματα απαιτούν ασφάλιση ανεξάρτητα από την κατάσταση.

Μπορεί να ακούσετε κάποιον να λέει ότι έχω τη δική μου ιατρική ασφάλιση και αυτό θα είναι αρκετό για να με προστατεύσει εάν πληγωθώ. Η προσωπική ασφάλιση και η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ξεχωριστές οντότητες. Αν το καλοσκεφτείτε, οι περισσότεροι άνθρωποι αποκλείουν την απόλυτη κάλυψη στις δουλειές τους λόγω τιμής. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν βρίσκεστε σε τροχαίο ατύχημα συνεπάγεται και άλλο κόστος; Θα πληρώσει η ασφάλιση εργασίας σας για τα έξοδα ασθενοφόρου; Αυτά τα έξοδα μπορεί να αθροιστούν εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στη σύγκρουση και είναι δικό σας λάθος. Εάν γνωρίζετε ότι έχετε το γυμνό ποσό κάλυψης, προχωρήστε και λάβετε μια προσφορά για ασφάλιση που προσφέρει ιατρική. Αυτό θα σας δώσει ένα πράγμα λιγότερο για να ανησυχείτε.

Δεν θα με μηνύσουν ποτέ είναι ένα άλλο ρητό που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένας λόγος για να μην έχουν κάλυψη για τα αυτοκίνητά τους. Ζούμε σε μια ευτυχισμένη κοινωνία με δίκες. Οι άνθρωποι θα σας μηνύσουν για τα πιο μικρά πράγματα και θα κερδίσουν επειδή είτε γνωρίζουν το νόμο είτε έχουν έναν εξαιρετικό δικηγόρο. Έμαθα από μια δημοφιλή ταινία ότι με το νομικό σύστημα δεν έχει να κάνει με το τι είναι το έγκλημα αλλά μάλλον με το τι μπορείς να αποδείξεις.

Είχα την τύχη με το μέρος μου. Μπορώ να σας πω αμέσως ότι η τύχη δεν έχει να κάνει με κάποιον που θέλει να κλέψει, να βανδαλίσει ή να καταστρέψει το αυτοκίνητό σας. Τι θα συμβεί αν έρθει μια καταιγίδα και καταστρέψει το αυτοκίνητο; Ποιος το πληρώνει; Έχετε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσετε από την τσέπη σας τα έξοδα; Μην ρισκάρετε τις απώλειες.

Στο τέλος της ημέρας το να έχεις ένα κομμάτι του μυαλού είναι αυτό που έρχεται όταν είσαι καλυμμένος. Η εξαιρετική ασφάλεια αυτοκινήτου με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ποιότητας σας προστατεύει από οτιδήποτε μπορεί να σας συμβεί στο δρόμο.

Σχολιάστε