Είστε ασφαλισμένος; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποσυνδέονται από την ετικέτα “ιδιοκτήτης σκύλου” και αντ’ αυτού ενστερνίζονται τον ρόλο του γονέα κατοικίδιων ζώων. Συνειδητοποιούμε ότι τα σκυλιά δεν είναι απλά αντικείμενα ιδιοκτησίας, αλλά μέλη της οικογένειάς μας και επομένως πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με τόση φροντίδα και σεβασμό όπως θα κάνατε με τα δικά σας παιδιά. Γενέθλια, διακοπές, οικογενειακές διακοπές, ακόμη και περιστασιακή μέρα σπα ή έξοδος σε εστιατόριο είναι μερικά από τα γεγονότα στα οποία η συμπερίληψη του σκύλου της οικογένειας δεν είναι πια τόσο ανήκουστη.

Ως αγαπημένο μέλος της οικογένειας, είναι σημαντικό να διατηρείτε τον σκύλο σας χαρούμενο, υγιή και καλά προσαρμοσμένο. Η σωστή εκπαίδευση υπακοής, η βιολογικά κατάλληλη διατροφή και οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρό σας είναι όλοι σημαντικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα σκυλιά μας θα έχουν την καλύτερη ευκαιρία να ζήσουν μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

Όταν πρόκειται για την υγεία του σκύλου σας, είναι πάντα καλή ιδέα να είστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα συμβεί ένα ατύχημα ή πότε εσείς ή το κατοικίδιό σας θα αντιμετωπίσετε επείγουσα ιατρική κατάσταση.

Φροντίστε να έχετε ένα καλά εφοδιασμένο κουτί πρώτων βοηθειών με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κρατάτε ασφαλείς τόσο εσάς όσο και την οικογένειά σας… συμπεριλαμβανομένου του σκύλου σας!

Θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο ένα κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι σας, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά και ακόμη και όταν ταξιδεύετε με τα κατοικίδιά σας.

Ασφάλιση υγείας όχι μόνο για ανθρώπους πια

Ένας άλλος τρόπος για να προετοιμαστείτε σε περίπτωση που ο σκύλος σας τραυματιστεί σε ατύχημα ή προσβληθεί από ασθένεια είναι να έχετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κατοικίδια. Η ασφάλιση υγείας δεν είναι πλέον μόνο για τους ανθρώπους. Οι γονείς κατοικίδιων ζώων έχουν τώρα την ευκαιρία να αγοράσουν ασφάλιση για τα σκυλιά τους για να αντισταθμίσουν το κόστος υγειονομικής περίθαλψης στο δρόμο.

Παρόμοια με την ασφάλιση υγείας για τους ανθρώπους, η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να καλύψει τα πάντα, από συνήθεις ελέγχους, επείγουσες διαδικασίες, εναλλακτικές θεραπείες και ακόμη και γενετικές καταστάσεις (ανάλογα με το σχέδιο).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων

Γιατί λοιπόν θα θέλατε να πάρετε ασφάλιση υγείας για τον σκύλο σας; Λοιπόν, τα οφέλη της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων είναι πολλά:

• Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με τη συνήθη φροντίδα, τα ατυχήματα, τις ασθένειες, τα φάρμακα και τους εμβολιασμούς (ανάλογα με το πρόγραμμα).

• Ορισμένες πολιτικές θα καλύπτουν συνταγογραφούμενα τρόφιμα ή εναλλακτική θεραπεία όπως ο βελονισμός, η χειροπρακτική, η ομοιοπαθητική ή η υδροθεραπεία.

• Πολλά προγράμματα είναι προσαρμόσιμα, ώστε να μπορείτε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε κάλυψη όπως απαιτείται.

• Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 αν αποφασίσετε να ακυρώσετε και να μην χρησιμοποιήσετε την ασφάλιση εντός του παραθύρου των 30 ημερών.

Ενώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ορκίζονται ότι έχουν ασφάλιση για τα κατοικίδιά τους, υπάρχουν μερικοί επικριτές εκεί έξω που δεν είναι τόσο πεπεισμένοι. Τα κύρια επιχειρήματα κατά της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων είναι:

• Ορισμένες πολιτικές δεν καλύπτουν προϋπάρχουσες συνθήκες και έχουν αυστηρές οδηγίες για το τι θεωρείται «προϋπάρχουσα κατάσταση».

• Ορισμένες εταιρείες έχουν ορίσει ηλικιακά όρια στα σχέδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα κατοικίδια μπορεί να έχουν μειωμένη κάλυψη ή χειρότερα, μπορεί να μην πληρούν καν τις προϋποθέσεις για κάλυψη.

• Ορισμένα σχέδια απαιτούν να αναζητήσετε φροντίδα από κτηνίατρο εντός του δικτύου προκειμένου να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αποζημίωση ασφάλισης.

• Ορισμένα προγράμματα χρεώνουν πρόστιμο εάν ακυρώσετε το πρόγραμμά σας νωρίς, γι’ αυτό να το γνωρίζετε.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν κάνετε αγορές

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες εκεί έξω που προσφέρουν πλέον ασφάλεια κατοικίδιων ζώων. Πριν πάρετε μια απόφαση, είναι καλή ιδέα να κάνετε κάποιες εργασίες για να βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο είναι κατάλληλο για εσάς και τον σκύλο σας.

Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:

1. “Μπορώ να επιλέξω τον δικό μου κτηνίατρο ή πρέπει να είναι μέρος του δικτύου σας;”

2. “Καλύπτετε:”

Γενετικές παθήσεις (κληρονομικές/συγγενείς);

Εναλλακτικές θεραπείες (χειροπρακτική, βελονισμός, υδροθεραπεία κ.λπ.);

Προϋπάρχουσες συνθήκες;

Αναπαραγωγή, γονιμοποίηση, εγκυμοσύνη;

Συνταγογραφούμενα φάρμακα ή τρόφιμα;

3. “Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση;” (Πραγματικός λογαριασμός κτηνιάτρου έναντι μέσης τιμής υπηρεσίας)

4. “Μπορώ να προσαρμόσω το πρόγραμμά μου, όπως να επιλέξω τη δική μου έκπτωση ή να προσθέσω/αφαιρέσω προνόμια;”

5. “Υπάρχουν όρια πληρωμών πολιτικής; Εάν ναι, ποια είναι αυτά και βασίζονται σε κάθε περιστατικό, ετήσια ή διάρκεια ζωής;”

6. “Εξαιρείτε από την κάλυψή σας σκύλους που τρέφονται με ωμές τροφές;”

7. “Υπάρχουν διαθέσιμες τιμές για πολλά κατοικίδια, στρατιωτικές εκπτώσεις ή άλλες προσφορές;”

Σχολιάστε