Εισαγωγή στη χρήση της Ομοιοπαθητικής με κατοικίδια αρουραίους και άλλα μικρά κατοικίδια

Η ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα ιατρικής που περιλαμβάνει τη θεραπεία του ατόμου με πολύ αραιωμένες ουσίες με στόχο την ενεργοποίηση του φυσικού συστήματος θεραπείας του ίδιου του σώματος.

Ως κάποιος που προσπαθεί να ζήσει έναν φυσικό τρόπο ζωής χωρίς τοξικά όσο το δυνατόν περισσότερο, θεωρώ ότι η ομοιοπαθητική και άλλες ολιστικές θεραπείες είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τις πρώτες βοήθειες και την επανορθωτική φροντίδα των αρουραίων μου.

Η ομοιοπαθητική βασίζεται στην ενεργειακή αρχή ότι το «όμοιο» αντιμετωπίζει το «όμοιο». Έτσι, για παράδειγμα, εάν ένα ζώο είχε καταπιεί ένα δηλητήριο, είναι στην πραγματικότητα μια μικρή ποσότητα αυτού του δηλητηρίου που λειτουργεί ως αντίδοτο.

Στην ομοιοπαθητική, τα ατομικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και η σύσταση είναι όλα πολύ σημαντικά ζητήματα όταν ο ομοιοπαθητικός/φροντιστής κάνει διάγνωση ή επιλέγει μια κατάλληλη θεραπεία.

Η κατοχή ενός λεπτομερούς Materia Medica, που μοιάζει με ομοιοπαθητικό λεξικό, βοηθά στην αντιστοίχιση των βασικών χαρακτηριστικών του ασθενούς με το φάρμακο που είναι κατάλληλο για αυτόν.

Είναι χρήσιμο να διαθέτετε τώρα στην αγορά ένα από τα Ομοιοπαθητικά Κιτ Πρώτων Βοηθειών. Περιέχουν περίπου 36-42 θεραπείες για κοινές παθήσεις, συνήθως με ένα λεπτομερές φυλλάδιο που σας βοηθά να επιλέξετε τη σωστή θεραπεία.

Η ομοιοπαθητική έρχεται σε διάφορες «δυνατότητες» που βασίζονται στη δύναμη της θεραπείας που απαιτείται. Μπορούν να είναι σε 6c, 12c, 30c, 200c και ούτω καθεξής.

Για τους αρουραίους μου, θα ξεκινήσω συνήθως με 6c ή 30c ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Γενικά συνήθως χορηγώ 30c μία φορά την ημέρα για 3 ημέρες παρατηρώντας τα αποτελέσματα πριν από οποιαδήποτε επανάληψη. Εάν πρόκειται για μια συνεχιζόμενη χρόνια περίπτωση, τότε μπορεί να απαιτηθούν 6c αρκετές φορές την ημέρα. Τα χάπια μπορούν να θρυμματιστούν σε ένα μικρό κομμάτι αχλάδι ή κεράσι και να δοθούν στον αρουραίο, αλλά είναι καλύτερα αν τρώνε το χάπι απευθείας μακριά από το φαγητό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομοιοπαθητική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό βοήθημα για τη διατήρηση της υγείας του ατόμου, ταιριάζοντας το φάρμακο με το χαρακτηριστικό «προφίλ» του κατοικίδιου ζώου σας. Η ομοιοπαθητική που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να κρατηθούν υπό έλεγχο ορισμένες ανισορροπίες και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανοσίας γενικά.

Μερικές κοινές χρήσιμες θεραπείες για τους αρουραίους είναι:

Aconite – φόβοι, τρόμος, σοκ, ως ηρεμιστικό για ένα ταλαιπωρημένο ζώο ή πριν από κτηνιατρικές επισκέψεις/κόψιμο νυχιών

Antimonium Tartaricum – κροτάλισμα των αναπνευστικών θορύβων, δυσκολία στην αναπνοή

Arnica – ως πρώτη βοήθεια σε περίπτωση τραυματισμών, πόνου και μετεγχειρητικής επούλωσης

Carbo Vegetalis – κατάρρευση, αδυναμία, μπλε και άψυχος, παγιδευμένος άνεμος

Hepar Sulph – βράζει και απόστημα με πόνο και έκκριση.

Υπέρικο – τραυματισμός νεύρου, μετεγχειρητικός πόνος

Σχολιάστε