Εξοικονομήστε χρήματα στην ασφάλιση αυτοκινήτου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε ένα χαλαρό οικονομικό περιβάλλον όλοι αναζητούμε καινοτόμους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Τους τελευταίους μήνες, ένας μεγάλος αριθμός όχι μόνο αμερικανικών νοικοκυριών, αλλά και νοικοκυριών σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο χρειάστηκε να κάνουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν και στον τρόπο ζωής τους.

Ένα σημαντικό κόστος που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι τα έξοδα που σχετίζονται με τη μεταφορά, δηλαδή το αυτοκίνητό σας. Εάν διαθέτετε αυτοκίνητο, θα χρειαστείτε γενική ασφάλεια αυτοκινήτου. Πληρώνετε πάρα πολλά; Μάλλον είσαι. Πάρτε την ακόλουθη λίστα ελέγχου στον ασφαλιστικό σας πάροχο για να δείτε τι είδους εξοικονόμηση μπορεί να προκύψει πριν από την επόμενη πληρωμή σας.

Παρακολουθήστε ένα διαδικτυακό μάθημα εκπαίδευσης οδηγών

Στις περισσότερες πολιτείες, εάν εγγραφείτε σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο αμυντικής οδήγησης, ενδέχεται να δικαιούστε έκπτωση 10% ή περισσότερο. Ορισμένες πολιτείες δεν αναγνωρίζουν αυτά τα μαθήματα, επομένως προτού παρακολουθήσετε ένα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο για να δείτε τι είδους εκπτώσεις προσφέρουν με ένα σεμινάριο αμυντικής οδήγησης. Για μια λίστα με σχολές οδήγησης στην πόλη ή την πολιτεία σας, επισκεφτείτε το Wannadrive.

Βρείτε μια δουλειά χαμηλού κινδύνου

Οι ασφαλιστικές εταιρείες κρατούν περισσότερα στατιστικά στοιχεία από όσα φανταζόμαστε. Ένα από αυτά είναι τα επαγγελματικά ατυχήματα. Εάν το επάγγελμά σας που επιλέξατε έχει περισσότερα ατυχήματα από τον μέσο όρο, από τα ασφάλιστρά σας θα το αντικατοπτρίζουν αυτό. Οι μηχανικοί τείνουν να πληρώνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα επειδή οι μηχανικοί έχουν λιγότερα ατυχήματα από άλλους επαγγελματίες. Απλώς κάνοντας λίγη έρευνα και προσαρμόζοντας τον τίτλο της θέσης σας μπορεί να είναι αρκετό για να μειώσετε το μηνιαίο ασφάλιστρο.

Πες τους ότι είσαι συνταξιούχος

Εάν είστε συνταξιούχος, μπορεί να δικαιούστε πρόσθετη έκπτωση. Όλοι έχουμε δει τις διαφημίσεις. Αυτή η εξοικονόμηση ισχύει ιδιαίτερα για εσάς εάν έχετε καθαρό ιστορικό οδήγησης. Εάν είστε συνταξιούχοι και ο ασφαλιστικός σας πάροχος δεν το γνωρίζει αυτό, θα μπορούσατε να χάσετε σημαντικές οικονομίες.

Γίνετε μέλος μιας επαγγελματικής οργάνωσης ή λέσχης αυτοκινήτου

Επιλεγμένοι οργανισμοί και λέσχες αυτοκινήτων λαμβάνουν εκπτώσεις σε κάθε είδους καταστήματα λιανικής που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η συμμετοχή σε ορισμένους από αυτούς τους οργανισμούς μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος ασφάλισής σας. Εάν είστε μέλος οποιουδήποτε οργανισμού ή συλλόγου, δεν είναι κακό να ρωτήσετε τον πάροχο σας εάν τα μέλη αυτού του οργανισμού λαμβάνουν έκπτωση.

Συνδυάστε την ασφάλειά σας

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να μειώσουν το ασφάλιστρό σας εάν χρησιμοποιείτε την εταιρεία τους τόσο για ασφάλιση κατοικίας όσο και για ασφάλιση αυτοκινήτου. Εάν αυτή τη στιγμή έχετε δύο διαφορετικούς παρόχους για ασφάλιση σπιτιού και αυτοκινήτου, ρωτήστε και τους δύο για ποιο είδος μείωσης ασφαλίστρων δικαιούστε εάν συνδυάσετε την ασφάλιση σπιτιού και αυτοκινήτου σε μία.

Λειτουργίες αυτόματης ασφάλειας

Εάν έχετε πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας, τα ποσοστά ασφάλισης θα μπορούσαν επίσης να μειωθούν. Αναζητήστε οχήματα που διαθέτουν αερόσακους τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, καλά προσκέφαλα, αντιμπλοκάρισμα πέδησης και κίνηση σε όλους τους τροχούς είναι όλα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την απόδοση ασφάλειας του οχήματός σας. Φέρτε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το όχημά σας στον ασφαλιστικό σας πάροχο και ρωτήστε συγκεκριμένα πώς μειώνουν τα ασφάλιστρά σας τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Υποθέστε περισσότερο κίνδυνο

Αυξάνοντας την έκπτωση από $400 σε $800, πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα από την τσέπη σας σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά εξοικονομείτε σημαντικά το μηνιαίο ασφάλιστρο. Εάν είστε συνετός οδηγός, οι οικονομίες που πραγματοποιείτε πληρώνοντας χαμηλότερο ασφάλιστρο θα εξοφληθούν κατά τη διάρκεια του έτους. Το ποσό της κάλυψης που έχετε δεν θα αλλάξει αυξάνοντας την έκπτωση σας.

Να είσαι καλός πολίτης

Απλώς έχοντας ένα καλό πιστωτικό σκορ ή με καλή απόδοση στο σχολείο μπορεί να μειώσει τα ασφάλιστρά σας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν βρει μια συσχέτιση μεταξύ της πιστωτικής βαθμολογίας, της ακαδημαϊκής επίδοσης και της πιθανότητας να πέσετε σε ατύχημα. Εάν έχετε καλό πιστωτικό σκορ και έχετε καλή ακαδημαϊκή απόδοση, θα μπορούσατε να δικαιούστε έκπτωση.

Πληρώστε σε λιγότερες δόσεις

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα σας χρεώσουν ένα τέλος για την πληρωμή σε δόσεις. Όσο περισσότερες δόσεις, τόσο περισσότερα τέλη θα πληρώσετε. Εάν είστε αρκετά φορολογικά υπεύθυνος, ρωτήστε τον ασφαλιστικό σας πάροχο για διαφορετικές επιλογές πληρωμής, όπως πληρωμή μία φορά το χρόνο, κάθε έξι μήνες ή μια τριμηνιαία πληρωμή. Να είστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας αυτήν τη στρατηγική γιατί είναι πιθανό να χάσετε την ασφάλισή σας χάνοντας μόνο μία πληρωμή.

Ζητήστε καλύτερη εξυπηρέτηση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει ακόμα κάποιο ηθικό ιστό στον επιχειρηματικό κόσμο. Εάν είστε στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία για χρόνια, ζητήστε της έκπτωση ως πιστός πελάτης. Αν αρνηθούν, ψωνίστε. Ένας άλλος πάροχος μπορεί να προσφέρει καλύτερες τιμές ή να σας παρέχει καλύτερες πληροφορίες σχετικά με τις ασφαλιστικές σας ανάγκες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σας έχει κάνει λίγο σοφότερους όταν πρόκειται για την αγορά γενικής ασφάλισης αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες και μετατρέψτε τις σε δολάρια και σεντ.

Σχολιάστε