Επανατιμολόγηση των απαιτήσεων ασφάλισης υγείας

Όλοι έχουμε ακούσει τις ιστορίες του ισχυρισμού της αίθουσας έκτακτης ανάγκης που κόστισε 10.000 $ για έναν σπασμένο αντίχειρα ή το άτομο που έπρεπε να κηρύξει πτώχευση από τον τεράστιο λογαριασμό ενώ χρησιμοποιούσε ένα δίκτυο εκτός του HMO του. Αυτές οι ιστορίες ήταν το καύσιμο για επιχειρήματα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Έθνους μας. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ιστορίες συμβαίνουν περισσότερο από ό,τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι, και πολλοί έχουν λανθασμένες αντιλήψεις για το πώς συμβαίνει αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να έχετε το σωστό δίκτυο τιμολόγησης για να επωφεληθείτε από τις πιο ευνοϊκές, προκαθορισμένες τιμές που είναι διαθέσιμες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά σενάρια όπου ένα άτομο έχει κολλήσει με υψηλό ιατρικό λογαριασμό και το άλλο προστατεύεται. Ας υποθέσουμε ότι δύο άτομα μπαίνουν σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για τον ίδιο τραυματισμό, το ένα έχει επαρκή ασφάλιση υγείας και το άλλο δεν έχει καμία. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών θα γνωρίζει αμέσως ότι κάθε ασθενής θα χρεωθεί διαφορετικά. Το άτομο με το σωστό πρόγραμμα χρέωσης δικτύου θα μπορεί να επωφεληθεί από ένα εθνικό δίκτυο, επιτρέποντας προκαθορισμένη τιμολόγηση για τις περισσότερες οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις που μπορείτε να ονομάσετε. Ο άλλος θα είναι στο έλεος αυτού που θα αποφασίσει να χρεώσει η αίθουσα έκτακτης ανάγκης. Ανάλογα με την ιατρική κατάσταση, η διαφορά του τι πληρώνεται μπορεί να είναι πάνω από δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Το πρόβλημα είναι ότι για να λάβετε αυτήν την προκαθορισμένη χρέωση πρέπει να έχετε πρόσβαση στο συμμετέχον δίκτυο χρέωσης.

Όταν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο λειτουργίας αυτών των δικτύων χρέωσης, γίνεται σαφές πού μπορεί να εκτεθείτε, ειδικά σε μικρότερα δίκτυα. Κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από τους αυτοαπασχολούμενους και αυτούς που δεν έχουν ασφάλιση που προσφέρεται μέσω της εργασίας. Όταν ένα άτομο αγοράζει ασφάλιση υγείας στο χρηματιστήριο (Healthcare.gov), οι μόνες επιλογές δικτύου που είναι διαθέσιμες στο Τέξας είναι το HMO ή τα περιορισμένα δίκτυα. Αυτά τα δίκτυα δημιουργούνται για την ασφαλιστική εταιρεία και το ιατρικό ίδρυμα να μοιράζονται τις ζημίες, ενώ ελπίζουν να φέρουν υπερβολικό όγκο ασθενών για να αντισταθμίσουν τις απαιτήσεις. Ακόμη και αυτοί οι μικρότεροι τύποι δικτύων HMO μπορεί να έχουν μεγάλες τρύπες στα δίκτυα χρέωσης. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δίκτυο HMO του, μπορεί να έχει μια δυσάρεστη έκπληξη όταν έρθει ο τελικός λογαριασμός. Αν και ο χειρουργός τους είναι πιθανό να καλύπτεται, τόσο ο αναισθησιολόγος όσο και τα χειρουργικά εργαλεία που νοικιάζονται για τη χειρουργική επέμβαση ενδέχεται να πέσουν εκτός του δικτύου χρέωσης HMO, προκαλώντας την καταβολή χιλιάδων δολαρίων από τον ασθενή. Το μαντέψατε, ούτε μια προειδοποίηση, απλώς ένας λογαριασμός που η ασφάλιση υγείας δεν θα καλύψει καλά μετά το χειρουργείο.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε μια μικρή παγίδα τιμολόγησης δικτύου HMO είναι να επωφεληθείτε από πολύ μεγαλύτερα δίκτυα χρέωσης, επιτρέποντάς σας να αποφύγετε τις ακάλυπτες παγίδες. Αυτά τα μεγαλύτερα δίκτυα, ή πάροχοι, μπορούν να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες γιατρούς και ιατρικά ιδρύματα που συμμετέχουν από ακτή σε ακτή. Πολλά από αυτά τα πανελλαδικά δίκτυα καθιστούν υποχρεωτική την προτιμώμενη έκπτωσή τους να είναι η κύρια ή η πρώτη μέθοδος χρέωσης, προστατεύοντας τα οικονομικά συμφέροντα του ασθενούς από οποιαδήποτε απειλή υπερτιμολόγησης. Στην πραγματικότητα, αυτές οι προκαθορισμένες ενότητες τιμολόγησης είναι τόσο ακριβείς, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες διαμορφώνουν την κάλυψή τους για να αντικατοπτρίζουν την προτιμώμενη τιμολόγηση, περιορίζοντας επομένως τα έξοδα από την τσέπη τους κατά χιλιάδες δολάρια. Όσοι χρησιμοποιούν αυτήν την υπηρεσία μπορούν να είναι ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα συμφέροντά τους θα προστατεύονται από το σωστό δίκτυο τιμολόγησης με απεριόριστα δίκτυα σε όλη τη χώρα.

Αν και αυτοί οι γίγαντες του δικτύου τιμολόγησης είναι αόριστοι στο σημερινό περιβάλλον ασφάλισης υγείας της ACA, υπάρχουν σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας. Στην πραγματικότητα, έχω βοηθήσει δεκάδες και δεκάδες πελάτες να επωφεληθούν από αυτά τα απεριόριστα δίκτυα μόνο τους τελευταίους μήνες, με πολύ πιο λογικά ασφάλιστρα από τις πολιτικές της ACA. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα προγράμματα χρέωσης δικτύου όταν επιλέγετε το σωστό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για την οικογένειά σας, ειδικά για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για επιδότηση (Ομοσπονδιακή πίστωση εισοδήματος που δίνεται σε άτομα με περιορισμένα οικονομικά μέσα). Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ασφάλισης υγείας που έχει πρόσβαση σε αυτά τα απεριόριστα δίκτυα χρέωσης, προκειμένου να προστατεύσετε τα οικονομικά σας συμφέροντα.

Σχολιάστε