Επεξήγηση Ασφάλισης Κατοικίας

Συγχαρητήρια! Πρόκειται να γίνετε πλήρης ιδιοκτήτης σπιτιού. Προτού αφήσετε τη δύσκολη διαδικασία αγοράς σπιτιού να περάσει και αρχίσετε να απολαμβάνετε τις πρώτες στιγμές της ιδιοκτησίας σπιτιού, φροντίστε να είστε στην κορυφή της διαδικασίας ασφάλισης σπιτιού.

Αφού αφιερώσετε τόσο χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για να αγοράσετε το νέο σας σπίτι, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας έχει την κατάλληλη κάλυψη που χρειάζεται.

Φυσικά, πιθανότατα δεν είστε καν σίγουροι για το είδος της διαφορετικής κάλυψης που χρειάζεστε.

Ενώ υπάρχει τυπική ασφάλιση για τα σπίτια, κάθε σπίτι και κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού έχει μεμονωμένα ανοίγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και ενώ η ασφάλιση μπορεί να φαίνεται σαν μια ακανθώδης διαδικασία, αν την δούμε ως κάλυψη κομμάτι προς κομμάτι, είναι πιο κατανοητό.

Οι ασφαλιστές συνοψίζουν έξι κύριες μορφές κάλυψης, έτσι ώστε ακόμη και ένας απλός άνθρωπος να μπορεί να κατανοήσει τις πληροφορίες.

Οι Έξι Βασικές Μορφές Ασφάλισης Ιδιοκτητών Κατοικίας

1. Κάλυψη της κατοικίας σας: Αυτή η κάλυψη σας προστατεύει από ζημιές στις πραγματικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σας. Εάν υπάρξει καλυπτόμενη απώλεια – η οποία προκλήθηκε ως αποτέλεσμα γεγονότων όπως πυρκαγιά, καταιγίδες, κλοπές ή/και βανδαλισμοί – θα αποζημιωθείτε μέχρι τα όρια για εργασίες επισκευής ή ανοικοδόμησης. Για να αξιολογήσετε τις ανάγκες κάλυψης σχετικά με αυτό, εσείς και ο ασφαλιστικός σας ειδικός μπορείτε να υπολογίσετε πόσο θα κοστίσει η ανακατασκευή του σπιτιού σας. Επιπλέον, εάν υπάρχει υποθήκη στο σπίτι, ο δανειστής σας θα απαιτήσει σαφή είδη κάλυψης, καθώς και καθορισμένα όρια και εκπτώσεις.

2. Οι υπόλοιπες κατασκευές σας: Οποιοδήποτε απομονωμένο γκαράζ ή κάτι παρόμοιο, όπως υπόστεγα ή φράχτες, θα προστατεύονται με αυτήν τη μορφή κάλυψης. Η κάλυψη είναι γενικά έως και το 10% του ποσού της ασφάλισης στο σπίτι σας, αλλά μπορείτε να ζητήσετε ευρύτερη κάλυψη εάν πιστεύετε ότι τη χρειάζεστε.

3. Η προσωπική σας περιουσία: Αυτή η πτυχή της ασφάλισης σας προστατεύει από ζημιές ή απώλειες σε σχέση με τα προσωπικά σας πράγματα. Αυτό περιλαμβάνει έπιπλα, αθλητικά είδη, συστήματα υπολογιστών, συσκευές κουζίνας και ούτω καθεξής. Μια τυπική πολιτική θα καλύπτει την πραγματική αξία σε μετρητά, αλλά αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την κάλυψη κόστους αντικατάστασης, μπορείτε να την επιλέξετε. Και οι δύο αυτές μορφές κάλυψης υπόκεινται στα όρια και τις εκπτώσεις που ορίζονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

4. Κάλυψη απώλειας χρήσης: Σε περίπτωση που το σπίτι σας έχει υποστεί τόση ζημιά από καλυμμένο κίνδυνο που δεν μπορείτε να ζήσετε σε αυτό ενώ βρίσκεται υπό επισκευή ή ανακατασκευή, αυτή η μορφή κάλυψης πληρώνει για τα προσωρινά έξοδα διαβίωσής σας.

5. Προσωπική ευθύνη: Αυτή η κάλυψη θα σας προστατεύσει από μήνυση εάν εσείς ή άλλα μέλη του νοικοκυριού προκαλέσετε τραυματισμό σε άλλο άτομο ή ζημιά σε περιουσία άλλου.

6. Ιατρικές πληρωμές: Αυτός ο τύπος κάλυψης θα καλύψει τα ιατρικά έξοδα όσων τραυματίζονται στις εγκαταστάσεις σας.

Σχολιάστε