Επεξήγηση της ασφάλισης υγείας για κατοικίδια

Η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων είναι απλή, προσιτή λύση για όσους ιδιοκτήτες αγαπούν τα κατοικίδιά τους, αλλά ανησυχούν για την οικονομική δυσπραγία της υψηλής ποιότητας φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Φέρνει ψυχική ηρεμία, προστατεύοντας εσάς και το αγαπημένο σας κατοικίδιο από το αναπόφευκτο και το απροσδόκητο. Είναι ακόμα σχετικά νέο και πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν γνωρίζουν ακόμη τις επιλογές τους. Ακολουθώντας τα στοιχεία ενός τυπικού συμβολαίου ασφάλισης υγείας κατοικίδιων ζώων, θα ξέρετε τι να αναζητήσετε όταν επιλέγετε το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίδιων ζώων για εσάς.

Το κύριο στοιχείο και ο νούμερο ένα λόγος για τους οποίους οι άνθρωποι ασφαλίζουν τα κατοικίδιά τους, είναι η κάλυψη των αμοιβών κτηνιάτρων. Η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών κατοικίδιων ζώων θα αναφέρει τις αμοιβές κτηνιάτρων ως ποσό ανά περιστατικό, ασθένεια ή κατάσταση. Η λίστα αμοιβών κτηνιάτρων θα είναι μία για τρεις τύπους.

Τύπος 1: Όριο χρόνου και χρέωσης

Αυτός ο τύπος κάλυψης έχει ένα χρονικό όριο εντός του οποίου μπορεί να διεκδικηθεί η προϋπόθεση (συνήθως 12 μήνες) και ένα μέγιστο ποσό πληρωμής ανά όρο. Μόλις συμπληρωθεί το χρονικό όριο ή το ποσό σε δολάρια, η προϋπόθεση δεν καλύπτεται πλέον. Αυτό αναφέρεται συνήθως ως “πολιτική 12 μηνών”.

Τύπος 2: Όριο χρέωσης αλλά χωρίς χρονικό όριο

Αυτός ο τύπος κάλυψης έχει ένα μέγιστο όριο στο ποσό που καταβάλλεται ανά όρο, αλλά όχι χρονικό όριο. Επομένως, μπορείτε να διεκδικήσετε αυτήν την προϋπόθεση για όσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσετε στο όριο των συνθηκών.

Τύπος 3: Όριο χρέωσης ανά έτος

Αυτός ο τύπος κάλυψης έχει ένα μέγιστο όριο στο ποσό που καταβάλλεται ανά όρο ανά έτος. Το ποσό επαναφέρεται κάθε χρόνο όταν ανανεώνεται το συμβόλαιο. Αυτό αναφέρεται συνήθως ως “πολιτική κάλυψης για τη ζωή”.

ΕΝΑ ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων η πολιτική μπορεί να καλύπτει (μερικές φορές ως επιλογή):

 • Θεραπεία του κατοικίδιου ζώου σας για ασθένεια, ατυχήματα ή ασθένεια
 • Πληρωμή για τυχαίο θάνατο
 • Πληρωμή για θάνατο από ασθένεια
 • Διαφήμιση και επιβράβευση εάν χαθεί ή κλαπεί το κατοικίδιο σας
 • Κάλυψη ευθύνης έναντι τρίτων (συνήθως μόνο για σκύλους)
 • Κόστος επιβίβασης κατοικίδιων εάν βρίσκεστε στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα
 • Κάλυψη ακύρωσης διακοπών εάν το κατοικίδιο σας χαθεί, τραυματιστεί ή αρρωστήσει ενώ λείπετε
 • Εξώφυλλο ταξιδιού για κατοικίδια
 • Εναλλακτικές Θεραπείες
 • Βασική φροντίδα ρουτίνας
 • Οδοντιατρικός
 • Τηλεφωνικές Γραμμές Βοήθειας

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας για κατοικίδια δεν θα διαφέρει μόνο στο επίπεδο της προσφερόμενης κάλυψης, αλλά διαφορετικές εταιρείες έχουν τις δικές τους προσθήκες, προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Πρέπει να εξετάσει κανείς προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός συγκεκριμένου προϊόντος που προσφέρει και να το συγκρίνει με άλλα προϊόντα ασφάλισης υγείας για κατοικίδια πριν αποφασίσει.

Είναι σημαντικό όταν επιλέγετε ασφάλιση υγείας για κατοικίδια να επιλέγετε ένα συμβόλαιο που ταιριάζει με την επιθυμητή κάλυψη με τον προϋπολογισμό σας. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο κάλυψης, τόσο πιο ακριβό θα γίνει το συμβόλαιο. Η ράτσα του κατοικίδιου ζώου σας, η ηλικία του και η τοποθεσία σας θα επηρεάσουν το κόστος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας του κατοικίδιου ζώου σας. Γενικά, η ασφάλιση για γάτες είναι φθηνότερη από τους σκύλους. Τα συμβόλαια συνάπτονται και διαπραγματεύονται σε ετήσια βάση ως εφάπαξ ετήσια χρέωση ή κατανέμονται σε δώδεκα μήνες.

Όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίδιων ζώων θα περιλαμβάνουν επιπλέον. Υπέρβαση είναι ένα ποσό που πληρώνετε πριν αρχίσει να πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία. Το πλεόνασμα χρησιμοποιείται για να κρατήσει χαμηλό το κόστος της πολιτικής και να σταματήσει τους ανθρώπους να κάνουν μικρές αξιώσεις που απαιτούν χρόνο και χρήμα για την επεξεργασία. Οι εταιρείες θα χρεώνουν ένα πλεόνασμα ανά αξίωση είτε ως σταθερό ποσό είτε ως ποσοστό. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε υψηλότερο πλεόνασμα για να μειώσετε το κόστος της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων.

Αν και η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων μπορεί να φαίνεται ακριβή αρχικά, εξετάστε το κόστος της κτηνιατρικής θεραπείας εάν το κατοικίδιο σας έχει ένα σοβαρό ατύχημα ή ασθένεια. Εάν είστε ο τύπος ιδιοκτήτη που θεωρεί το κατοικίδιό του απαραίτητο μέρος της οικογένειας, η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων έχει οικονομική λογική.

Σχολιάστε