Προσωπικότητα του Ασφαλιστικού Πράκτορα
Κάντε συνομιλίες με υποψήφιους πράκτορες. Εξηγήστε την κατάστασή σας και ζητήστε μια προσφορά. Το να ρωτάς απλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους. Αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς να πάρετε μια αίσθηση για το πώς λειτουργούν και εάν αισθάνεστε άνετα μαζί τους.
Υπάρχουν 2 τύποι ασφαλιστικών πρακτόρων:
Α. Ανεξάρτητοι Πράκτορες – Πρόκειται για άτομα που κατέχουν μια μικρή επιχείρηση που αντιπροσωπεύει ή θυγατρική μιας σειράς ασφαλιστικών εταιρειών.
Β. Πράκτορες Άμεσων Ασφαλίσεων – Μια εταιρεία άμεσης ασφάλισης πραγματοποιεί πωλήσεις απευθείας σε εσάς χωρίς αντιπρόσωπο, συνήθως διαδικτυακά.
Η καλύτερη επιλογή:
Πηγαίνετε με τον Ανεξάρτητο Πράκτορα αφού έχουν την ευκαιρία να σας προσφέρουν την καλύτερη τιμή αντιστοίχισης και κάλυψη για τις ανάγκες σας. Έχουν όλα τα δεδομένα που μπορούν να συγκρίνουν μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών. Πωλούν μια ποικιλία ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως ασφάλιση περιουσίας, ζωής, ατυχημάτων, υγείας, αναπηρίας και μακροχρόνιας περίθαλψης. Είναι το one-stop-shop σας για τις ασφαλιστικές ανάγκες.
2. Διαπιστευτήρια
Ένας ενημερωμένος ασφαλιστικός πράκτορας μπορεί να δώσει συμβουλές όταν αποφασίζει ποια κάλυψη και όρια χρειάζεται ένας πελάτης για να προστατεύσει την οικογένεια και τις επενδύσεις του. Ένας ασφαλιστικός πράκτορας που διαθέτει διαπιστευτήρια διαθέτει βεβαίωση προσόντων, εξουσίας ή ικανότητας και εγγυημένο επαγγελματία στον τομέα του ασφαλιστικού κλάδου.
Ωραίο να έχουμε:
-
CFP – Πιστοποιημένος Financial Planner.
-
CLU – Chartered Life Underwriter
-
CPCU – Chartered Property & Casualty Underwriter
-
ChFC – Chartered Financial Consultant
-
PFS – Personal Financial Specialist
-
CIC – Πιστοποιημένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος
-
ARM – Συνεργάτης στη Διαχείριση Κινδύνων
Αδειοδότηση
Πριν αγοράσετε μια ασφάλεια από έναν ασφαλιστικό πράκτορα, βεβαιωθείτε ότι ο πράκτορας έχει άδεια για την πώληση ασφάλισης. Είναι σαν ένας ασθενής να συμβουλεύεται έναν γιατρό και ο γιατρός πρέπει να πάρει άδεια πριν μπορέσει να δώσει συνταγές. Κάθε πολιτεία απαιτεί από τους ασφαλιστικούς πράκτορες να διαθέτουν άδεια για την πώληση συμβολαίων. Ορισμένες πολιτείες απαιτούν ξεχωριστές άδειες για την πώληση ασφάλισης περιουσίας και ατυχημάτων έναντι ασφάλισης ζωής και υγείας.
3. Επιστροφές τροφοδοσίας πελατών
Ενώ ελέγχετε εάν ο πράκτορας έχει άδεια, ελέγξτε επίσης εάν έχουν υποβληθεί καταγγελίες εναντίον του. Για την εταιρεία, μπορείτε να ελέγξετε το CIS του NAIC ή να καλέσετε το κρατικό ασφαλιστικό τμήμα σας. Το ασφαλιστικό τμήμα μπορεί επίσης να σας ενημερώσει εάν έχουν υποβληθεί παράπονα εναντίον του πράκτορα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Better Business Bureau για να δείτε εάν κάποιοι καταναλωτές έχουν υποβάλει παράπονα – ή φιλοφρονήσεις – σχετικά με τους αντιπροσώπους που εξετάζετε.
4. Κάντε ερωτήσεις
Είναι εντάξει να κάνετε ερωτήσεις όταν ψάχνετε για πράκτορα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να κάνετε ερωτήσεις όταν αποφασίζετε με ποιον θέλετε να συνεργαστείτε. Μερικές καλές ερωτήσεις είναι:
-
Ποιοι είναι οι τομείς εξειδίκευσής σας;
-
Ποια είναι η εμβέλειά σας; Είσαι ντόπιος; Σε όλη την επικράτεια; Σε όλη την επικράτεια?
-
Ποια είναι η εμπειρία σας στον κλάδο μου; Πόσα χρόνια γράφετε αυτό το είδος ασφάλισης;
-
Έχετε αναφορές πελατών;
-
Πόσο καιρό έχετε στην επιχείρηση;
-
Πόσες εταιρείες εκπροσωπείτε; Ποια από όλα?
Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν ασφαλιστικό πράκτορα. Λάβετε υπόψη τα πιο σημαντικά πράγματα όταν εμπιστεύεστε κάποιον για να σας παρέχει την καλύτερη κάλυψη για τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Έχετε πάντα την επιλογή να αλλάξετε πράκτορα, αλλά είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μια έρευνα εκ των προτέρων για να βρείτε τον εξαιρετικό ασφαλιστικό συνεργάτη.