Επιλογές ασφάλισης ιδιοκτητών σπιτιού – Τι είναι η ζημιά ιδιοκτησίας καλού γείτονα;

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος επιλογής κάλυψης που συχνά περιλαμβάνεται σε ένα τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτητών σπιτιού που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Ονομάζεται κάλυψη ζημιών ιδιοκτησίας καλού γείτονα. Για τους ανθρώπους που το έχουν, και πολλοί το έχουν, θα σας παρέχει τρομερή προστασία για ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι των γειτόνων σας για τις οποίες θα θεωρούσατε υπεύθυνοι.

Πώς λειτουργεί; Απλός. Παρέχεται κάλυψη για ζημιές που προκλήθηκαν σε γειτονικό σπίτι όταν κόβετε ένα δέντρο και το βάζετε να σπάσει στον φράκτη τους. Εναλλακτικά, παρέχεται κάλυψη εάν τα παιδιά σας παίζουν μπάλα στην μπροστινή αυλή και μια μπάλα περνάει από το παράθυρο του γείτονα. Παραδόξως, παρέχεται κάλυψη ακόμη και αν ο γείτονάς σας μπορεί να αποδείξει ότι τα παιδιά σας προκάλεσαν ζημιά στο σπίτι τους σκόπιμα.

Οι ζημιές που προκαλούνται στο σπίτι του γείτονά σας από κατοικίδια καλύπτονται επίσης με αυτήν την κάλυψη ιδιοκτησίας καλού γείτονα. Εάν ο σκύλος σας μασήσει μια τρύπα στον φράχτη του ή μπει στο σπίτι του γείτονά σας και καταστρέψει το χαλί ή τα έπιπλα του, είστε καλυμμένοι.

Το ποσό της παρεχόμενης κάλυψης ποικίλλει από ασφαλιστική εταιρεία σε ασφαλιστική εταιρεία, αλλά τα περισσότερα όρια κάλυψης είναι μεταξύ χιλίων και δύο χιλιάδων δολαρίων. Το καλύτερο είναι ότι δεν υπάρχει έκπτωση που πρέπει να πληρωθεί κατά την υποβολή αξίωσης. Απλώς επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και εξηγήστε τι συνέβη. Μερικές φορές θα πρέπει να βγείτε από την τσέπη σας για να επιδιορθώσετε τη ζημιά και μετά να περιμένετε την αποζημίωση. Άλλες φορές, η επιταγή θα σταλεί αμέσως μόλις εκτιμηθεί η ζημιά στο σπίτι του γείτονά σας.

Σχολιάστε