Ζητήματα χρέωσης υγειονομικής περίθαλψης: Ξαφνικά και ακριβά

Η ασφάλιση έχει σχεδιαστεί για ξαφνική δαπανηρή έκθεση που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Αν ξαναδείτε αυτές τις λέξεις: ξαφνικό και ακριβό. Δεν διευκρινίζει το προβλέψιμο και το προσιτό. Για χρόνια όμως, είχαμε κάποιον με το μεγαλύτερο πορτοφόλι να πλήρωνε τους λογαριασμούς. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε πολύ λίγα να πληρώσουμε από την τσέπη μας για οποιαδήποτε από τα δικά μας ιατρικά έξοδα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Είναι γνωστό ότι όσοι έχουν περισσότερα χρήματα τείνουν να έχουν περισσότερα να ξοδέψουν χωρίς αμφιβολία. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν διαφέρουν. είναι αυτοί με το μεγαλύτερο πορτοφόλι. Οι πάροχοι γιατρών το γνωρίζουν επίσης. Τα τελευταία 50-60 χρόνια, οι πάροχοι αύξησαν τις τιμές τους για να δουν τι μπορούν να ξεφύγουν, την ίδια στιγμή οι ασφαλιστικές εταιρείες διαπραγματεύονταν για μεγαλύτερες εκπτώσεις. Έτσι η υγειονομική περίθαλψη έγινε μεγάλη επιχείρηση. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετώπισαν αυτό το κόστος και τώρα πρέπει να καλύψουμε το κόστος των υψηλότερων ασφαλίστρων σήμερα.

Η διαφάνεια των τιμών είναι μηδενική στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Εν μέρει επειδή δεν χρειάστηκε ποτέ να μάθουμε επειδή κάποιος άλλος πλήρωνε το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού. Ο άλλος λόγος είναι ότι κανείς δεν αγόρασε τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης όπως κάνουν άλλα αναλώσιμα είδη. Οι γιατροί το γνωρίζουν αυτό και το εκμεταλλεύτηκαν. Η τιμή για κάτι που χρεώνεται στην ασφαλιστική εταιρεία και ποια είναι η «τιμή μετρητών» μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική. Ποιο θα πληρώσετε;

Είναι ληστεία σε αυτοκινητόδρομο αν με ρωτάτε. Πάρτε ένα τυπικό γενόσημο φάρμακο στο τοπικό φαρμακείο. Κάποιος θα μπορούσε να κοστίσει περίπου είκοσι δολάρια στην ασφαλιστική εταιρεία, αλλά η τιμή σας εάν πληρώσετε την τιμή σε μετρητά μπορεί να είναι δέκα δολάρια. Γιατί; Είναι επειδή μπορούν.

Το αντίθετο ισχύει επίσης. Εάν ζητήσετε την τιμή σε μετρητά, θα μπορούσε να είναι διπλάσια από αυτή που διαπραγματεύτηκαν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Πολλοί πάροχοι θα χρεώσουν στον ασθενή το τιμολογημένο ποσό έναντι του μειωμένου ποσού. Είναι σαν από τότε που ζήτησες να σου χρεώσω περισσότερα.

Προσωπική μελέτη περίπτωσης: Το παιδί μου τραυμάτισε το χέρι του. Ο ειδικός δεν μπορούσε να πει ότι ήταν κάταγμα ή όχι. Ήθελαν να ακουμπήσουν στο πλάι με προσοχή, αλλά ήθελα να μάθω αν ήταν απλώς ένας βαθύς μώλωπας ή ένα κάταγμα. Ο γιατρός πρότεινε να του κάνουμε μαγνητική τομογραφία στο χέρι για να είμαστε σίγουροι. Όπως θα έκανε κάθε φροντισμένος πατέρας, ρώτησα πόσο θα μου κόστιζε αυτό αν πλήρωνα μετρητά, έχω ένα πρόγραμμα υγείας με υψηλή έκπτωση. Είπε ότι το εγκεκριμένο ποσό της ασφαλιστικής εταιρείας είναι 350 $ (αυτό ήταν ένα μικρό μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας). Συνέχισε και είπε δεν βγάζω τίποτα από αυτούς. Επομένως, εάν πληρώσετε μετρητά, θα σας χρεώσω 450 $.

Με πολλούς ασφαλισμένους να έχουν Προγράμματα Υψηλής Εκπτώσεως Υγείας (HDHP) ή Προγράμματα Αποταμιευτικού Λογαριασμού Υγείας (HSA), πολλοί πάροχοι συνειδητοποιούν ότι ο ασθενής είναι υπεύθυνος για τα αρχικά έξοδα. Αυτό μπορεί να είναι καλό και κακό ανάλογα με τη θέα.

Πρώτον, υπάρχει η αρνητική άποψη. Πολλοί αναμένουν την πρώτη κάλυψη σε δολάρια που θα πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία. Κάθε επίσκεψη σε γιατρό, εργαστηριακή εξέταση ή συνταγογραφούμενο φάρμακο βγαίνει πρώτα από την τσέπη σας και εφαρμόζεται στο έκπτωση. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει αυτή η ιδέα.

Η άλλη πλευρά σε αυτό είναι ότι έχετε περισσότερο έλεγχο των εξόδων σας, ενώ εξοικονομείτε επιπλέον κόστος. Το καθαρό κέρδος αξίζει τον κόπο για πολλούς. Μπορούν να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την υγειονομική τους περίθαλψη. Γιατί; Είναι επειδή είναι τα λεφτά τους. Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την υγειονομική σας περίθαλψη.

Στο τέλος της ημέρας, είναι η υγειονομική περίθαλψη και τα χρήματά σας. Η εύρεση αυτής της ευτυχούς μέσης λύσης μεταξύ του κόστους της κάλυψης και αυτού που λαμβάνετε για αυτήν μπορεί να είναι συντριπτική και δαπανηρή. Το να καταλάβετε τι είναι σημαντικό για εσάς και να κάνετε αρκετές ερωτήσεις, ώστε να μπορείτε να πάρετε αποφάσεις με καλύτερη εκπαίδευση, θα εξοικονομήσετε χιλιάδες δολάρια με τα χρόνια. Άλλωστε είναι τα λεφτά σου.

Σχολιάστε