Η ανάγκη για ασφάλιση πλημμύρας είναι πραγματική

Δυστυχώς για τους Καλιφορνέζους, οι πλημμύρες φέτος είναι εδώ. Όπως είχε προβλεφθεί, οι βροχές προήλθαν από τη μακροχρόνια ξηρασία μας. Μετά από τρία χρόνια, οι θεοί της βροχής απάντησαν.

Μια κοινή παρανόηση στην Καλιφόρνια είναι ότι μόνο οι άνθρωποι στη Μεσοδυτική χρειάζονται προστασία από τις πλημμύρες και αυτό είναι ένα κακό επιχείρημα. Αν και οι πλημμύρες που έχουμε στην Καλιφόρνια είναι διαφορετικές, σίγουρα δεν είναι ανύπαρκτες.

Τυχεροί για πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, η ασφάλιση πλημμύρας μπορεί να σας είναι φθηνή εάν ζείτε σε μια καλή ζώνη πλημμύρας και η κοινότητά σας συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Πλημμύρας, αλλιώς γνωστό ως NFIP. Το National Flood Ins αναλαμβάνεται ουσιαστικά από την Εθνική Κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι πελάτες που ζουν σε ζώνες Α και V, δυστυχώς θα πληρώσουν πολύ περισσότερα για το κόστος ασφάλισης πλημμύρας. Μερικές φορές πάνω από 9 ή και 10 φορές αυτό το κόστος. Υπάρχουν, φυσικά, πολλοί άλλοι παράγοντες αξιολόγησης που εμπλέκονται, όπως το ακριβές υψόμετρο του σπιτιού σας και η βάση που έχετε. Οι πελάτες που ζουν σε αυτές τις αποκαλούμενες ζώνες πλημμύρας υψηλού κινδύνου αυξάνονται και επιφορτίζονται με ένα ηρακλή έργο να πληρώνουν τιμές πλημμύρας που θα έκαναν τα μάτια του μέσου καταναλωτή να βουρκώνουν. Πιστέψτε με, είναι μεγάλος αριθμός

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στο CNBC, με τίτλο τώρα Καλιφόρνια Πλημμύρες Ελ Νίνιο κρατήστε απασχολημένους τους κατασκευαστές στέγης, τους ασφαλιστές. Το άρθρο δίνει την εντύπωση ότι η Ασφάλιση μπορεί να γίνει μόνο με 400 ή 500 δολάρια. Και ενώ αυτό μπορεί να ισχύει για κάποιους, δεν ισχύει για όσους ζουν σε ασφάλιση πλημμύρας υψηλότερου κινδύνου. Η τιμολόγηση των 400 $ συνήθως σχετίζεται περισσότερο με αυτό που είναι γνωστό ως Προτιμώμενη τιμολόγηση, για το οποίο πολλοί πελάτες μπορούν και θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Τι πρέπει να κάνει ένας πελάτης που ζει σε ζώνη υψηλού κινδύνου πλημμύρας στην Καλιφόρνια; Οι αγορές με ασφάλιση πλημμύρας δεν είναι πιθανό να τους βοηθήσουν τόσο πολύ όσο με την κανονική ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού (ασφάλιση σπιτιού). Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες φορές που ένας ιδιωτικός πάροχος πλημμυρών μπορεί να έχει νόημα. Πολλοί πράκτορες δεν γνωρίζουν αυτές τις επιλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλημμύρες σχεδόν ΠΟΤΕ δεν καλύπτονται από την κανονική ασφάλιση του σπιτιού σας. Μια άλλη ειδική σημείωση είναι ότι ένα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο πλημμύρας απαιτεί συνήθως περίοδο αναμονής τριάντα ημερών πριν τεθεί σε ισχύ.

Λοιπόν, είναι πολύ αργά για να αγοράσετε ασφάλιση πλημμύρας, Καλιφοριανοί; Προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά πλησιάζει. Ο χρόνος τελειώνει.

Σχολιάστε