Η ασφάλιση του σκάφους σας – Βασικά ζητήματα

Πλέοντας στο μακρινό γαλάζιο, έχει το ευνοϊκό αποτέλεσμα να απομακρύνει τις καταπονήσεις και τις φροντίδες της ζωής σας με τον άνεμο που φυσάει. Ωστόσο, πριν ταξιδέψετε με το ελκυστικό σας σκάφος, πάρτε πέντε και σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα αυτών των ερωτήσεων. Διαθέτετε ασφάλιση θαλάσσης ή σκαφών; Ακόμη και όταν η απάντηση ότι αυτό είναι «Ναι» σε εκείνο το σημείο, είστε βέβαιοι ότι πληρούνται τα βασικά ασφαλιστικά σας στοιχεία;

Ναυτιλιακές ασφαλιστικές ομάδες βιοτεχνιών σύμφωνα με ένα είδος διαστάσεων. "Βάρκες" περιγράφονται ότι έχουν μήκος μεταξύ 16 πόδια και 25 πόδια 11 ίντσες. Κάτω από αυτό το μέγεθος τότε καταλογίζεστε ως μικρό σκάφος, δηλαδή λέμβοι, προσωπικά σκάφη και ούτω καθεξής. Εάν το σκάφος σας έχει μέγεθος 26 πόδια και πάνω, τότε πιθανότατα χρειάζεστε ασφάλεια ειδικού. Αυτήν τη στιγμή, ας δούμε μερικά από τα στοιχεία που ισχύουν για τα τακτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια σκαφών.

Ασφαλιστική κάλυψη για σωματικές βλάβες

Η ασφαλιστική εταιρεία σας αποζημιώνει για την αντικατάσταση ή την επισκευή του σκάφους σας, ως αποτέλεσμα των ακόλουθων συνθηκών: ατυχία στη βαρκάδα, βανδαλισμός, πυρκαγιά, διάρρηξη, κεραυνός, τυφώνες ή ανεμοστρόβιλοι. Σε αυτήν την πολιτική ενσωματώνονται το ίδιο το σκάφος, το ηλεκτρικό τρένο ή ο εξωλέμβιός του κινητήρας και το ρυμουλκούμενο σας. Συνήθως τα ακόλουθα στοιχεία παραλείπονται από την ασφαλιστική κάλυψη της λέμβου, καθώς δεν θεωρείται ότι αποτελούν μέρος των λειτουργιών του σκάφους σας: ρούχα, εξοπλισμός βίντεο ή κάμερας, πολύτιμα κοσμήματα ή στολίδια μόδας, κινητά τηλέφωνα, ποτά και είδη διατροφής, καταδυτικός εξοπλισμός και φορητά ηλεκτρονικά, όπως τηλεόραση, εξοπλισμός hi-fi ή φορητούς υπολογιστές. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι περιλαμβάνονται στην κανονική ασφαλιστική κάλυψη του σπιτιού σας ή μπορεί να ζητήσετε ξεχωριστή ασφαλιστική κάλυψη για ορισμένες από αυτές.

Συμβουλή: Ξέρω ότι είναι πόνος, αλλά – πάντα να μελετάτε τα ψιλά γράμματα στο κάτω μέρος. Τότε θα συνειδητοποιήσετε ποιοι περιορισμοί έχουν τεθεί στην προστασία σας. Μπορείτε να κρατήσετε σκάφος στο σπίτι σας; Διαφορετικά, το σκάφος πρέπει να είναι στο μέρος των διακοπών σας; Πού ξεκινά και πού τελειώνει η προστασία στα νερά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε; Μερικές πολιτικές απαριθμούν συγκεκριμένα τις υποθέσεις και περιορίζουν τη χρήση του σκάφους σας.

Κάλυψη Ατομικής Ευθύνης

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να μάθετε πόσο σημαντική είναι αυτή η κάλυψη. Η τυπική ασφαλιστική κάλυψη θαλάσσιου σκάφους εδώ κυμαίνεται από 3 εκατομμύρια $ και μπορεί να σας αποζημιώσει όταν υπάρχει σύγκρουση και το σκάφος σας θεωρείται υπεύθυνο για βλάβη σε άλλη ιδιοκτησία, σκάφος ή τραυματισμό.

Προστασία ανασφάλιστων σκαφών

Αυτό είναι γνωστό ως η ναυτική ασφάλιση που ισοδυναμεί με την ασφαλιστική κάλυψη ανασφάλιστου αυτοκινητιστή του οδικού οχήματος. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ενός σκάφους που βλάπτει το δικό σας έχει εξαντλήσει την ασφαλιστική κάλυψη ή ακόμη χειρότερα, δεν έχει τα χρήματα, οι επισκευές του σκάφους σας σίγουρα θα πληρωθούν.

Ασφαλιστική κάλυψη υγείας επιβατών

Αυτή η ασφαλιστική κάλυψη θα πληρώσει για τα ιατρικά έξοδα που βαρύνουν τα άτομα που μεταφέρονται στο σκάφος σας. Σίγουρα θα ανακαλύψετε ότι γενικά υπάρχει μια ακόμη διάταξη στο συμβόλαιό σας που ρυθμίζει την ποσότητα των ατόμων που μπορούν να επιβιβαστούν ανά πάσα στιγμή – βεβαιωθείτε ότι δεν φέρετε περισσότερα καθώς η ασφάλιση θα είναι άκυρη σε εκείνο το σημείο.

Βοήθεια & Προστασία ρυμούλκησης

Αυτό το στοιχείο της ασφαλιστικής σας κάλυψης θα σας αποζημιώσει για το κόστος που επιβαρύνεστε εάν χρειαστεί να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να έχετε βλάβη του κινητήρα ή πρόσθετη μηχανική βλάβη ή ζημιά στο σκάφος σας σε πέτρες που απαιτούν ρυμούλκηση πίσω στην αποβάθρα.

Ποια είναι η βασική γραμμή για όλα αυτά; Να είστε ενήμεροι για την ασφάλιση πριν ξεκινήσετε την περίοδο της βαρκάδας σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με την κατανόηση, ώστε να μπορείτε εύκολα να αποφασίσετε για τη σωστή επιλογή ασφάλισης, τους όρους και την κάλυψη που πρέπει να περιλαμβάνει η ασφάλεια του σκάφους σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε στο μπλε γνωρίζοντας ότι είστε αποτελεσματικά προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο.

Για την απόλαυσή σας για βαρκάδα!

Σχολιάστε