Η Βραζιλία κατατάσσεται σχεδόν στο χαμηλότερο κόστος ζωής στον κόσμο

Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη χώρα στη Νότια Αμερική και προσφέρει ευρείες ευκαιρίες για ταξίδια και μια σειρά ευκαιριών διαβίωσης που θα περιμένατε από μια τόσο μεγάλη και ποικιλόμορφη χώρα. Υπάρχουν οι ζούγκλες των τροπικών δασών του Αμαζονίου, οι ψηλές πεδιάδες των Πάμπας γύρω από τη Βραζιλία και φυσικά οι παγκοσμίου φήμης παραλίες, καθώς και πολλά άλλα. Η γκάμα των τοπίων είναι τεράστια. Οι Βραζιλιάνοι είναι παγκοσμίως διάσημοι για τη φιλοξενία και τη φιλικότητα τους και υποδέχονται τους ξένους χωρίς δισταγμό. Το Ρίο ντε Τζανέρο είναι γνωστό για τις παραλίες του, τα πάρτι, τη νυχτερινή ζωή και το μεγαλύτερο πάρτι στον κόσμο, το Καρναβάλι.

Η Βραζιλία είναι διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα και καλωσορίζει θερμά όλους. Έτσι, ίσως να περιμένετε ότι θα είναι ένα ακριβό μέρος για να ζήσετε. Δεν είναι. Το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία είναι από τις φθηνότερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς, σύμφωνα με μελέτη της βρετανικής εταιρείας συμβούλων Economist Intelligence Unit (EIU).

Λέγεται συχνά στη Βραζιλία: «Ή έχεις οικονόμο ή είσαι οικονόμος». Ακόμη και εργατικές οικογένειες της μεσαίας τάξης έχουν συνήθως υπηρέτρια ή οικονόμο στη Βραζιλία.

Μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε στη Βραζιλία. Υπάρχει διαθέσιμη βίζα συνταξιοδότησης, αλλά για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτήν πρέπει να έχετε απόδειξη εισοδήματος τουλάχιστον 2000 $ το μήνα (συν ένα επιπλέον ποσό για εξαρτώμενα άτομα). Υπάρχει επίσης μια κατηγορία επενδύσεων, καθώς και άλλοι τρόποι για να γίνεις μόνιμος κάτοικος Βραζιλίας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Βραζιλίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βραζιλιάνικα διαβατήρια και μπορούν επίσης να διατηρήσουν την τρέχουσα υπηκοότητα και τα διαβατήριά τους. Είναι απολύτως νόμιμο και σύνηθες να το κάνουμε. Μπορεί να υπάρχει κάποιο όφελος από την κατοχή ενός βραζιλιάνικου διαβατηρίου. Μερικές φορές οι πολίτες των ΗΠΑ γίνονται στόχος τρομοκρατών όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Οι Βραζιλιάνοι δεν στοχοποιούνται.

Η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τους συνταξιούχους. Η υγειονομική περίθαλψη στη Βραζιλία είναι πολύ καλή. Οι φτωχότεροι άνθρωποι εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας. Δεν είναι απαραίτητο να είστε πολίτης της Βραζιλίας για να χρησιμοποιήσετε το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Κάθε άτομο που βρίσκεται νόμιμα στη χώρα είναι ευπρόσδεκτο να χρησιμοποιήσει το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κάνει καλή δουλειά παρέχοντας όλες τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης χωρίς κόστος για τους ασθενείς. Οι ασθενείς της εθνικής υγειονομικής περίθαλψης δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα για τις αμοιβές των γιατρών, οι αμοιβές του εργαστηρίου, η νοσηλεία, η χειρουργική επέμβαση, ακόμη και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι δωρεάν.

Το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βραζιλίας είναι σχεδόν ίσο με το διαμέτρημα και το λειτουργικό στυλ του νοσοκομειακού συστήματος VA στις ΗΠΑ. Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτό το σύστημα. Δεν θα λάβετε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης στο εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Υπάρχει συμβιβασμός. Εάν θέλετε εντελώς δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σας, το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βραζιλίας είναι πολύ καλό. Η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη είναι ένα καλό δίχτυ ασφαλείας. Εάν θέλετε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης, τότε πρέπει να πληρώσετε. Οι πιο εύποροι Βραζιλιάνοι προτιμούν δύο διαφορετικούς παρόχους ιδιωτικών αγορών για υγειονομική περίθαλψη, όπως οι Blue Cross & Blue Shield.

Ο πρώτος ιδιωτικός πάροχος ιατρικής αγοράς είναι η UniMed, η οποία ανήκει και λειτουργεί από γιατρούς. Έχουν τα δικά τους νοσοκομεία και κλινικές σε όλη τη Βραζιλία, χρησιμοποιούν ένα σύστημα τύπου παραπομπής, ενώ έχετε έναν κύριο γιατρό και σας παραπέμπει όταν χρειάζεται σε έναν ειδικό για τυχόν ειδικές θεραπείες. Ένα πρόγραμμα για μια οικογένεια τριών ατόμων κοστίζει περίπου 600,00 R$ ανά μήνα (λιγότερο από 300 $ USD). Θα συνιστούσα το UniMed εάν ζητάτε υγειονομική περίθαλψη υψηλότερης ποιότητας. Προσωπικά, προτιμώ το εντελώς δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας, αλλά από το καθένα το δικό του.

Ο δεύτερος ιδιωτικός πάροχος ιατρικής αγοράς είναι η Banco Bradesco, η οποία είναι ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη Βραζιλία που προσφέρει ασφάλιση υγείας και απασχολεί άμεσα ένα σημαντικό και υψηλού επιπέδου ιατρικό προσωπικό. Η διαφορά με αυτό το είδος πολιτικής είναι ότι έχουν μόνο ιδιωτικές κλινικές και πρέπει να αγοράσουν την κάλυψη νοσηλείας από κάποιον όπως η UniMed. Το κόστος είναι επίσης υψηλότερο. Ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας για μια οικογένεια τριών ατόμων είναι περίπου 1.000,00 R$ (500 $ USD) ανά μήνα.

Η ουσία είναι ότι μπορείτε να πάρετε περισσότερα για τα χρήματά σας στη Βραζιλία από σχεδόν οπουδήποτε αλλού στη γη. Μπορείτε να απολαύσετε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για τα χρήματά σας.

Σχολιάστε