Η ζωτικότητα μετράει περισσότερο από την άσκηση

Μια μεγάλη εταιρεία ασφάλισης υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή ανατροπή σε ένα από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας της. Τα άτομα, στα οποία προηγουμένως είχε προσφερθεί δωρεάν συνδρομή στο γυμναστήριο, μπορεί τώρα να πρέπει να βρουν 600 £ ετησίως, λόγω αλλαγής των όρων και των προϋποθέσεων του συμβολαίου τους.

Μπορεί να έχετε δει μια διαφημιστική καμπάνια που διευθύνει η PruHealth, μια εταιρεία του Prudential Group, με το σλόγκαν Why Pay For The Gym; Τα άτομα που παρακολουθούσαν τακτικά ένα γυμναστήριο έλαβαν εκπτώσεις ως μέλη, οι οποίες τους επέτρεψαν να αποκτήσουν δωρεάν συνδρομή εάν πραγματοποιούνταν επαρκείς επισκέψεις.

Ωστόσο, σε επιστολή της προς 175.000 ασφαλισμένους, η PruHealth τους ενημέρωσε ότι θα υπάρξει αύξηση της συνδρομής τους στο γυμναστήριο. Το Vitality Status ενός αντισυμβαλλομένου θα χρησιμοποιείται πλέον για τον υπολογισμό της αμοιβής του.

Υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα που κατατάσσει κάθε μέλος της PruHealth σύμφωνα με τον αριθμό των πόντων Vitality που έχει κερδίσει……Πλατινένιο από Χρυσό έως Ασήμι και Χάλκινο. Δραστηριότητες που σχετίζονται με την υγεία, όπως η επίσκεψη στον ιστότοπο PruHealth για να διαβάσετε ένα άρθρο αυτοβοήθειας, η επίσκεψη στο Sainsburys για να αγοράσετε υγιεινά τρόφιμα ή να κάνετε έναν έλεγχο, επιτρέπουν στα μέλη να συγκεντρώσουν πόντους Vitality.

Κατά την ανανέωση, ο αριθμός των πόντων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ακυρώνεται και ο κάτοχος της ασφάλισης ξεκινά από την αρχή. Ωστόσο, εάν έχετε μείνει με το PruHealth κάποια στιγμή, έως και 10 – 25% των πόντων από το προηγούμενο έτος μεταφέρονται στο τρέχον έτος. Ένα μέλος μπορεί να κερδίσει 400 πόντους για έναν πλήρη έλεγχο υγείας που κοστίζει 375 £, ενώ θα λάβετε μόλις 10 πόντους για μια επίσκεψη στο γυμναστήριο. Ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορείτε να συγκεντρώσετε από τις επισκέψεις στο γυμναστήριο είναι 150 το μήνα.

Μόνο τα μέλη της Platinum, που θα έχουν συγκεντρώσει πάνω από 2.000 πόντους μέχρι τον Νοέμβριο, θα δουν τη συμμετοχή τους στο γυμναστήριο να παραμένει ίδια ή να μειώνεται. Το υπόλοιπο θα έχει αύξηση.

Επιπλέον, οι άνθρωποι που ζουν εντός του M25 δεν θα είναι επιλέξιμοι για δωρεάν συμμετοχή στο γυμναστήριο, ανεξάρτητα από το καθεστώς μέλους τους. 8 £ το μήνα θα είναι πλέον η φθηνότερη χρέωση γυμναστηρίου. Η PruHealth κατευθύνει τα μέλη της στο stepuptovitality.com και όχι στον προηγούμενο ιστότοπο Whypayforthegym.co.uk.

Πολλοί ασφαλισμένοι έχουν εξοργιστεί από τις αλλαγές. Ένα μέλος μας είπε ότι ακόμα κι αν συνέχιζαν να παρακολουθούν το γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα, η μηνιαία συνδρομή τους θα εκτινασσόταν από το μηδέν στις £50 το μήνα. Η PruHealth επιτρέπει στα μέλη να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα, αλλά εκείνα τα μέλη που εντάχθηκαν κυρίως λόγω της προσφοράς στο γυμναστήριο, τώρα διαπιστώνουν ότι έχουν πληρώσει ασφάλιστρα για αρκετούς μήνες και δεν έχουν λάβει δωρεάν συνδρομή. Ο λόγος είναι ότι μόλις είχαν συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς για να τους απονεμηθούν δωρεάν επισκέψεις, όταν τέθηκε σε ισχύ το νέο σχήμα.

Οι πελάτες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνουν για προϊόντα, όπως ο έλεγχος υγείας, που προωθούνται από το τηλεφωνικό κέντρο PruHealth, προκειμένου να επιτύχουν μειωμένη συνδρομή στο γυμναστήριο, αλλά θα έχασαν εάν η PruHealth άλλαζε ξανά τους κανόνες.

Σε ανακοίνωσή της η PruHealth υποστήριξε ότι οι αλλαγές εισήχθησαν λόγω της νέας συμμαχίας τους με τρεις μεγάλους εταίρους, τους Mark Warner, Eurostar και Cineworld, οι οποίοι χρησιμοποιούν όλοι ένα πρόγραμμα επιβράβευσης πόντων Vitality. Προφανώς, μόνο οι συνεργάτες που βασίζονταν στο γυμναστήριο χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα ανταμοιβής βάσει συχνότητας. Ως εκ τούτου, ήταν λογικό να έχουν όλοι οι εταίροι τους σε ένα σύστημα που βασίζεται σε σημεία.

Πρόσθεσαν ότι οι αλλαγές σχεδιάστηκαν για να ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συμμετέχουν σε άλλους τομείς δραστηριότητας που είναι ωφέλιμοι για την υγεία τους, και όχι μόνο στο γυμναστήριο. Προφανώς δεν θα υπάρξει οικονομική κύρωση για ακύρωση μέλους.

Σχολιάστε