Η ηλεκτρονική υπηρεσία εργαστηρίου – Πώς λειτουργεί και γιατί λειτουργεί

Μια διαδικτυακή υπηρεσία ιατρικού εργαστηρίου είναι ένας διαμεσολαβητής που βασίζεται στο Διαδίκτυο και επιτρέπει σε άτομα να παραγγέλνουν και να λαμβάνουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων στο διαδίκτυο. Η ιδέα είναι μία από τις πολλές πρόσφατες εξελίξεις στο μεταβαλλόμενο παράδειγμα υγειονομικής περίθαλψης που προωθεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ασθενών στην υγειονομική τους περίθαλψη. Λόγω της χρηστικότητας και της εξοικονόμησης κόστους, οι διαδικτυακές υπηρεσίες εργαστηρίου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Η ηλεκτρονική εργαστηριακή υπηρεσία που αναφέρεται επίσης ως ηλεκτρονική υπηρεσία εργαστηρίου, διαδικτυακή υπηρεσία εργαστηρίου, διαδικτυακή υπηρεσία εργαστηρίου και ιδιωτικό εργαστήριο έχει σχέση πελάτη με ένα ή περισσότερα μεγάλα εργαστήρια κλινικής αναφοράς και κατευθύνει τους πελάτες της σε έναν από τους χώρους συλλογής αίματος του εργαστηρίου κλινικής αναφοράς σχέδιο ή άλλη συλλογή δειγμάτων, ανάλογα με το τι έχει παραγγελθεί.

Οι μεμονωμένοι πελάτες της υπηρεσίας που βασίζεται στο Διαδίκτυο πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν έναν ιδιωτικό λογαριασμό εργαστηρίου. Αφού αποφασιστεί η(τις) επιθυμητή(ες) εξέταση(ες) η παραγγελία γίνεται μέσω αυτού του ιδιωτικού λογαριασμού και στη συνέχεια δημιουργείται μια φόρμα παραγγελίας εργαστηρίου που δείχνει τις παραγγελθείσες εξετάσεις. Στη συνέχεια, ο μεμονωμένος πελάτης επιλέγει μια βολική τοποθεσία συλλογής δειγμάτων δοκιμής μέσω του ιστότοπου διαδικτυακής υπηρεσίας εργαστηρίου και παρουσιάζει σε αυτόν τον ιστότοπο με τη φόρμα παραγγελίας τυπωμένη από υπολογιστή. Μετά τη συλλογή δειγμάτων, τα αποτελέσματα του ιδιωτικού εργαστηρίου είναι συνήθως διαθέσιμα εντός 24 έως 72 ωρών και μπορούν να ληφθούν και να αποθηκευτούν σε υπολογιστή, να εκτυπωθούν, να εισαχθούν σε μια εφαρμογή προσωπικού μητρώου υγείας ή να αποθηκευτούν με ασφάλεια στον λογαριασμό ιδιωτικού εργαστηρίου.

Οι κύριες διαδικτυακές υπηρεσίες εργαστηρίου που έχουν καλές αξιολογήσεις του Better Business Bureau χρησιμοποιούν ένα ή και τα δύο μεγάλα πανελλαδικά διαπιστευμένα κλινικά εργαστήρια αναφοράς για την εκτέλεση των δοκιμών. Ως εκ τούτου, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων των δοκιμών είναι ίδια με αυτή που επιτυγχάνεται εάν η εξέταση παραγγελθεί από γιατρό. Οι διαδικτυακές εργαστηριακές υπηρεσίες είναι νόμιμες σε όλες τις πολιτείες εκτός από τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή σχέση μεταξύ ενός εργαστηρίου κλινικής αναφοράς και ενός ιατρού, η σχέση μεταξύ του εργαστηρίου και μιας εργαστηριακής υπηρεσίας που βασίζεται στο Διαδίκτυο είναι λιγότερο δαπανηρή για το εργαστήριο κλινικής αναφοράς, για τον λόγο αυτό τα τέλη εξέτασης είναι σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που χρεώνονται σε ασθενείς όταν οι εξετάσεις συνταγογραφούνται από γιατρό. Παρόλο που οι χρεώσεις που χρεώνονται στον πελάτη από την ηλεκτρονική υπηρεσία εργαστηρίου περιλαμβάνουν σήμανση, το συνολικό κόστος είναι γενικά μικρότερο από ό,τι εάν ο πελάτης χρεωθεί απευθείας από το κλινικό εργαστήριο αναφοράς.

Δεδομένου ότι τα εργαστήρια κλινικής αναφοράς δεν επιτρέπουν σε μεμονωμένους πελάτες να παραγγείλουν δοκιμές απευθείας, η διαδικτυακή εργαστηριακή υπηρεσία είναι μια βολική και οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις εργαστηριακές δοκιμές που παραγγέλθηκαν από γιατρό. Μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση για ένα άτομο που δεν έχει ακόμη δημιουργήσει σχέση γιατρού/ασθενούς ή για έναν ασθενή του οποίου η επίσκεψη στον γιατρό έχει προγραμματιστεί πολύ μακριά στο μέλλον από τη στιγμή της επιθυμητής εξέτασης. Επιπλέον, ο λογαριασμός ιδιωτικού εργαστηρίου μέσω του οποίου λαμβάνονται τα αποτελέσματα των διαδικτυακών εργαστηριακών εξετάσεων παρέχει απόλυτη εμπιστευτικότητα των αποτελεσμάτων των δοκιμών και ηρεμία σε αυτές τις ευαίσθητες περιστάσεις, όπως οι δοκιμές STD.

Με 14 εκατομμύρια περισσότερους Αμερικανούς πολίτες που προβλέπεται να αποκτήσουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2014 ως αποτέλεσμα του νόμου για την προσιτή περίθαλψη, πολλά ανασφάλιστα άτομα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα βέλτιστα αποτελέσματα υγειονομικής περίθαλψης και υγειονομικής περίθαλψης, θα πρέπει να αρχίσουν να συντάσσουν προσωπικό αρχείο υγείας πολύ πριν από τον αρχικό γιατρό/ συνάντηση ασθενών. Η χρήση μιας διαδικτυακής εργαστηριακής υπηρεσίας μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή για τη συλλογή πληροφοριών που θα είναι χρήσιμες σε έναν μελλοντικό γιατρό και θα τον βοηθήσουν στην παροχή εξαιρετικής υγειονομικής περίθαλψης.

Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται για νομική συμβουλή ή υποκατάστατο ιατρικής διαβούλευσης με ειδικευμένο επαγγελματία. Εάν αναζητάτε νομική συμβουλή ή δεν είστε σίγουροι για την ιατρική σας κατάσταση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο ή/και έναν γιατρό.

Σχολιάστε