Η πίεση σοκ της BUPA στην Ιδιωτική Φυσικοθεραπεία

Η εισαγωγή της πρόσφατης διαγωνιστικής διαδικασίας από την BUPA έχει προκαλέσει οργή και σοβαρή ανησυχία στους ιδιώτες φυσιοθεραπευτές. Η BUPA είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ιατρικός ασφαλιστής στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα επανεξετάζει τις ορθοπεδικές υπηρεσίες, προχωρώντας τώρα στις αναφερόμενες ανισότητες στις ιδιωτικές υπηρεσίες φυσιοθεραπείας. Οι προθέσεις της BUPA δηλώνεται ότι είναι να εξετάσει τις υποτιθέμενες ανισότητες στην ποιότητα, το κόστος και την εξυπηρέτηση πελατών στην παροχή φυσιοθεραπείας σε ολόκληρη τη χώρα. Έξι χιλιάδες φυσιοθεραπευτές έχουν ουσιαστικά ζητηθεί να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό τιμών για την κατανομή ασθενών με BUPA.

Η διαδικασία υποβολής προσφορών που ξεκίνησε από την BUPA περιλαμβάνει φυσιοθεραπευτές και ιατρούς που συμπληρώνουν ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο έως την Παρασκευή 24 Απριλίου, το οποίο θα αναφέρει πληροφορίες σχετικά με την πρακτική τους, τις απαιτήσεις ποιότητας, τις καλύτερες τιμές που μπορούν να προσφέρουν και τη στάθμευση που προσφέρουν. Θα τους επιτρέπεται να είναι εγκεκριμένος πάροχος φυσιοθεραπείας από την BUPA μόνο εάν περάσουν αυτή τη διαδικασία. Η BUPA φέρεται να επιδιώκει να εξασφαλίσει παροχή υψηλής ποιότητας φυσιοθεραπείας κοντά στα σπίτια των ασθενών σε καλή τιμή, με μια προσπάθεια να τυποποιήσει τη διάρκεια της συνεδρίας εντός της κλινικής μεταβλητότητας.

Οι τιμές που αναφέρονται στο έγγραφο δημοπράτησης της BUPA είναι:

Κεντρικό Λονδίνο: αρχική αξιολόγηση 55; θεραπείες παρακολούθησης 45

Εξωτερικό Λονδίνο: αξιολόγηση 45; θεραπείες παρακολούθησης 35

Υπόλοιπη χώρα: αξιολόγηση 40; θεραπείες παρακολούθησης 30

Οι φυσιοθεραπευτές και τα ιατρεία πρέπει να συμπληρώσουν πολλές πληροφορίες για τον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των τιμών συνεδρίας και της σχέσης τιμής τους, την εμπειρία που έχουν οι ασθενείς στο ιατρείο τους, την ποιότητα της θεραπείας και τις εγκαταστάσεις πρακτικής άσκησης. Η φυσιοθεραπεία δεν έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα για αυτή τη μάλλον σκληρή διαδικασία, καθώς η οφθαλμολογία και η μαγνητική τομογραφία έχουν ήδη εξεταστεί με αυτόν τον τρόπο, προφανώς με εξοικονόμηση 10 εκατομμυρίων λιρών.

Μόλις η BUPA εξετάσει τις υποβολές των προσφορών, μπορεί να χορηγήσει στους φυσιοθεραπευτές σύμβαση για δύο χρόνια χωρίς αυξημένες τιμές. Εάν τα πράγματα πάνε καλά, θα μπορούσε να δοθεί διετής συνέχιση, με ετήσιες αυξήσεις των τιμών. Οι διακόσιες τοις εκατό διαφορές μεταξύ των τιμών φυσιοθεραπείας αναφέρονται από την BUPA ως ενδεικτικές ανωμαλιών, με το κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 25 και 85 λιρών. Μεγάλες διαφορές κόστους μπορεί να προκύψουν σε πρακτικές που είναι γεωγραφικά πολύ κοντινές και με τη συχνότητα θεραπείας για παρόμοιες καταστάσεις που ποικίλλει από μία έως δεκαέξι επισκέψεις, αυτές οι ανωμαλίες προσπαθεί να αντιμετωπίσει η BUPA.

Η Dr Rebecca Small, βοηθός ιατρικός διευθυντής της BUPA UK Health Insurance, δήλωσε: “Οι πρόσφατες αλλαγές στο NHS σημαίνουν ότι οι φυσιοθεραπευτές όλο και περισσότερο καλούνται να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα αυτού που κάνουν όσον αφορά τα κλινικά αποτελέσματα και το κόστος. Δεν υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις στην Θέλουμε να συνεργαστούμε με τους φυσιοθεραπευτές και τους αντιπροσωπευτικούς τους φορείς για να αντιμετωπίσουμε τόσο τη διακύμανση της παροχής φυσιοθεραπείας όσο και το κόστος για τους ιδιώτες ασθενείς, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να παρέχουμε φροντίδα υψηλής ποιότητας, βασισμένη σε στοιχεία και να προσφέρουμε καλύτερη αξία για οι πελάτες μας.

“Επίσης, όλο και περισσότερο ζητούνται από τους πελάτες μας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φυσιοθεραπευτές που τους θεραπεύουν. Η νέα μας προσέγγιση στη φυσιοθεραπεία θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αυξανόμενη ανάγκη… Η πρωτοβουλία μας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους πελάτες υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές και, ενώ είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι και οι δύο οργανώσεις αποφάσισαν να μην το υποστηρίξουν, σεβόμαστε τη θέση τους».

Η Chartered Society of Physiotherapy (CSP) και η PhysioFirst, η αντιπροσωπευτική οργάνωση των ιδιωτών ιατρών, έχουν εργαστεί συνεργατικά σε αυτό το θέμα, υποδεικνύοντας στην BUPA τα πιθανά μειονεκτήματα της προσέγγισής τους. Τώρα έχουν δώσει εντολή στους δικηγόρους να παρουσιάσουν επίσημη υπόθεση στο Γραφείο Δίκαιης Διαπραγμάτευσης κατά της διαδικασίας διαγωνισμού της BUPA.

Άδικο και ακατάλληλο είναι το σχόλιο σχετικά με τη διαδικασία που έδωσε ο Phil Gray, διευθύνων σύμβουλος του CSP, σχετικά με το σύστημα υποβολής προσφορών, λόγω της κλινικής διαφοροποίησης των ασθενών και των διαφοροποιήσεων των φυσιοθεραπευτών στην εμπειρία και την ικανότητα. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η διαδικασία του διαγωνισμού και οι προτεινόμενες αναθεωρημένες συμβάσεις δεν ήταν συμβατές με μια ανταγωνιστική αγορά και την αποτελεσματική επιλογή ασθενών. Οι ιδιώτες φυσιοθεραπευτές και η παροχή φυσιοθεραπείας του NHS επηρεάζονται όλο και περισσότερο από τις δυνάμεις των επιχειρήσεων και της αγοράς, με την πρόσφατη υπόθεση BUPA να είναι το πιο ακραίο παράδειγμα. Πολλές φυσικοθεραπείες είναι παραδοσιακές και είναι έτοιμες για νέες επιχειρηματικές πρακτικές, με τις επιχειρήσεις υγείας να μπαίνουν σε αυτές τις αγορές. Τόσο το PhysioFirst όσο και το CSP συμβουλεύουν σχετικά με την ανάγκη ενημέρωσης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων με την παροχή πληροφοριών και μαθημάτων.

Σχολιάστε