Η Σημασία της Ασφάλισης Προσωπικής Ευθύνης

Η ασφάλιση προσωπικής ευθύνης, που αναφέρεται επίσης ως προσωπική ασφάλιση ομπρέλας, είναι ένα άλλο προϊόν που χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία. Δεδομένου ότι ζούμε σε μια κοινωνία αντιδικίας, πιστεύουμε ότι είναι μια καλή στρατηγική να έχουμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που μπορεί να αντέξει μια οικονομική γκάφα που προκαλείται από μια αγωγή.

Τι είναι η ασφάλεια προσωπικής ευθύνης;

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας και του αυτοκινήτου σας έχουν προσθέσει προστασία αστικής ευθύνης στα συμβόλαιά τους. Εάν βρεθείτε αμελής σε μια κατάσταση όπου κάποιος τραυματίστηκε, η προστασία της ευθύνης σας θα πληρώσει για πράγματα όπως προσωπικούς ιατρικούς λογαριασμούς, αποκατάσταση, χαμένους μισθούς κ.λπ.

Ωστόσο, τα ποσά κάλυψης είναι σχετικά χαμηλά και μπορούν να εξαντληθούν γρήγορα ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυματισμών του άλλου μέρους.

Η προστασία από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ομπρέλας προσωπικής ευθύνης θα ενεργοποιηθεί όταν η προστασία αστικής ευθύνης από τα άλλα συμβόλαιά σας δεν είναι πλέον επαρκής. Σας δίνει και τα περιουσιακά σας στοιχεία πρόσθετη προστασία.

Τι θα λέγατε για ένα παράδειγμα όπου αυτή η πολιτική είναι σημαντική;

Ας πούμε ότι ο Μπιλ τραυματίζει την Αν σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών της Anne, είναι πλέον ανάπηρη και δεν μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά. Οι ιατρικοί της λογαριασμοί είναι 50.000 δολάρια.

Καλά νέα και κακά νέα. Καλά νέα: Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου της Bill έχει κάλυψη ευθύνης 50.000 $. Άσχημα νέα: Πιστεύετε ότι η Anne και ο δικηγόρος της θα αναζητήσουν μόνο 50.000 $;

Δεν είναι πιθανό. Θυμάμαι…

    Δεν μπορεί πλέον να εργαστεί και να φροντίσει την οικογένειά της. Δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει τη συνταξιοδότησή της. Έχει συνεχείς ιατρικούς λογαριασμούς που θα πρέπει να πληρώσει λόγω της αναπηρίας της. Μαζί με την οικονομική δυσπραγία έρχεται και η συναισθηματική δυσφορία.

Έτσι, αν αναλογιστείτε τους χαμένους μισθούς της για 20 χρόνια, ιατρικούς λογαριασμούς, συνταξιοδότηση και προσωπική θεραπεία, εξετάζετε την πιθανότητα εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν ο Bill δεν έχει προσωπική ασφάλεια αστικής ευθύνης, τότε τα περιουσιακά του στοιχεία εκτίθενται.

Τι κάνει λοιπόν εκτεθειμένος σημαίνω? Θα μπορούσαν να κυνηγήσουν το σπίτι, τα αυτοκίνητα, το σκάφος, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, 401k κ.λπ. Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο ανήκει στο όνομά σας είναι σε κίνδυνο.

Αλλά δεν χρειάζεται καν να εμπλακείτε «σωματικά» στη σκηνή του τραυματισμού για να κινδυνεύσετε. Εάν κάποιος τραυματιστεί στο σπίτι σας και είστε υπεύθυνοι για τις ζημιές, τότε τα περιουσιακά σας στοιχεία κινδυνεύουν εάν δεν έχετε επαρκή κάλυψη.

Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σας τρομάξει. Δεν έχει σκοπό να επικαλεστεί φόβο. Σας ενθαρρύνουμε να λάβετε προληπτικά μέτρα. Θέλουμε να σας εμπνεύσουμε να αναλάβετε δράση για την προστασία του πλούτου σας. Όπως το να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας σας σε ένα αυτοκίνητο, έτσι και η πολιτική ομπρέλας είναι ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε μια πολιτική ομπρέλας που παρέχει 5 εκατομμύρια $ επιπλέον, πάνω από την κάλυψη που παρέχουν οι πολιτικές μας για το σπίτι και το αυτοκίνητο. Πληρώνουμε μόνο 531 $ ετησίως για την πολιτική. Όπως μπορείτε να δείτε, τα ασφάλιστρα είναι σχετικά χαμηλά.

Επομένως, εξετάστε τα οφέλη από αυτές τις πολιτικές. Χρησιμοποιήστε μια πολιτική ομπρέλα για να καλύψετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Θυμήσου…μερικές φορές όταν βρέχει, χύνει.

Σχολιάστε