Ιδιοκτήτες Κατοικιών για Πρώτη Φορά – Ασφάλιση Ζώων

Όταν αγοράζετε ένα κατοικίδιο για πρώτη φορά, υπάρχει τρομερή μεγάλη ευθύνη που φέρει το νέο γούνινο μέλος της οικογένειάς σας. Θα πρέπει να λογοδοτήσετε για το επιπλέον «στόμα για να ταΐσετε», να διατηρήσετε υπομονή και επιμονή για να εκπαιδεύσετε σωστά τη γάτα ή τον σκύλο σας και να διαθέσετε χρόνο για να εξασφαλίσετε ένα χαρούμενο και υγιές κατοικίδιο. Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η ασφάλιση του νέου σας συντρόφου. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει γιατί η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων είναι τόσο ζωτικής σημασίας, τι είδους πολιτική πρέπει να αναζητήσετε και πού να την αναζητήσετε.

Ο πρωταρχικός σκοπός της αγοράς ασφάλισης για κατοικίδια είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο. Μόλις φέρετε στο σπίτι τον νέο σας φίλο, θα γίνει γρήγορα εμφανές ότι αυτός ή αυτή είναι πλέον μέλος της οικογένειάς σας και ως εκ τούτου θα θέλετε να τον προστατεύσετε και να τον φροντίσετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε για οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς σας. Υπάρχει μόνο ένας ορισμένος βαθμός ελέγχου, ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, που μπορείτε να ασκήσετε στην ευημερία του συντρόφου σας. Η σύναψη ενός συμβολαίου θα διασφαλίσει ότι ο φίλος σας είναι καλυμμένος σε περίπτωση που αρρωστήσει ή τραυματιστεί και πρέπει να πληρώσετε τις αμοιβές του κτηνιάτρου. Εκτός από την κάλυψη έκτακτων περιστατικών, πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίδιων ζώων καλύπτουν συνεχείς ιατρικές παθήσεις που το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να εμφανίσει και να υποφέρει σε όλη του τη ζωή. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων για οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια θα μειώσει το άγχος και την ανησυχία που έρχεται όταν αντιμετωπίζετε διαρκώς διαφαινόμενες αμοιβές κτηνιάτρων.

Με την ασφάλιση κατοικίδιων ζώων να αναπτύσσεται ταχέως, υπάρχουν περισσότεροι από εξήντα πάροχοι για να διαλέξετε. Μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία όταν συγκρίνετε τις πολιτικές ενός συγκεκριμένου παρόχου με τις πολιτικές ενός άλλου. Το κρίσιμο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι κάθε πολιτική θα περιλαμβάνει διαφορετικά οφέλη. Οι πολιτικές των περισσότερων εταιρειών παρέχουν ένα επίπεδο κάλυψης για τις αμοιβές κτηνιάτρων, αλλά τι άλλο πρέπει να προσέξετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά και επίσης την καλύτερη κάλυψη;

Ένα επιτακτικό μέρος της πολιτικής για το οποίο πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν θα συνάψετε μια πολιτική εφ’ όρου ζωής ή μια πολιτική περιορισμένου χρόνου. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς οι πολιτικές περιορισμένου χρόνου (συνήθως διαρκούν 12 μήνες) θα καλύπτουν τη γάτα ή τον σκύλο σας μόνο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Έτσι, εάν κατά τη διάρκεια αυτών των 12 μηνών το κατοικίδιο ζώο σας ανέπτυξε μια συνεχιζόμενη πάθηση όπως αρθρίτιδα ή διαβήτη, τότε όταν έληγε αυτός ο περιορισμένος χρόνος δεν θα καλύπτεστε πλέον από τον ασφαλιστικό πάροχο. Οι πολιτικές εφ’ όρου ζωής υπάρχουν για να διασφαλίσουν ότι η γάτα ή ο σκύλος σας καλύπτεται για συνεχιζόμενες ασθένειες καθώς και για τυχόν άμεσους τραυματισμούς.

Εξίσου σημαντικό είναι αν ένα ασφαλιστήριο έχει κάλυψη δημόσιας ευθύνης. Οι άνθρωποι επιλέγουν να μην αγοράσουν ασφάλιση για κατοικίδια με το σκεπτικό ότι βάζουν χρήματα κάθε μήνα αντί να πληρώνουν μηνιαίο ασφάλιστρο. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι εάν ο σκύλος τους προκαλούσε ατύχημα ή τραυματίσει κάποιον, τότε θα ήταν υπεύθυνοι για όλα τα έξοδα που προέκυψαν. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι χιλιάδες λίρες και η κατοχή ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου για κατοικίδια με κάλυψη δημόσιας ευθύνης θα διασφαλίσει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε μόνοι σας την αποζημίωση.

Άλλα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν κατά τη λήψη απόφασης για μια πολιτική περιλαμβάνουν:

1. Μπορείτε να πληρώσετε για το ασφάλιστρό σας με πάγια χρέωση σε διάστημα 12 μηνών με 0% Απρίλιο;

2. Η υποβολή αξίωσης θα αυξήσει αυτόματα το ποσό ασφαλίστρου που πληρώνετε;

3. Ο ασφαλιστικός πάροχος θα καλύψει το κατοικίδιο ζώο σας εφ’ όρου ζωής ή μόνο σε μια ορισμένη ηλικία, όπως τα 8 ή τα 10;

4. Υπάρχει έκπτωση για εσάς εάν συνάψετε πολιτική για περισσότερα από ένα κατοικίδια;

5. Η πληρωμή για μια φθηνή εισαγωγική τιμή σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα θα παραμείνουν χαμηλά το δεύτερο έτος σας ή θα αυξηθούν γρήγορα;

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε ασφάλεια για κατοικίδια. Το πρώτο είναι να αγοράζετε απευθείας από έναν πάροχο μέσω του ιστότοπού του ή μέσω τηλεφώνου. Το δεύτερο είναι η χρήση ιστοσελίδων σύγκρισης όπως σύγκριση της αγοράς, πηγαίνετε σύγκριση, σούπερ μάρκετ χρήματος και σύγχυση. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να αγοράσετε το συμβόλαιό σας, αλλά οι αγορές σύγκρισης είναι εξαιρετικές στο να σας προσφέρουν καλές προσφορές, καθώς συγκρίνουν όλες τις διαφορετικές πολιτικές από τους μεμονωμένους παρόχους και τις εφαρμόζουν στα συγκεκριμένα κριτήριά σας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο άρθρο, κάθε ανταγωνιστική ασφαλιστική εταιρεία κατοικίδιων ζώων θα έχει ένα συγκεκριμένο σύνολο πλεονεκτημάτων που συνοδεύουν ένα συμβόλαιο. Φροντίστε να συνεχίσετε να ελέγχετε ξανά με αυτό το ιστολόγιο, καθώς πολύ σύντομα θα υπάρχει ένα άρθρο που θα περιγράφει λεπτομερώς τα οφέλη της πολιτικής μας.

Για να δείτε τις φανταστικές πολιτικές μας και πολλά άλλα, κατευθυνθείτε στον ιστότοπό μας που εμφανίζεται κάτω από κάθε προσφορά που κάνουμε στο διαδίκτυο. Θα δωρίσουμε 50 p σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για ζώα με στόχο να δωρίσουμε ένα εκατομμύριο λίβρα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για ζώα μέχρι το τέλος του 2012.

Σχολιάστε