Ιδιωτική ασφάλιση υγείας – Γιατί τη χρειάζεστε

Πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο συχνά θεωρούν δεδομένη την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιδιωτική θεραπεία προσφέρει γενικά ταχύτερη και πιο αποτελεσματική διάγνωση και επακόλουθη θεραπεία. Ωστόσο, με ένα καλό ασφαλιστικό πρόγραμμα μπορείτε να λάβετε τα οφέλη της δαπανηρής διάγνωσης και θεραπείας με μια λογική μηνιαία αμοιβή.

Γιατί χρειάζεστε ιδιωτική ασφάλιση υγείας; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δωρεάν υπηρεσίες όπως το NHS στη Μεγάλη Βρετανία παρέχουν ουσιαστική ιατρική περίθαλψη για την πλειοψηφία του πληθυσμού. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές το σύστημα υπερφορτώνεται και οι ασθενείς μπορεί να το δουν αυτό με τη μορφή παρατεταμένων χρόνων αναμονής και ελλείψεων νοσοκομειακών κρεβατιών. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν ανώτερη υπηρεσία με τη θεραπεία τους και με την ταχύτητα με την οποία μπορούν να διαγνώσουν πιθανά προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν ιδιωτικά χωρίς ασφάλιση, αλλά το κόστος που συνεπάγεται μπορεί μερικές φορές να είναι αστρονομικό. Στην πραγματικότητα, στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου δεν υπάρχει κρατικό σύστημα υγείας, το διογκωμένο ιατρικό κόστος είναι η κύρια αιτία της προσωπικής χρεοκοπίας.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να μειώσετε οποιαδήποτε πιθανή οικονομική επιβάρυνση. Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ιδιωτική θεραπεία συνάπτοντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Αυτή η ασφάλιση πληρώνει για τα έξοδα που προκύπτουν από την ιδιωτική θεραπεία. Ένας ιδιώτης ασθενής μπορεί να παρακάμψει τις λίστες αναμονής και μπορεί να κάνει επιλογές για τη θεραπεία του, συμπεριλαμβανομένου του πότε θα υποβληθεί σε θεραπεία, ποιο νοσοκομείο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και ποιον ειδικό να επισκεφτεί. Η παραμονή στο νοσοκομείο ανταμείβεται με περισσότερη ιδιωτικότητα, ανώτερη τροφή και τους καλύτερους συμβούλους, χειρουργούς και νοσηλευτές. Οι ιδιώτες ασθενείς συνήθως βρίσκουν ότι η διαμονή τους είναι πολύ πιο ευχάριστη όσο λαμβάνουν θεραπεία.

Ποιος μπορεί να συνάψει ιδιωτική ασφάλιση υγείας; Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλιση υγείας και υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και προγραμμάτων. Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας μπορούν να προσαρμοστούν για άτομα, ζευγάρια και οικογένειες και άτομα άνω των 50 ετών, επομένως είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει κάτι κατάλληλο για σχεδόν οποιονδήποτε. Είναι σημαντικό να συγκρίνετε το κόστος και το τι προσφέρεται πριν ληφθεί μια απόφαση και είναι καλύτερο να το συζητήσετε με έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο.

Θα πρέπει να σταθμίσετε το κόστος της ιδιωτικής θεραπείας έναντι της δωρεάν θεραπείας που προσφέρει το NHS, και αυτό φυσικά θα επηρεαστεί από τον προϋπολογισμό και τις προσωπικές σας συνθήκες. Το κόστος της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας θα εξαρτηθεί από την ηλικία και τον τρόπο ζωής σας, μεταξύ άλλων παραγόντων, αλλά θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στη διάγνωση και τη θεραπεία σας χωρίς μακρά αναμονή.

Σχολιάστε