Κίνδυνοι κατοικίδιων πουλιών στο σπίτι – Κρατήστε τον φτερωτό φίλο σας ασφαλή

Η αλληλεπίδραση με ένα κατοικίδιο πουλί έξω από το κλουβί του είναι μια από τις χαρές της ζωής με ένα πουλί, αλλά το σπίτι που είναι ασφαλές για εμάς, μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλές για τους φτερωτούς φίλους μας. Τα μικρά καθημερινά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα μπορούν να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν ένα πουλί εν ριπή οφθαλμού.

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ είναι τόσο κοινά στα σπίτια αυτές τις μέρες που μετά βίας τα προσέχουμε. Είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι είναι ακόμη και μερικές φορές. Εάν το πουλί σας μπορεί να πετάξει, μπορεί να πετάξει μέσα στον ανεμιστήρα. Οι περιστρεφόμενες λεπίδες μπορούν εύκολα να σημαίνουν έναν γρήγορο θάνατο. Όταν αλληλεπιδράτε με ένα πουλί έξω από το κλουβί του, παίξτε με ασφάλεια και κλείστε τον ανεμιστήρα οροφής!

Τηγάνια με αντικολλητική επίστρωση έχουν κάνει τον καθαρισμό στην κουζίνα παιχνιδάκι, αλλά ένα υπερθερμασμένο τηγάνι με επικάλυψη απελευθερώνει καπνούς που είναι τοξικοί για το πουλί σας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και ένα μέτρια θερμαινόμενο τηγάνι μπορεί να εκπέμπει αναθυμιάσεις, επομένως μόνο το τακτικό μαγείρεμα μπορεί να είναι επικίνδυνο. Όταν μαγειρεύετε, βεβαιωθείτε ότι το πουλί σας βρίσκεται με ασφάλεια στο κλουβί του για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα και όταν χρησιμοποιείτε αντικολλητικά τηγάνια βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα αερίζεται καλά για να αποτρέψετε τυχόν αναθυμιάσεις να φτάσουν στο πουλί σας. Θέλετε να κάνετε τη ζωή για εσάς και τα πουλιά σας ακόμα πιο ασφαλή; Πετάξτε τα αντικολλητικά τηγάνια…δεν σας κάνουν ούτε οι αναθυμιάσεις!

Τηγάνια, νεροχύτες, μπανιέρες και τουαλέτες Το γεμάτο νερό μπορεί να είναι ελκυστικό για τα πουλιά σας, αλλά δεν χρειάζεται πολύ νερό για να πνιγεί ένα πουλί. Κλείστε αυτά τα καπάκια της τουαλέτας όταν τα πουλιά σας παίζουν και αν θέλετε να κάνετε μπάνιο και οι δύο… κάντε ένα ντους μαζί και παραλείψτε το μπάνιο.

Η αντικολλητική επίστρωση δεν είναι η μόνη εισπνεόμενη ουσία που μπορεί να είναι επικίνδυνη για το πουλί σας. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σπρέι αεροζόλ σε οποιαδήποτε περιοχή όπου το πουλί σας μπορεί να εισπνεύσει τις αναθυμιάσεις. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σπρέι σε δωμάτια στα οποία διαμένουν τα πουλιά, αφαιρέστε το πουλί από την περιοχή και αερίστε. Μόλις εξαφανιστούν οι αναθυμιάσεις, τότε είναι ασφαλές να επιστρέψετε το πουλί σας στην περιοχή. Μερικοί ιδιοκτήτες πουλιών έχουν αναφέρει ασθένειες ή θανάτους όταν τα πουλιά τους εκτέθηκαν σε αρωματικά κεριά, αρώματα, σπρέι μαλλιών, ακόμη και αρωματικές λοσιόν! Προσέξτε τις μυρωδιές που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας και προσέξτε το πουλί σας για τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά όταν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα αντικείμενα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πουλιά χρησιμοποιούν το ράμφος τους για να εξερευνήσουν και να παίξουν. Όπως τα κουτάβια και τα γατάκια, ηλεκτρικά καλώδια μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τα πουλιά που μασούν. Μην αφήνετε ποτέ ένα πουλί χωρίς επίβλεψη σε περιοχή όπου μπορεί να μασήσει κορδόνια. Η τροφοδοσία εξακολουθεί να περνάει από τα ηλεκτρικά καλώδια όταν το εν λόγω στοιχείο είναι απενεργοποιημένο, επομένως μην πιστεύετε ότι οποιοδήποτε συνδεδεμένο καλώδιο είναι ασφαλές.

Το να έχετε μια πανοραμική θέα του σπιτιού σας και να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν ο φτερωτός φίλος σας είναι έξω μαζί σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το σπίτι γλυκό σπίτι ένα ασφαλές σπίτι για τα πουλιά.

Σχολιάστε